Skocz do zawartości

Rzeź w google

szolochow

Rekomendowane odpowiedzi

[...]Ostatnie zachowanie Kaspara nie zostawia żadnych złudzeń

Mi się tam podoba zachowanie Kaspara - w otwartej przyłbicy, żartobliwie, luzik na PiO. Zasady są jasne, każdy je zna, tutaj dodatkowo znamy Przeciwnika. Bardziej obawiałbym się tych "przyjaciół", co to i dopiszą w topic, podziękują, zagadają i na zlocik pojadą, a potem...

[edyta] Racja, Trotyl, dzięki.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
IMHO, pewien niepokój może wzbudzać od pewnego czasu "dzikie rozdawnictwo" kuponów AdWords, których ceny lecą potem na łeb. Rozumiem, że mogło to być przyczyną wzrostów dochodów, jednak moim zdaniem krótkoterminowym - dotarcie do Klienta - jedno, zatrzymanie Go - drugie. Pośrednio bije to w wizerunek produktu G.

Oczywiście inwazyjne reklamy nie przejdą, tu się zgadzam z GregiUK, podobnie co do diagnozy ich "popularności".

w ogóle nie nie bije w żaden wizerunek, nawet jeżeli bije to w niewielkim stopniu a i to mają w (_!_) bo załatwia to grono przydupasów i klakierów śpiewających peany pochwalne na cześć google :).

Rozdawnictwo kuponów załatwiło dwie sprawy :

- wzrost cen bo jeden z drugim dupkiem mając 3 paczki za darmo windował w górę CPC

- oskarżenia o nieuczciwą reklamę czyli wyświetlanie w serpach ich usług dla frazy "reklama za darmo" i podobnych fraz

Moim zdaniem będą zwiększać rozdawnictwo bo to daje wzrost cen i summa summarum daje większe zyski z realnej kasy wpłacanej przez tych którzy nie mogą korzystać z darmowych kuponów.

Dodatkowo teraz poinformowali że rośnie CPC dla słów fraz kluczowych przynoszących największą konwersje (jest to zysk wynikający z dostępu do danych analitics)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

SSL nie jest wprowdzane aby walczyc z pozycjonerami.

Wprowadząc SSL google rzuci hasłem "troska lub dbałość o prywatność uzytkowników w sieci" Obecnie takimi słowami jak "prywatność", "eco" itp można bardzo łatwo manipulować stadem. A jak to stado, pozbawione logicznego myślenia odda swoją prywatność w dobre ręce żyjąc w przekonaniu że w trosce o ich prywatność nikt nie bedzie zbierał żadnych danych o ich uczestnictwie w sieci :)

plagiator :)

https://antyweb.pl/google-ssl-kto-zyska-kto...#comment-142447

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

[...]Ostatnie zachowanie Kaspara nie zostawia żadnych złudzeń

Mi się tam podoba zachowanie Kaspara - w otwartej przyłbicy, żartobliwie, luzik na PiO. Zasady są jasne, każdy je zna, tutaj dodatkowo znamy Przeciwnika. Bardziej obawiałbym się "cichociemnych", co to i dopiszą w topic, podziękują, zagadają i na zlocik pojadą, a potem...

mnie to ani ziębi ani grzeje :) , Pan Kaspar tańczy jak mu szefostwo zagra i na 100% ma z góry określone jak ma sie zachowywać a informacje jakie "sprzedaje" są bardzo monotematyczne i przewidywalne :)

mnie to ani ziębi ani grzeje :) , Pan Kaspar tańczy jak mu szefostwo zagra i na 100% ma z góry określone jak ma sie zachowywać a informacje jakie "sprzedaje" są bardzo monotematyczne i przewidywalne :)

Ja się tylko odniosłem do zarzutów o pijar na PiO, dla mnie żarcik z listami precli i katów przedni :)

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Ja się tylko odniosłem do zarzutów o pijar na PiO, dla mnie żarcik z listami precli i katów przedni :)

Dobre :) wygląda na to, że dają więcej luzu swoim pracownikom ;P

"Nie doszukuj się tu powiązań między moją osobą a kimkolwiek innym, gdyż takowych nie ma." Raczej wielu się nie zgodzi z tym :) Wiesz co jest najgorsze? Bijesz kupę piany, używasz ogólników i informacji z kapelusza, insynuujesz innym niewiedzę a wręcz ograniczenie umysłowe a tak naprawdę kompletnie nic z tego nie wynika ale gdy ktoś Ci to wytknie to oczywiście nic nie zrozumiał bo za głupi jest. Z tego też powodu większość doznaje swoistego deja-vi.

Przyspamuję linkiem, dość podobna tematyka. Na składanie wykładu nie mam teraz czasu, ale mam wrażenie że część z Was go słuchała. :-)

Pozdrawiam, J.

Jeżyk nie nudzi Ciebie ta autopromocja ? :)

Raczej wielu się nie zgodzi z tym :) Wiesz co jest najgorsze? Bijesz kupę piany, używasz ogólników i informacji z kapelusza, insynuujesz innym niewiedzę a wręcz ograniczenie umysłowe a tak naprawdę kompletnie nic z tego nie wynika ale gdy ktoś Ci to wytknie to oczywiście nic nie zrozumiał bo za głupi jest. Z tego też powodu większość doznaje swoistego deja-vi.

to do mła ? :)

Nie narzekaj tylko wrzucaj banner, podesłać Ci koszulkę, pendrive, albo kubeczek? :)

piszę się na kubeczek ale minimum 0,7 litra bo nie lubię często biegać do kawiarki :)

...Z tym , że nie trzeba obserwować rozwoju i kierunków rozwoju jedynej słusznej szukajki to nie zgodzę się ...

Obserwuję to co daje najlepsze efekty, a więc konkurencję i zmiany w algorytmie.

Te 2 czynniki są podstawą do odniesienia sukcesu jeśli idzie o ciężkie i zarazem bardzo dochodowe frazy.

Analizując TOP100 dla kilkudziesięciu tysięcy fraz, bardzo szybko można wyłapać nowe sztuczki i skuteczne metody.

Wdrażając te najlepsze, wciąż udoskonalam swoje techniki pozycjonowania, czyniąc tym samym wszystkie topowe frazy, nie do przeskoczenia.

Interesują mnie tylko naturalne wyniki, na które zupełnie nie mają wpływu pozostałe produkty google.

Dlatego też nie interesuje się nimi z uporem maniaka, jak TY.

Interesują mnie tylko naturalne wyniki, na które zupełnie nie mają wpływu pozostałe produkty google.

Dlatego też nie interesuje się nimi z uporem maniaka, jak TY.

ale pozostałe produkty google mają wpływ na naturalne wyniki.

EOT bo widzę nadchodzący przerost formy nad treścią ;)

edytowane:

wyświetlenie linków sponsorowanych / mapek/itp ponad serpami dla niektórych fraz

odbiera nawet do 60% ruchu z tych fraz , ale to przecież nie ma wpływu ... :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności