Skocz do zawartości

Indeksacja backlinków dzięki RSS i pingowaniu

Bartek Damek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Barku jaki stopien indeksacji potrafisz osiagnac dla np 1 mln linkow w ciagu miesiaca ?

Nie sprawdzałem stopnia indeksacji, robot wszedł to wcześniej czy później gdzieś tam w indeksie to wyląduje.

Ale sprawdzałem ostatnio stopień indeksacji dla moich precelków po przejechaniu indekserem podskoczyły z sitem z kilkuset do kilku tysięcy, a nie mają jakiejś ogromnej liczby stron. Wiele domen jednocześnie więc nie przypadek. Linkowane z mojego indeksera.

Przeprowadzę testy i dam dokładniejsze dane (cyferki) bo teraz nie będę zmyślać, ale na pewno nie na 1 mln nie mam tyle czasu :

Hipokryzja być może tutaj występuje, jednak sam osobiście PSM nie uważam za badziewie. Temat, w którym warto polecić ten produkt.

Hipokryzja jak najbardziej już wypomniałem, ale program na miejscu :)

w jaki sposób umieszczać wygenerowany taki kanał na blogu? stworzyłem kanał, pinguje jednak rezultatów nie widać :)

Wgrywasz do katalogu z domeną lub do podkatalogu feed, podlinkuj kanał np. blast xR, kilka precelków mocniejszych lub cokolwiek żeby Google się do niego mogło dobrać. Sprawdź czy Google weszło kilka razy na kanał jeśli tak to linki już się mielą w ich bazie.

hmm.. a czy ktos moze podac link jak taki blast indeksacyjny wykonac? posiadam SB ale szczerze mowiac uzywam go do pingowania i rapid indexer ale niestety one efektu nie przynosza..

Blasta możesz zamówić w dziale zlecenia chodzi o blasta xR, z SB blogi AA pewno jakąś listę tez kupisz na forum w necie też jakieś darmowe krążą.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

A ja mam wątpliwości co do indeksowania większych ilości linków tą metodą.

Przecież wszystkim zależy na ukrywaniu zaplecza. Wiadomo, że Google wyszukuje powiązania między witrynami. Kojotek na swoim blogu pisał nawet o linkowaniu w trójkącie i sugerował, żeby precle dzielić na grupy, żeby strona linkowana i zapleczowe strony linkujące nie posiadały linków z tych samych źródeł.

Z drugiej jednak strony modne zrobiło się indeksowanie za pomocą RSS (zapoczątkowane wpisem tego samego Kojotka na jego blogu) i wrzucanie wszystkich linków do jednego kanału (lub więcej, w zależności od ilości urli). Czy w ten sposób nie podajemy robotom na tacy całej swojej pracy, wszystkich adresów precli, katalogów i stron zapleczowych, których używamy do linkowania swojej strony?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Załóżmy że masz zrobionego blasta który linkuje coś tam, to robisz RSS-a z tego blasta, robisz kolejnego blasta kolejny RSS itd. nie łączysz tego bezpośrednio tylko pośrednio. Idące dalej masz piramidę i dopaliłeś ja xR-em to dajesz blasta z xR do jednego RSS-a. A powiązanie zawsze będzie w końcu to jest internet witryny linkują pomiędzy sobą i gdzieś tam zawsze będą połączone.

Poza tym Kojotek Pisał żeby nie łączyć tego trochę inaczej, jeśli robisz kanał RSS to on jest tylko linkiem dla backlinków jakby kolejnym poziomem piramidy czy co tam chcesz, twoje backlinki nie linkują do tego RSS więc obieg się nie zamyka.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

After processing and testing millions and millions of links, we have found a better way to get your links crawled that will give you even BETTER results with Google. In short, we are removing the concept of RSS feeds and instead tracking crawls directly to your links with the shortened URLs. Links will still drip out at the rate you define.

You don't need to change anything about what you are doing and we're migrating all of your scheduled feeds to the new method now. Now you'll see SERP movement at least 52.7% more than with the old Linklicious. (Ok, that number was made up. But we do estimate it's about 50% more effective based upon our numerous client examples.)

After our tests, we strongly recommend that you don't continue use RSS feeds to get your links found. It is a pure waste of time and energy. Instead, focus on crawling.

Dotyczy linklicious.me znalazłem chwilkę i doczytałem zmiana polega na tym że do RSS-a dodawane są linki skrócone, a nie właściwe. RSS jest nadal używany tylko w odmienny sposób.

lepiej jest utworzyć rss max 20 linków, bot indexuje od 20-30 linkow i wraca po jakims czasie (nie wiadomo po jakim). wiec nie oplaca sie 10000 linkow w jednym kanale, przy takiej ilosci (20 linkow) 80% ze wszystkich kanałow jest zaindeksowana a tak na 10k czekasz wiecznosc. oczywiscie IMO

Linków w podpisie brak bo konfidencja nie śpi !!

• 4 tygodnie później...
lepiej jest utworzyć rss max 20 linków, bot indexuje od 20-30 linkow i wraca po jakims czasie (nie wiadomo po jakim). wiec nie oplaca sie 10000 linkow w jednym kanale, przy takiej ilosci (20 linkow) 80% ze wszystkich kanałow jest zaindeksowana a tak na 10k czekasz wiecznosc. oczywiscie IMO

20-30 linków to nie wiele, tyle to można dodać to jakiegokolwiek SWL i po sprawie tutaj potrzebujemy większych ilości. Duża ilość też ładnie się indeksuje na wszystko są sposoby. Teraz testuje skuteczność Swojego indeksera jak już będę miał wyniki pełne to dam znać, na razie zapowiada się obiecująco 50% linków w indeksie po 13 dniach.

Blast 6k sprawdzony SB. Ilość tutaj nie jest istotna ilość zależy tylko od ilości domen, można ją skalować. Linki o większej wartości o wiele szybciej zaindeksujesz, specjalnie do testu użyłem linków z xR (profile) czyli niska jakość, bardzo duża powtarzalność.

Powiedz mi Bartku, z tego co pisze na forum, linki z profili już praktycznie straciły swoją moc i większość odradza ich używanie sugerując się stratą czasy oraz pieniędzy. Jedna z cenniejszych funkcjonalności Twojego indeksera ( i kilku podobnych programików) tym samym wkrótce odpadnie? Bo jeśli nie będzie potrzeby nagłej idneksacji setek tysięcy linków wyciągniętych z SB/XR, to można je robić na własną rękę w małych ilościach.

z tego co pisze na forum, linki z profili już praktycznie straciły swoją moc i większość odradza ich używanie sugerując się stratą czasy oraz pieniędzy

Wierzysz w to co inni piszą? To jak z samochodem wyścigowym. Wsiądzie blondynka to po rowach będzie jeździć. Wsiądzie profesjonalista to cuda będzie robił.

;)

• 9 miesięcy temu...

Witam

Mam taką ciekawostkę przyrodniczą. Zbudowałem kanały RSS dla jednej z domen, zgodnie z wytycznymi (nie wiem tylko czy nie przesadziłem z ilością linków w jednym kanale, 45tys, czytałem tu ze może ich być max 20-30szt ), podlinkowałem, pingowałem, i...po 48h WSZYSTKIE frazy z TOP10 i TOP30 poleciały jak Red Bull Stratos w dół o min 100 pozycji. Mam nadzieje że to jest chwilowe albo nie związane z RSS. I co teraz? Czekać? Działać?

Maciej

@45tys, czytałem tu ze może ich być max 20-30szt )

to po co w ogóle czytasz skoro robisz po swojemu :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności