Skocz do zawartości

Mieszarka - zaawansowana

seoholik

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Poszukuje mieszarki, która spełni moje oczekiwania, mianowicie:

przykład:

Zdanie 1. Ile {Tomek|Agata|Karol} ma lat?

Zdanie 2. {Tomek|Agata|Karol} ma 5 lat.

Zdanie 3. To {dziecko|maleństwo|} jest naprawdę {śliczne|piękne|cudowne}

Zdanie 4. {Tomkowi|Agacie|Karolowi} jest {fajnie|dobrze|bardzo dobrze|}

Chodzi o to, że zdanie nr 1,2 i częściowo 3 - chciałbym zblokować słowa żeby tomek = tomek = tomkowi, agata = agata = agacie , karol = karol = karolowi.

A pozostałe treści mieszały się losowo.

Chyba nie bardzo mnie zrozumiałeś... nie interesuje mnie odmiana nicków czy też imion w tym momencie. Interesuje mnie mieszanie tekstów z zablokowaniem interesujących mnie słów... Tak żeby tekst wymieszany odnosił się do jednej osoby, która w tekście pojawia się kilka razy i to jeszcze czasem w odmienionej formie - tych osób mam około 1000 i nie bardzo "widzi" mi się robić tego na "piechotę" :)

BTW - czy aby na pewno wybrałem dobry temat? Chyba przez przypadek wrzuciłem wątek do "Pogaduszki". Jeśli tak to przepraszam i proszę adminów o przeniesienie.

Szwęda si w necie skrypt odmiany imion i nicków w php.

w żadnym z linków nie ma narzędzia, którego poszukuje...

może źle opisałem "mój problem"?

w żadnym z linków nie ma narzędzia, którego poszukuje...

może źle opisałem "mój problem"?

dobrze opisałeś. Nie spotkałem się z gotowym skryptem do tego.. proponowałbym jednak podszkolenie się w phpie lub zajrzenie na jakąś giełdę i zlecenie, to niedużo pracy.

Jak znajdziesz gotowy skrypt do zwykłego mieszania (bez wybierania tych samych opcji w kolejnych klamrach) to w funkcji callback preg_replace za pierwszym razem losujesz i ustawiasz sobie gdzieś w globalnej zmiennej ktory nr wylosowałeś i w kolejnych użyciach wykorzystujesz go. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności