Skocz do zawartości

Ban na listę Kulfiego

infin1ty

Rekomendowane odpowiedzi

są przekierowania i nowe domeny bardzo szybko łapią PR więc jest nadzieja, że po kolei każdy katalog wróci na swoje miejsce i ze swoją siłą, tylko czekać na BLki i będzie znów jak wcześniej

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
są przekierowania i nowe domeny bardzo szybko łapią PR więc jest nadzieja, że po kolei każdy katalog wróci na swoje miejsce i ze swoją siłą, tylko czekać na BLki i będzie znów jak wcześniej

To już zależy od Googla jak potraktuje przekierowanie 302 ze zbanowanych domen. Link juice to raczej jest już stracony. 301/302 ze zbanowanych domen najczęściej kończy się do kilku tygodni przeniesieniem bana. Ale czy coś się zmieniło w tym temacie. Zobaczymy. Ciekawy materiał do testu.

A co z ludźmi którzy włożyli sporo pracy i kasy żeby dodać swoje strony do (zbanowanych) katalogów?

Wniosek z tego płynie chyba taki, że trzeba dywersyfikować swoje back linki, żeby później nie żałować takich sytuacji i strat.

DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim

polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie

Czy tak trudno przeczytać i zrozumieć? Kulfik wyraźnie napisał, że wszelkich informacji udziela wyłącznie na GG! Nie ma co tutaj spekulować, komentować i pisać bzdurnych postów co będzie z wpisami, tylko skontaktować się z Kulfikiem.

Oczywiście nie twierdzę, że ten temat jest niepotrzebny - bo może okazać się dobrym źródłem informacji dla użytkowników, można wyciągnąć z niego wnioski jakich błędów nie popełniać, znaleźć wspólne elementy katalogów itd., ale durne komentarze są nie potrzebne. Masz pytanie, problem - napisz do właściciela owej grupy i po problemie.

301/302 ze zbanowanych domen najczęściej kończy się do kilku tygodni przeniesieniem bana

na ilu domenach robiłeś testy czy mówisz to co klakierzy mówią waszego kolka różańcowego wyznawców wielkiego G? Robiłem testy na dużej ilości zbanowanych domen ( na szczęście nie swoich), istnieje parę sposobów które powodują ze ban nie przechodzi. Twoje wypowiedzi Dido w tym temacie po tym jak miesiąc temu groziłeś Kufiku ze pozgłaszasz jego katalogi do banu( posty obecnie w koszu), jest co najmniej świadczące że moim zdaniem nie masz żadnych zasad moralnych i etycznych . A wypowiedzi o przechodzeniu bana świadczę że nie operujesz wiedza bazującej się na na własnych wiarygodnych testach, a na tym co piszą pracownicy obiektu niepodzielonej miłości ;)

Jeszcze całkiem nie dawno twoje "koledzy" twierdzili ze SEO nie istnieje :D

...Robiłem testy na dużej ilości zbanowanych domen, istnieje parę sposobów które powodują ze ban nie przechodzi....
A to ban przechodzi? A to jakaś mega nowość chyba. Czy oby gdzieś się Max nie pomyliłeś? ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zakręcony czasami przechodzi, nie pomyliłem się, żadna nowość oczywiście można mówić ze to nie przechodzi a po prostu ta sama strona dostaje 2 raz bana na drugiej domenie. Ja mam inne zdanie na temat i tyle. A to ze o czymś w Polsce na PIO się nie gada to nie znaczę ze tego niema ;)

Max, jeżeli na nowej domenie masz idento co miałeś na poprzedniej (ba nawet nie, wystarczy, że masz coś na nowej co kwalifikuje domenkę do bana), czyli nie zlikwdowałes przyczyny bana, to masz nowego bana, czy ban został przeniesiony? Wiesz jak by serpy wygladały jak by 301 przenosiło bany? Napewno o tym samym piszemy? ;)

....a już wiem, ban, nowa domena, to samo, tak, wtedy bana wyłapujesz, ale nie na zasadzie przechodzenia, ot strona jak napisał Qbexus dostaje ponownie bana, tak, wtedy tak :D

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Załęże co ty rozumiesz przez przeniesienia bana, jeśli katalog a przeniesiesz na domenę B i nic więcej , prawdopodobnie bana dostaniesz poraz drugi, ale można tego uniknąć. Jeśli zbanowana domenę przekierujesz na domenę B gdzie jest co innego, to żaden ban nie przejdzie pzreciez to oczywiście.

Jeśli ban po-prostu przechodził by z domeny A na domenę B to ja by wszystkie swoje zbanowane domeny pzrekierowałem by na katalog DIDO ;)przykładowo :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności