Skocz do zawartości

Kto jest kim na forum

EdithG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 319
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

skup sie na jednej aferze. jesli kobis cie nie dotyczy, to nie masz co sie interesowac. ja osobiscie nie zostalem przez niego oszukany, wiec nie bede szerzyl plotek, ale znam kilka osob ktore mocno wydymal. a skoro one nie chca o tym pisac to znaczy ze te informacje sie nie pojawia.

pozycjonowanie - interwencja

Dla tych co nie wiedza:

Kobis (aka Aniol, GeorgeUK i cala gromadka innych) swego czasu robil duzo szumu wokol swojej osoby jako super speca z mega kontaktami. Gosc cierpi na megalomanie. Mozna latwo rozpoznac jego osobe po sposobie pisania, ale poniewaz po kilku nieudanych probach odrodzenia na forum pod nowa postacia, w koncu zakumal w czym problem - teraz pisza za nigo ludzie. Zakumal, ze nie potrafi sie powstrzymac i jak emocje go poniosa to jest schematyczny jak przewod pokarmowy.

Sposob jego dzialania jest prosty:

1. Narobic szumu wokol swojej osoby

2. Kiedy pojawi sie krytyka zwalac to na: nagonke na jego osobe, strach konkurencji przed ujawnieniem super tajemnej wiedzy, osobiste porachunki grup trzymajacych wladze ktorym zalazl za skore byciem super za*******m

3. Poczekac az pojawia sie jacys mlodzi, ktorzy kupia jego brednie. Najlepiej z jakims skilem w lapie ktory moze wykorzystac, a jeszcze nie na tyle rozgarnietych aby wiedzieli jak sie cenic.

4. Zdobyc zaufanie powiezajac jakas wieksza kase, pomagajac z czyms, przeplacajac za usluge itp.

5. Oplatac danego osobnika udajac przyjaciela, powolutku, tak aby niczego nie zauwazyl

6. Doprowadzic do zaleznosci od jego osoby, tak aby ofiara zostala postawiona w punkcie bez wyjscia. Np. rzucila szkole/obecna prace/przyjechala do niego do UK - wtedy wie, ze ma delikwenta w garsci i wtedy pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Wymaga niewykonalnych rzeczy, nie placi, na okraglo grozi konsekwencjami prawnymi, wymaga podpisywania chorych zobowiazan itd. Potrafi wydzwaniac do pracy/szkoly podajac sie za kogos zeby zaszczuc ofiare.

Poniewaz nagrabil sobie dosyc konkretnie i nie moze oficjalnie nigdzie pojawic to musi sobie znajdywac mala armie zombie, ktora bedzie za niego pisac posty i wystepowac na oficjalnych dokumentach. Ktora bedzie zawsze go popierac na forach i slepo wierzyc w nagonke na jego osobe, przy jednoczesnej mozliwosci zarobienia niebotycznych ilosci pieniedzy :)

Generalnie gosc wiedzy nie posiada zadnej a jedynie zeruje na swoich 'podopiecznych'. Jak go o cos zapytac to zna sie na kazdy temat:) Oszukuje na kazdym kroku i przy pierszym smrodzie wystawia na odstrzal swoich ludzi. Zaklada/kupuje/mnozy konta na forach i tak dziala juz od lat. Odpowiada sam sobie dla podbudowania autorytetu. Nie odpowiada nigdy merytorycznie na krytyke tylko broni sie wykazujac nagonke na jego osobe lub personalnie obrazajac swoich przeciwnikow. Wydymal na kase niejedna osobe i dyma dalej pod roznymi postaciami. Siedzi w UK pod Londynem. Kiedys w Luton, Cardif i okoliczne wiochy. Miejsce zamieszania musial zmienic po tym jak wydymal nieodpowiednich ludzi. Dobrze wie, ze predzej czy pozniej ktos mu sie do xxxx dobierze dlatego siedzi cicho i dziala poprzez stadka zniewolonych malolatow ktorzy wszystko mu robia, bardzo czesto za jedynie obietnice przyszlych zyskow. Z kazdym niby jest partnerem a kiedy przychodzi do wiekszej kasy albo problemow - rozplywa sie w nicosci.

Wszelkie zbierznosci z postacia Kojotka nie byly zamierzone - ale daja do myslenia, prawda?

Jak kogos interesuja jakies konkretniejsze detale to zapraszam na PW.

Kojotkowi dalem szanse - usunal mojego posta ze swojego bloga a na PiO nie odpowiedzial. Jak dla mnie sprawa jest jasna. Cale zamieszanie z wystawianiem FV i tlumaczenie posiadaniem LTD - bzdura kompletna. Tez mam LTD w UK i nie ma najmniejszego problemu z wystawianiem papierow. No chyba, ze nie placi sie podatkow albo firma istnieje jedynie we wpisie do Companies House (https://www.companieshouse.gov.uk/). Dla niewtajemniczonych - zalozenie takiej firmy w UK trwa 5 minut, kosztuje doslownie grosze i mozna zrobic to online.

Szkoda jedynie jesli za postacia Kojotka stoi prawdziwa osoba, ktora teraz bedzie miala problemy, ale co poradzic - za glupote sie placi.

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

MateuszI

z tego co widzę to się jednak nie poddał, a nękany był ostro z tego co wiem (z resztą ja też bo to na moim serwerze stoi):

https://guszczyn.pl/index.php/2011/04/nie-u...firmy-z-branzy/

widać ma większe jaja niż wielu z tego forum, nie obrażając nikogo :D

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Pięknie opanowane łączenie tematów

bez sensu było robić kolejny temat w tej samej sprawie,

a z kwestią szkoleń niewiele te posty mimo wszystko były powiązane...

no i również szkoda byłoby to wszystko wywalać: może pozostać, to być może główny zainteresowany kiedyś się wypowie...

dymna.jpg

MateuszI

z tego co widzę to się jednak nie poddał, a nękany był ostro z tego co wiem (z resztą ja też bo to na moim serwerze stoi):

https://guszczyn.pl/index.php/2011/04/nie-u...firmy-z-branzy/

widać ma większe jaja niż wielu z tego forum, nie obrażając nikogo ;)

A po co miałby się poddawać kiedy to prawda ? Mi prawnicy Sunrise System wysłali jakiś śmieszny przedsądowy nakaz a jedyny efekt tego to taki, że uświadomiłem ich prawnika w kwestiach działania narzędzia propozycji fraz kluczowych bo kity wciskał strasząc jednego klienta co chciał rezygnować z usług SS. Żeby było śmieszniej to paru ludziom z forum bardzo sie podoba "model biznesowy" Sunrajsów i nie są to "młode żagle" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beer - o jakim modelu konkretnie mówisz?

T.

dymania klienta a konkretniej jego nieświadomości tematu

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności