Skocz do zawartości

Który darmowy hosting - tylko nauka

ChceSieUczyc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem początkującym w branży pozycjonowania i optymalizacji, jednak chciałbym się za to mocniej zabrać. Nie chcę się porywać na głęboką wodę, więc najpierw spokojnie rozpocznę od darmowego hostingu, jak i domeny. Zresztą, w tym momencie nie mam za bardzo pieniędzy.

Pytanie jakie chcę do Was skierować i byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedzi. Jaki darmowy hosting jest najlepszy - na tą chwilę spróbowałbym z cba.pl, ale chcę poznać Wasze zdanie.

Będę pozycjonował na średnio-trudne frazy, może nawet mało-trudne :) Moim głównym celem jest:

- nauka pozycjonowania

- nauka języka angielskiego przy tym (będę tłumaczył teksty z angielskich stron), sądzę iż to może wiele dać, tym bardziej, że bawiłem się w to już jakiś czas temu i pamiętam, że było przydatne, a w takiej branży jak ta, język jest bardzo potrzebny z tego co czytałem

- ogólna nauka (HTML, coś związanego z grafiką itd., chodzi o takie praktyczne rzeczy, wiadomo)

- poprawa też pisowni, chciałbym lepiej pisać

Nie chciałbym, żeby ten darmowy hosting dawał jakieś zalety w pozycjonowaniu. Chciałbym, by oddawał on rzeczywistość, ażeby pozycjonowało się to tak, jak normalną stronę. Lepiej, żeby było na nim trudniej niż łatwiej, by nie było w przyszłości problemów. To chyba tyle, od dnia dzisiejszego będę Was prawdopodobnie zawalał pytaniami, ale to takie pierwsze - podstawowe.

Ta strona będzie na pół roku-rok. Będę na niej tylko i wyłącznie próbował, potem założę coś normalnego.

Żaden. Chcesz się uczyć, to ucz się tak jak należy. Domena kosztuje niekiedy 1zł, a najtańszy hosting 30 zł z tego co widziałem.

Choćby tu masz hosting pierwszy z brzegu. 18zł + gdzieś kupisz domenę za 1zł i już cała zabawa na rok będzie Ciebie kosztowała 20zł.

seowyszbanner.gif

Po prostu nie mam pieniędzy, naprawdę.

Ale w czym przeszkadza ten darmowy hosting? Żadnych ważnych rzeczy nie będę tam przechowywał, reklamy mi nie przeszkadzają, nie będę tego w żaden sposób reklamował. Nic, czysta nauka. Do szuflady.

Jakieś efekty w pozycjonowaniu spaczone, zniekształcone?

Mówię to całkiem poważnie. Jeżeli nie stać Cię na wydanie 20zł ROCZNIE, to Twoja zabawa z pozycjonowaniem nie ma sensu. Jeżeli chcesz się w to bawić tak jak należy, to po prostu musisz wykombinować tą kasę i tyle. Efektem ubocznym może być choćby to, że wyniki Twojej pracy mogą być niemiarodajne. W nauce pozycjonowania chodzi właśnie o to, aby badać swoje efekty.

seowyszbanner.gif

trudno będzie na pewno:p ip na darmowych hostingach zaspamowane bezwartosciowymi rzeczami:P

dodatkowo biorac darmowa subdomene tez bedzie trudniej niz na normalniej, oddatkowo twoje starania jezeli wypala pojda na korzysc hostingu bo wypromujesz ich domene;]

idz ulotki poroznos przez 3 godziny i 20 zlotych będziesz miał a tyle starczy właśnie do nauki.

www.000webhost.com - jak nie postawisz im phpBB by Przemo to nie powinni wyrzucić Cię z hosta. Działa naprawdę przyzwoicie. Dobry sposób na tworzenie zaplecza do chwili, w którym zaczyna zarabiać na swoje utrzymanie. Sam wyprowadziłem stamtąd dwa Wordpressy, a po przeniesieniu hosting cały czas utrzymuje 301, więc niejako problem z linkami znika. Przy stawianiu dużej ilości adresów, wychodzi po prostu ekonomicznie (chociaż dla bezpieczeństwa wypada robić backup bazy i plików). Nie ma reklam, a od 4-5 miesięcy trudno trafić na jakikolwiek przestój w pracy maszyny.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

na byethost.com blokadę dostałem dopiero przy 1000 odwiedzinach dziennie za przekroczenie limitu CPU. Chociaż generalnie to i tak był koszmar - FTP strasznie wolno chodzi.

Tutaj też coś jest https://milion-za-darmo.pl/ (darmowego się nie opłaca, bo nie ma mysql). 12zł. Do tego jakaś domena testowa w 1and1, czy innym home za 0zł.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

cba.pl dosyć żwawy jak na darmowe. Ciągnie wszystkie skrypty bez problemu.

yoyo.pl WP i Joomla nie pójdą. Sam html. Wolny

osemka.pl i klony tej firmy kiepskie - sam nie posadzisz skryptu a to co oferują w automacie znacznie odbiega od zwykłego WP.

ugu.pl dość wolny ale skrypty działają

x777.info całkiem fajny jak na darmowy

000webhost.com chyba najszybszy, skrypty lecą

prv.pl doprowadza do szału :/ Na skrypt bym nie liczył ino goły html

Nie wiem jak wytrzymują obciążenia. Niby limitów nie ma albo są duże ale praktycznie nie sprawdziłem jak to wygląda.

Ale tak jak koledzy wyżej pisali - bez sensu. Nie wyobrażam sobie żebyś w pół roku posadził tam stronę i ją linkował a potem wszystko rzucił. A jak porządnie roboty nie odwalisz to porządnie się nie nauczysz.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Ja zaczynałem na Interii. Zrobiłem tam 30 serwisów i tak zaczynałem zabawę. Obecnie te 30 serwisów jest zapleczem najniższego szczebla linkującego do drugiego i pierwszego szczebla. Spróbuj na różnych darmówkach: Interia, WP, Republika itp.

:)

Darmowy hosting to jest absolutna ostateczność. Domena koniecznie własna, nawet w przypadku korzystania z darmowego hostingu - w innym przypadku de facto ostatecznie pozycjonujesz kogoś innego... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Ale cały czas zastanawiam się, jak ktoś nie może sobie pozwolić na 20zł rocznie... Męczyć się z darmowym hostingiem można, ale po co?

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Tak sobie jeszcze myślę, że wybór między hostingami jest tu pozorny. Nawet jak założymy, że chcesz się uczyć to zgodnie z tym co na forum jest powinieneś wykorzystać co najmniej wszystkie z tej listy co Ci zapodałem i posadzić tam różne skrypty ewentualnie czysty html... Czyli pasowałoby kilka domen w promocji wziąć.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności