Skocz do zawartości

Rzeź w google

szolochow

Rekomendowane odpowiedzi

wyświetlenie linków sponsorowanych / mapek/itp ponad serpami dla niektórych fraz

odbiera nawet do 60% ruchu z tych fraz , ale to przecież nie ma wpływu ..

Nie pozycjonuje fraz z nazwami miast, więc mapki mnie nie dotyczą, a sponsorowane wyniki ponad naturalnymi wynikami są obecne od kliku lat.

Ponadto te Twoje 60% jest mocno przesadzone, a procent ten jest tym niższy im bardziej naturalne wyniki pasują do zapytania i tego czego klient szuka oraz kosztu za kliknięcie dla danej frazy.

Skoro wypisujesz takie bzdury o 60% - upewniasz mnie tylko iż nigdy nie udało Ci się wypozycjonować topowej frazy, dlatego też podajesz cyfry wyssane z palca, nie znając kompletnie realiów.

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Skoro wypisujesz takie bzdury o 60% - upewniasz mnie tylko iż nigdy nie udało Ci się wypozycjonować topowej frazy, dlatego też podajesz cyfry wyssane z palca, nie znając kompletnie realiów.

potrafię też pewne rzeczy w przeciwieństwie do niektórych przewidzieć (patrz przerost formy nad treścią) :D

Edytowane

Wprowadź chłopie w top1 jakąś strone , odpal adwordsa dla dokładnie takiej samej frazy zoptymalizuj aby się wyświetlała w topie i porównaj wyniki , pamietaj aby opis był podobny.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wyświetlenie linków sponsorowanych / mapek/itp ponad serpami dla niektórych fraz

odbiera nawet do 60% ruchu z tych fraz , ale to przecież nie ma wpływu ..

Nie pozycjonuje fraz z nazwami miast, więc mapki mnie nie dotyczą, a sponsorowane wyniki ponad naturalnymi wynikami są obecne od kliku lat.

Ponadto te Twoje 60% jest mocno przesadzone, a procent ten jest tym niższy im bardziej naturalne wyniki pasują do zapytania i tego czego klient szuka oraz kosztu za kliknięcie dla danej frazy.

Mapki dotyczą nie tylko fraz z nazwami miast :-)

Na ogólne wyrażenia też się pojawiają w zależności od lokalizacji.

I jeszcze jedna ważna rzecz (seło specjalisto światowej klasy - bez urazy) , proponuje Tobie wziąć z ulicy tak z 10 - 20 osób i sprawdzić jaki procent odróżnia linki sponsorowane od naturalnych serpów bo mi wyszło , że na 10 zwykłych uzytkowników 7dmiu nie odróżnia ....

Może na zachodzie jest więcej "ogarniętych" przeciętniaków chociaż z moich doświadczeń wynika , że jest na odwrót ....

Tyle w temacie :D

Mapki dotyczą nie tylko fraz z nazwami miast :-)

Na ogólne wyrażenia też się pojawiają w zależności od lokalizacji.

on na to nie zwraca uwagi , patrzy tylko na wyniki i analizuje konkurencję ;) pewnie dlatego mu to umknęło ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

(...) a sponsorowane wyniki ponad naturalnymi wynikami są obecne od kliku lat.

A czy przypadkiem box na sponsorowane nie wyblakł przez ostatnie lata, czy to ja mam taki monitor że ledwo widzę żółtawy odcień? :>

a jak myślisz, "wyblakł" od słońca czy ktoś mu pomógł ? :) a dodatkowo na pewno zniknęło słowo małe słówko "reklama" z prawego dolnego rogu tego "wyblakłego" prostokąta - oczywiście z troski o jakość wyszukiwań :D

Tak się składa, że te 60% z moich doświadczeń to często dużo zaniżony procent. Ruch z adwordsa (dla jednej domeny)ze średnią pozycją ~3 może być większy np. 5 razy niż z pozycji 1-3 organic razem.

Więc chyba Twoją grupę docelową stanowią biedacy korzystający z monitorów CRT o rozdzielczości 640x480 czy też 800x600.

Ale wdając sie w dyskusje z Wami wciąż zapominam że zamieszkujecie kaczogród, a to wiele wyjaśnia :)

...Ale wdając sie w dyskusje z Wami wciąż zapominam że zamieszkujecie kaczogród, a to wiele wyjaśnia :)
Nie wiem, normalny człowiek, jak nie czuje się dobrze w jakimś miejscu, to tam nie wchodzi, chyba, że ma coś w sobie z masochisty. Ty piszesz, że ciągle zapominasz, że tu niczego się nie dowiesz, że ludzie są be, że sro, że tamto. Znowu innym razem, że masz wielka przyjemność patrzeć jak innym tutaj sie oberwało, czy nie możesz się doczekać, aż tak się stanie. Jak to jest z Tobą? Domorosły sadysta, czy szafolubny masochista? I nie chodzi mi o poglądy, wytykanie braku wiedzy podpięte jakimiś argumentami, ale o to ciągłe narzekanie, albo zachwyt chwilowymi problemami innych :P

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Więc chyba Twoją grupę docelową stanowią biedacy korzystający z monitorów CRT o rozdzielczości 640x480 czy też 800x600.

nie wiem co ma do rzeczy rozdzielczość ekranu - może być wyjaśnił ? Z chęcia się czegoś nowego nauczę.

Wiem natomiast , że na klikalność w serpach wpływ ma pare czynników i wiem z całą pewnością , że przeciętny użytkownik internetu nie odróżnia w serpach reklam wyświetlanych u góry, od wyników naturalnych bo po prostu to mam zbadane i ciągle badam na nowo poznanych ludziach , znajomych , przyjaciołach .

Zapewniam Ciebie , że nie każdego z ludzi interesuje czym Ty się zajmujesz oraz nie interesuje ich SEO/SEM i stawiam złoto przeciwko orzechom, że tak samo Ciebie nie interesują procesy chemiczne zachodzące przy produkcji żywności, chociaż jeść musisz.

W mojej skromnej opinii lamera SEO/SEM uważam, że dobrze jest poznać zachowanie przeciętnego internauty .

Natomiast moja obserwacja zachowania przeciętnego internauty oraz analiza analiticsa pozwala mi pisać co w temacie napisałem i gwarantuje Ci, że ponad 80% internautów nie zna komendy "site:" do szukania czegoś na danej stronie (to taki przykład na znajomość funkcjonalności wyszukiwarki google).

Reasumując jestem dziwnie spokojny, że w temacie zbierania ruchu przez boksy reklamowe wyświetlane ponad wynikami wyszukiwań mam racje, zrób te dwa testy o jakich pisałem i sam się przekonasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności