Skocz do zawartości

Rzeź w google

szolochow

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

lamer22@ Nie pytaj, trzeba współczuć..

Każdy chyba wie czym ryzykuje...

Co do masowego strzelanie z ucha na biznesy innych to jestem przeciwny. No chyba że chodzi o takie biznesy: fiatstilo.pl od kilku dni jest bardzo popularna mimo że jej nie ma nawet w Google ;)

Cała ta napięta sytuacja na pewno powstrzyma kilka osób przed tworzeniem na pałę subdomen domen z euforii bo z 10 blogami się udało to teraz zrobię 100 subdomen...

Dodam ze lepiej robić mniej ale porządnie niż dużo i byle jak. Zarobki takie same a ryzyko mniejsze.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

przeczytałem topic ... Jakaś rzeź w google , myslałem że im DC walnęły i puste serpy sie wyświetlaja a tu nic nowego ;) tematyka stara jak google ;).

Jedyne co różni podobne tematy to z roku na rok większa panika , znaczy się googlowski pijar towarzystwa wzajemnej adoracji jedynej słusznej szukajki jest coraz skuteczniejszy ;) (no googlowski formularz "donieś na sąsiada z piętra wyżej" też zalicza coraz większe obroty) ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Olać google, są inne wyszukiwarki ;)

Jak by tak kazdy na poważnie zaczął propagować wśród społeczności ze w internecie istnieje coś innego niż google to mogły by wrócić stare czasy kiedy tort był równo podzielony. A nie tak jak jest teraż że jest jeden monopolista, ktory tak się rozbestfił że jeszcze stawia warunki jak inni mają tańczyć! Co najgorsze większość na to się godzi - niewolnicy z własnego wyboru.

.

E tam @Beerbant gorąca jesień to i tematy gorące (odgrzewane). Poważnie to jest szansa, że jak przekierują zasoby ludzkie na front wschodzi to u nas się uspokoi chyba, że wyuczą roboty. Jedno co dziwi to dość chaotyczne ruchy przy banowaniu przecież nawet bez raportów mają wszystkie katalogi i zaplecza na widelcu.

@yavaho niestety serpy innych przynajmniej te polskie są do ( )|( ).

@szolochow z tego co dało się wywnioskować z rozmów z przedstawicielami Googla to w wielu przypadkach (jak coś nie jest mega spamem) reagują dopiero na zgłoszenia o nieprawidłowościach. Tak samo jest w przypadku filmów nawet ewidentnie niezgodnych z prawem autorskim na youtube.

Niestety tak to już jest w przypadku praktycznie monopolisty - dyktuje warunki a dodatkowo dysponując potężną bazą ważnych danych gospodarczych może z niej korzystać i korzysta tworząc własne serwisy które potem wykorzystując pozycje monopolisty faworyzuje.

Sami zobaczycie, że za jakiś czas bedą ograniczać bezpłatne narzędzia i zdominują najatrakcyjniejsze kąski jak systemy rezerwacyjno/sprzedażowe, e-commerce, porównywarki cenowe , rynek kredytowy itp itd. Niedługo całkowicie zniknie tło w reklamach wyświetlanych nad wynikami naturalnymi, potem przyjdzie czas na wyświetlanie coraz większej ilości reklam nad wynikami itp, itd . A wszystko to w trosce o użytkownika - a stado klakierów aż sobie łapy poobija od klaskania. ;)

Zaś durny polski rząd zamiast wesprzeć jakąś polską szukajkę i walczyć z monopolem , który w planach ma postawienie sieci szkieletowej w europie jeszcze daje mu kasę która niby miała iść na rozwój mysli IT a przypuszczam poszła na stworzenie dodatkowych marketingowców w dziale AdWords ...

Alleluja i do przodu ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Olać google, są inne wyszukiwarki :D[...]

Mogliśmy kilka lat temu pomóc Graffowi w promocji Hm? - nie było chętnych.

Postawmy na Hakię :)

próbowaliśmy ....

Jedną z ostatnich takich uzyskanych od gadatliwego wielbiciela piwa...

Historia z cyklu "Tata, a Marcin powiedział..."

Ja z kolei słyszałem od koleżanki, że jej ciotka ze Stanów zna się z osobą, której żona podsłuchała u fryzjera plotki sprzątaczki pracującej w Google i wszystko ma być w porządku. Info z pewnej ręki! Dobrzy sobie poradzą, słabsi odpadną - tak jest w każdym biznesie.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności