Skocz do zawartości

Ile precli mogę postawić na jednym IP

Karolak723

Rekomendowane odpowiedzi

podstawowe pytanie brzmi, czy do lepszego wypozycjonowania 2 stron trzeba robić precla, moim skromnym zdaniem lepiej postawić stronę zapleczową, wrzucić kilka artykułów, podlinkować.

Precle oczywiście istnieją i będą istnieć ale tylko niewielki odsetek precli dożywa starości.

Precle żyły, żyją i żyć będą (...) Kiedyś może się to skończy.

To w końcu będą żyły czy nie :)

Bardziej istotne, jak skutecznym seo będą prace pozycjonerskie prowadzone w oparciu o precle, jeśli ich siła się zdeprecjonuje nic/niewiele nam po nich.

Myślę, że tak szybko precle nie stracą na mocy, choć mogę się mylić. Wykonanie czegoś takiego byłoby chyba trudne do wykonania. Po skrypcie nie polecą bo na WP jest wiele dobrych blogów w sieci, może po ilości linków wychodzących. Stąd moim skromnym zdaniem lepiej stawiać dobre precle, które bardziej przypominają bloga a artykuły są merytoryczne i na temat.

dobrze przygotowany i odpowiednio prowadzony precel, czy serwis z artykułami w których można zamieszczać linki, nie jest niezgodny z wytycznymi Googla, także takim nic nie grozi - przykładem może być Artelis, który od lat dobrze się trzyma i żadne filtry ani bany go nigdy nie spotkały

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

Myślę, że tak szybko precle nie stracą na mocy, choć mogę się mylić. Wykonanie czegoś takiego byłoby chyba trudne do wykonania. Po skrypcie nie polecą bo na WP jest wiele dobrych blogów w sieci, może po ilości linków wychodzących. Stąd moim skromnym zdaniem lepiej stawiać dobre precle, które bardziej przypominają bloga a artykuły są merytoryczne i na temat.

prywatny blog z niezłymi artykułami jest dobry do pozycjonowania, ale to nie precel, ale jako precel rozumiem bardziej jako ogólnodostępną stronę na której internauci dodają artykuły w zamian za linki, takich precli są tysiące i nie za bardzo rozumiem dlaczego internauci mieli by akurat na nim zamieszczać dobre, merytoryczne, unikalne artykuły na nowym blogu z niskim PR, nawet jeśli ktoś zamieści taki artykuł, to za parę dni jego 10-20 kopii będzie w sieci. Zbudowanie od nowa dobrego precla to dużo pracy, a korzyści jakie można osiągnąć z tych precli dla pozycjonowania 2 stron są są niewielkie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności