Skocz do zawartości

Unikalne opisy w SeoKatalogach

mezzor

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

ostatnio dosłownie miałem załamania, na 10 wpisów przepuszczałem jeden,

wszystkie opisy sa powielae.

Powiedzcie mi jak to ma sens?

Zazwyczaj jak ludzie dodają przy pomocy jakiś narzędzi to ustawiają aby katalogowanie zaczęło się od tych z najwyższym PR.

OK w katalogach z wysokim PR wpisy przechodzą gładko bo są jako pierwsze, ale moderatorzy nie widza ze kolejne wpisy

w innych katalogach będą mialy tę samą treść.

hmmm? I co z tego że przepuścili wpisy z wydawałoby się z unikatowym wpisem.

Wlasnie wczoraj sprawdziłem w swoim katalogu wpisy z przed jakiegos czasy,

sprawdzając przepuszczałem tylko kilka procent wszystkich dodanych, tylko unikatowe wpisy, ale co z tego jak po czasie jest kupa duplikatów.

Bez sensu.

Jak googlacz to odczytuje? bierze pod uwage pierwszą odnotowaną datę zaindexowanego wpisu?

a inne póżniej zaindexowane po analizie daty uznaje jako duplikat?

Bo generalnie ta robota staje sie bez sensu,

no bo co? skoro ukazuja sie dupliktay to moze wszystko przepuszczac...

Było to już wałkowane setki razy na PiO - wystarczy odrobina chęci, użycie szukajki czy nawet Google - to nie boli.

Widze ze czesto piszesz ale od niedlugiego czasu,

chyba nie chcesz abym za kazdym razem wysylal ciebie do google?

jakos od wielu lat mam przeryte wiekszosc forum i nie natknalem sie na ten temat z duplikatami.

- Po pierwsze za te straszne duplikaty zgłoś tą sprawę na policję

- po drugie google namierza takie katalogi i wysyła swoich ludzi od czarnej roboty do właścicieli katalogów którzy akcjeptują duplikaty opisów stron. Jeśli ktoś póka o 6:00 rano, uciekaj przez okno

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Prowadzenie katalogów to syzyfowa praca, tak jak zauważyłeś. Albo ktoś daje unikata do katalogu który tego wymaga, po czym kilkanaście dni później jedzie dodawarką po webmini. Albo chodzą menty po katach wymagających uników kopiując zawzięcie, dużo treści w jednym miejscu

W celu uniknięcia duplikatów najlepiej zamknąć możliwość dodawania wpisów. Jak się ktoś i przez to prześlizgnie to można wstawić noindex żeby Google nie zaindeksował.

I problem duplikatów rozwiązany.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Noindex to chyba będzie jedyne skuteczne rozwiązanie :)

ale wiesz, to jest hipokryzja, wszyscy na stronach w katalogach krzycza zero duplikatow,

a duplikaty i tak wychodza i tak

i teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilem ze ustrzelilem tyle wpisow

ja raczej jak kataloguje swoje strony to chce dobrze je opisac,

geste synonimy w opisach wymieniam co kilka set wpisow pomimo ze z tych synonimow wychodzi po kilka mln kombinacji.

Nic na to nie poradzisz, dodając strony z unikalnymi opisami możesz jedynie wpłynąć na częstotliwość powielania danego tekstu. Jeżeli ktoś będzie bardzo chciał, to i tak zrobi z unikalnego wpisu duplikat po pewnym czasie. A jak to google interpretuje to chyba nie wiedzą nawet najstarsi Indianie :)

...i teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilem ze ustrzelilem tyle wpisow

Ty dalej się zastanawiaj i kasuj. Albo wiesz po co zakładasz katalog stron i czerpiesz z tego korzyść, albo nie. Moim zdaniem lepszy jest sensowny opis, który powielony jest w sieci, niż unikat będący prologiem do większego dzieła.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności