Skocz do zawartości

Jednorazowe pozycjonowanie

dervill

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

To po raz kolejny ja z kolejnym problemem jak wypozycjonowac stronę.

Ostatnio jak poleciliści mi napisałem do różnych firm pozycjonujących i wycenili pozycjonowanie od 600 do 1200zł miesiecznie.

Wiadomo takiej kasy nie mam i rodzi mi sie kolejne pytanie:

Mam 400zł, obecnie, oraz co miesiąc dodatkowe 150zł

co mogę za to zrobić by podnieść pozycję mojej strony?

Cały czas zastanawiają mnie oferty na allegro typu dodania do 800-1000 presell pages.

Proszę pomóżcie mi, bo nie chce wydać kasy na darmo.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Jeżeli nie chcesz wydać kasy na darmo, to nawet nie przeglądaj tego typu ofert na allegro. Większość usług tam oferowanych to spamowanie po publicznych preclach jednym opisem, gdzie za 10zł wykupują na blackpress.pl ileś tam punktów, i oferują preclowanie na allegro, za kwotę 2-3x większą, i w 2-3x mniejszej ilości precli.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Masz całkiem dużo kasy na pozycjonowanie. Nie znamy twojej strony www, ale myślę że gdybyś się pochwalił to znaleźliby się tacy lepsi (i gorsi) co za dobre stawki miesięczne Cię zrobią, płatne od efektu oczywiście.

Czy mówimy o stronie znajdującej się w sygnaturce?

Tak strona ze sygnaturki.

OK, wiec oferty z allegro sobie wybijam z głowy.

No jakei frazy chciałbym pozycjonować? Trudno mi powiedzieć. Moja strona to serwis z mp3 i setami. Wiem że dobrą metodą byłoby pozycjonowanie metodą long-tail.

No właśnie chciałym się Rogal zorientowac czy jest możliwe pozycjonowanie z taką cenę w ogóle. No oczywiście żeby dało to jakieś porządane efekty.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Moja strona to serwis z mp3 i setami.

Chyba większość dobrych katalogów nie akceptuje stron z mp3, więc pozostają inne metody pozycjonowanie - niestety droższe.

Dołączam się do przedmówców - propozycje z Allegro wybij sobie z głowy, wyrzucona kasa i dość realny ban na domenę.

in.

Jak sam zauważyłeś na grubsze frazy z takim budżetem nie ma nawet co startować. W adsense dostaniesz bana za łamanie praw autorskich (był tu z pół roku temu płacz osoby od djoles.pl - 2 pozycja na "mp3"). Long taila też raczej nie zbudujesz za 150zł miesięcznie w tematyce "download". Ja bym sobie darował. Możesz powalczyć o frazy typu "muzyka klubowa" - ale to się mija z celem, bo po prostu Ci się nie zwróci.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Ten kto odpuszcza na starcie do niczego nigdy nie dojdzie :)

No może kiedyś Adsense sie odezwie ale nie jest to jedna droga zarobku.

Co do pozycjonowania, nie muszę od razu wbijać sie w czołówkę pod frazą mp3, wiadomo, na wszystko przyjdzie czas. Małymi kroczkami ale zawsze.

No nic, porozglądam się dalej za ofertami.

Nie ma czegoś takiego jak jednorazowe pozycjonowanie...

Jak się dobrze postarać, to nawet pozycje mogą być jednorazowe :)

Co do wątku - jeśli chodzi o stronę ze stopki, to zasadniczo warto zapytać o model biznesowy. Bo mam wrażenie, że mogą się wydatki z dochodami niezbyt domknąć.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

..a tak z innej beczki...

W jakiej to jest stronie kodowej? Mam same krzaczki robaczki zamiast polskich liter :)

Popraw to, bo źle się to przegląda (pewnie będziesz musiał pozmieniać stronę kodową w bazie danych).

Baza zdjęć z fotoradarów - Sprawdź szybko i za darmo, czy fotoradar Cię złapał.

Głównie to, że:

- Na frazy typu mp3, muzyka itp. jeśli będziesz miał wycenę rzetelną, to będzie droga.

- Z kolei co do longtaila - prawdopodobnie koszta wyjdą po prostu wyższe niż zysk z AdSensów.

Musisz brać pod uwagę, że solidna firma, która nie zniknie pewnego dnia "bo czas się uczyć do matury" nie pozycjonuje za sam zwrot kosztów, bo musi opłacić podatki, wypłacić pracownikom pensję, zapłacić za biuro itd. Z drugiej strony jest tyle niewypłacalnych klientów (nie mówię, że ty, mówię o liczebności ogólnie), że nie zdziwię się, jeśli część z firm, u których pojawiasz się po wycenę będzie chciała potwierdzenia twojej wypłacalności właśnie z powodu modelu biznesowego.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Moja strona to serwis z mp3 i setami.

Chyba większość dobrych katalogów nie akceptuje stron z mp3, więc pozostają inne metody pozycjonowanie - niestety droższe.

Dołączam się do przedmówców - propozycje z Allegro wybij sobie z głowy, wyrzucona kasa i dość realny ban na domenę.

Korzystasz z oferty allegro dodania do x tys katalogów, ktoś wrzuci stronę do jakiegoś automatu i doda do jakiś śmieciowych katalogów i precli, to ban na pewno nie grozi, 90% tych wpisów nie zaideksuje się, a reszta da tak marne linki, że mogą wpłynąć na wyniki tylko na bardzo łatwe frazy, a czasami i to nie. Katalogi to za mało jak na frazy typu MP3, czy darmowa muzyka, a właściciele stron będących na TOP na te frazy płacą sporą kasę aby zachować swoje pozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności