Skocz do zawartości

linkowanie zapleczówek

qbeczek

Rekomendowane odpowiedzi

mam postawionych 10 tematycznych zapleczówek na WP - po 10 unikalnych i dobrych jakościowo tekstów na każdej domenie

1. czy linkować domeny na zasadzie koła otwartego czy lepiej nie linkować i robić piramidę ?

2. jak podlinkować te domeny ? blast SB tylko na główną czy lepiej podlinkować wszystkie podstrony ?

3. czy zrobić blast z rumaka na te domeny ? (mogę sam podlikować profile/posty)

na zapleczowkach mam po 1-2 linki side wide na docelową oraz po 2-3 linki z treści na podstrony docelowej

Ja robię piramidę prawie zawsze. Nie linkuje w kole, aby nie było między zapleczówkami żadnego powiązania. Na każdej z zapleczówek ustawiam opcję, aby wyświetlały się wszystkie wpisy na stronie głównej - unikam paginacji. Następnie kataloguję zapleczówki (teoretycznie moc powinna przechodzić na stronę główną i wszystkie podstrony). Linki z katalogowania linkuję profilami z for lub preclami (podtrzymanie indeksacji). Staram się, aby do strony docelowej prowadziło jak najmniej śmieciowych linków. Oczywiście można to zrobić inaczej. Ja podałem tylko mój przykład.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności