Skocz do zawartości

Rzeź w google

szolochow

Rekomendowane odpowiedzi

...

Przychodzę aby obserwować spektakularną porażkę na masową skalę, pisałem wyżej. Pewnie przeoczyłeś :puknijsie:

Zatem jeszcze raz:

Przychodź, obserwuj, dyskutuj ale bez obrażania innych. Ja tę porażkę też obserwuję jak co roku. Jest cała masa ludzi, którzy z braku doświadczenia popełniają błędy, które my popełnialiśmy dużo wcześniej. To nie powód by innych obrażać. Dla mnie to studium przypadku.

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@domains raczej z powodu brzydkich pijanych kobiet. Według najnowszych badań brytyjskie i irlandzkie kobiety piją 11 razy więcej niż np. Niemki czy Włoszki.

"Gra zaczyna się tam, gdzie z frazy można wycisnąć minimum 1K uu dziennie z google," ta wypowiedź jasno sugeruje, że od tej wartości uważasz pozycjonera za fachowca i że gra dotyczy DUŻYCH pieniędzy co mnie trochę śmieszy. Ale z nowymi w branży tak jest zawsze im się wydaje, że wiedzą lepiej. Myślę, że mógłbyś zrobić jakieś szkolenie żeby podzielić się swoimi mądrościami. I jedna sprawa niezależnie od pobudek z jakich tu siedzisz chcesz czy nie jesteś użytkownikiem PIO i wszystkie epitety są skierowane również do Ciebie.

@domains raczej z powodu brzydkich pijanych kobiet. Według najnowszych badań brytyjskie i irlandzkie kobiety piją 11 razy więcej niż np. Niemki czy Włoszki.

Rany, pić 11 x więcej niż Niemka jakoś da się zrobić, ale być brzydszą?

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

...Jest cała masa ludzi, którzy z braku doświadczenia popełniają błędy...

To akurat rozumiem i jestem przyjaźnie nastawiony do osób raczkujących w temacie, bo jest szansa iż coś z nich będzie.

Jednak porażająca większość ludzi tutaj, popełnia te same błędy i brnie w coś, co z góry jest wiadome iż zakończy się klęską.

Jak mówi powiedzenie "tonący brzytwy się chwyta....", gdyż prościej szukać gotowych rozwiązań niż samemu coś osiągnąć.

Dlatego też wszystkie metody stają się nieskuteczne z czasem, gdyż danym tropem podąża stado pseudo pozycjonerów.

I każda osoba z nich korzystająca staje się pozycjonerem 2-iej czy 3-iej klasy, będąc w tyle o kilka rzędów wartości i wiedzy.

W związku z tym, nigdy nie będą mogły one konkurować z czołowymi fachowcami z dziedziny SEO, gdyż z góry skazani są na falstart.

A pisanie tutaj o "poważnych pieniądzach" przez tego typu ludzi, jest co najmniej śmieszne, gdyż ludzie Ci mogą działać tylko tam gdzie elita pozostawi im miejsce.

Czy Wy tam wszyscy w tym UK macie jakąś depresję? Z powodu pogody, tęsknoty za krajem, angielskiej kuchni czy niskich dniówek?

zapomniałeś dodać, że oni tam chodzą odwrotną stroną a to też powód do depresji :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

....

A pisanie tutaj o "poważnych pieniądzach" przez tego typu ludzi, jest co najmniej śmieszne.

Co do niecytowanej części Twojej wypowiedz zgadzam się w 100%. Takie jest PiO, taki jest internet. Pozwala zaistnieć nawet kilkulatkom udających dorosłych.

Nie możesz jednak wszystkich stawiać w jednym rzędzie - dlatego z cytatem się nie zgadzam. Ja też uważam, że gra idzie o wielką kasę. Google zrobi wszystko by zwiększyć swoje dochody z PPC.

...dla mnie decyzje, które podejmuje G od jakiegoś czasu świadczą o tym, że ma poważne problemy finansowe.

Chyba nie wiesz o czym piszesz. Google w 2009 roku uzyskało 21 miliardów dolarów dochodu, więc naprawdę ma poważne kłopoty finansowe :)

Są one tak samo poważne jak pieniądze o których tu pisze część osób :D

Erbit

Dlaczego nie zgadzasz się w kwestii "poważnych pieniędzy" - możesz uzasadnić ?

Bo odnoszę wrażenie iż chodzi nam o coś zupełnie innego.

Gdyż ja piszę o "poważnych pieniądzach" pseudo pozycjonerów a TY o dochodzie google z PPC.

...

Chyba nie sądzisz, że oni te pieniądze odkładają na lokacie w banku. Zresztą teraz masz okres, po którym wprowadzili reklamy choćby na youtube, czas, kiedy reklamy mobilne zaczynają im przynosić dochody. Odejmij nowe inwestycje i sprawdź co by było gdyby tego nie zrobili.

Quas Primas

T-K

Google kupiło YouTube w celach reklamowych wiele lat temu, więc nie rozumiem dlaczego tak Cię to zaskakuje.

Nie dziwi też iż wprowadzają reklamy na aplikacje mobilne, po prostu muszą trzymać rękę na pulsie.

Inwestycje google są z wyprzedzeniem na kilka lat, tak jak w przypadku YT czy też google maps.

Pomyśl ile kosztuje zbudowanie czegoś takiego jak Street View, to kolejna ogromna inwestycja.

Więc tak na prawdę, google jest wszędzie tam gdzie są pieniądze, a poczynione wcześniej inwestycje zaczynają przynosić dochody teraz.

Ponadto z tego co mi wiadomo google zamierzało/zamierza wyprowadzić się z Mountain View do raju podatkowego :)

Jednak nie oznacza to wcale iż ma roblemy finansowe, a że chce zarabiać jeszcze więcej niż zarabia.

Ja osobiście zakładając firmę, też nie zarejestrowałem jej w UK a w jednym z krajów gdzie nie ma vatu a podatek płaci się tylko od transakcji z danego kraju co stanowi w moim przypadku mniej niż 0.4%

Zysk jest oczywisty. Na przykład w PL za takiego rodzaju usługi musiał bym zapłacić 20% podatku plus 23% vatu. Jednak nie lubię utrzymywać darmozjadów, nie mając wpływu na ich decyzję.

I dlatego właśnie G tnie koszty na mniej dochodowych rozwiązaniach, nie czyni to z czysto egoistycznych pobudek, a z opracowanego modelu biznesowego.

Poza zlikwidowaniem katalogu google, ktory nie był niczym innym jak kolejną kopią DMOZa z wyselekcjonowanymi wpisami - nie zauważyłem aby google porzuciło jakąkolwiek inną inwestycję.

qbeczek

Z tym się zgodzę w 100%. Wprowadzenie ssl dla wyszukiwarki, zamknie też źródło wiedzy o frazach z jakich trafiają na strony odwiedzający, będący zalogowani do google. Ponadto, po wylogowaniu użytkownik dalej pozostaje na szyfrowanym połączeniu.

[...]nie zauważyłem aby google porzuciło jakąkolwiek inną inwestycję.

- Google Wave

- Google SearchWiki

- Google Audio Ads

- Google Video

- Google Notebook

- Google Catalogs

- Google Print Ads

- Google Page Creator

- Google Answers

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności