Skocz do zawartości

PR - czy warto...

Rekomendowane odpowiedzi

sprawdziłem kilka moich stronek tym "TU" :)

i nie ma ciągłości w ani jednej z nich... !!!

a strona wladek.pl była w google napewno bo tego to już JA pilnuje ;)

Fakt, przepraszam za zamieszanie. Niedawno sprawdzałem tam swoją stronę, której nie ma od marca 2004 w sieci i dlatego nie zauważyłem tego. Jeszcze raz wielkie sorry :cray:

Konturując temat Pr i katalogów mam pytanko jaki wpływ ma przykładowo wpis w katalogu gdzie główna strona ma Pr 5 ale nasz wpis jest na stronie o Pr 0. Czy nie jest to to samo co w katalogu o Pr 0.

Co do wcześniejszego pytania czy warto wstawiać do katalogów, które mają Pr 0 to jeśli dobrze rozumiem obliczanie page rank to warto ale z takim małym zastrzeżeniem (z forum początkujący możne się dowiedzieć, że jeden wysoki page rank odpowiada bardzo dużej ilości stron o niskim Pr) … że można się cholernie napracować dodając w większości do katalogów o niskim pr, a efekt na początku może być mizerny. Stąd chyba najlepiej na początku dodawać do katalogów o wysokim Pr + pewnej ilości o średnim i niskim. Wysokie Pr zapewni szybki wzrost naszego, a katalogi z niskim Pr z czasem będą podnosić swój Pr i będziemy systematycznie zyskiwać. Chociaż ktoś może powiedzieć, ze poczeka z wpisem aż ich Pr wzrośnie.

Ale mnie nurtuje pytanie jak to wygląda w przypadku domen o wysokim PR jeśli nasz link znajdzie się na podstronie o niskim PR.

RAV

"Zakonturowałeś" pytanie tak, że ciężko zrozumiec o co chodzi, najogólniej rzecz ujmując dodawaj do wszystkich katalogów SEO i tak Twój wpis wyląduje na podstronie o niskim PR. A jak juz obskoczysz wszystkie dostępne katalogi to staraj sie o linki ze stron o wyższym PR na zasadzie wymiany, kupna, czy też innych sposobów zdobywania linków.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

"Zakonturowałeś" pytanie tak, że ciężko zrozumiec o co chodzi, najogólniej rzecz ujmując dodawaj do wszystkich katalogów SEO i tak Twój wpis wyląduje na podstronie o niskim PR. A jak juz obskoczysz wszystkie dostępne katalogi to staraj sie o linki ze stron o wyższym PR na zasadzie wymiany, kupna, czy też innych sposobów zdobywania linków.

Powtórzę pytanie jeszcze raz, sorry za zapętlenie

Przykładowo

Dodaję stronę do katalogu https://katalog.ingwar.eu.org (pr5)

ale moj link bedzie na podstronie

https://katalog.ingwar.eu.org/xxxx.php (pr0)

Czy wartość tego linku będzie taka sama jkbym dodał do katalogu o PR 0, czy jest wyższa?

biorąc pod uwagę PR, taka sama

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności