Skocz do zawartości

Zaplecza na darmowych hostingach

Tom:-)

Rekomendowane odpowiedzi

Czy stawianie zapleczy na darmowych hostingach (nie tylko tych w PL) było skuteczne? Jakieś testy ktoś robił? Czy jeśli już ktoś to robił to czy na jednej subdomenie stawiał ktoś po kilka stron prowadzących do różnych stron? Jaki skrypt wykorzystywaliście?

Pytanie do tych którzy mają jakieś doświadczenie w tej kwestii.

Kwestia jak bardzo zależy ci na stabilności zaplecza i co tam masz, jeśli rozrzucisz po sporej ilości różnych hostingów, to nic ci nie grozi. Co do mocy, to w czerwcu założyłem bloga na darmowej platformie, wbiłem 4 unikalne artykuły, dodałem dokładnie 4 linki i zapomniałem o nim, ostatnio sprawdzałem PR, i szok PR4. W serpach nie ma znaczenia czy płatny czy nie, bezpłatne też mogą bez problemu wejść na TOP

Ja się zdziwiłem, bo jedna z moich starych zapleczówek postawiona na Interii, 10 BL weszła w Top5. Tak więc nie są takie bezwartościowe jak to większość mówi.

:puknijsie:

Ktoś zauważył jaki jest na Alexa Rank wynik dla takich darmowych zapleczówek? Np. dla strony na Interii z 10 BL mam Alexa Rank = 688. Ciekawe czy ma to wpływ na TR linków wychodzących.

Nie ma znaczenia, nieraz nawet można załapać linka strony głównej tego hostingu albo z jakiegoś śmiesznego konkursu/katalogu tego hostingu. Przez kilka lat tylko 1 strona mi zniknęła z darmowego hostingu, ale to się zdarza, bo mieli kłopoty techniczne.

Dziękuję za trafne odpowiedzi. Moje przypuszczenia się sprawdziły. A jak by się miało z mocą jak na jednej subdomenie z darmowego hostingu było by po kilka zapleczy? Nie chce mi się np: dla "klienta" zakładać za każdym razem osobnego konta na serwerze.

założyłem bloga na darmowej platformie
Gdzie dokładnie?

Ja np, założyłem kiedyś bloga, 1 uniklany tekst z title pozycjonowanej frazy innej strony.

I co się okazało. Że blog jest cały czas 1 pozycję wyżej niż pozycjonowana strona.

Dodam że pozycjonowana strona ma również w title fraze którą ma blog.

Moim zdaniem warto poświęcić czas na budowanie zapleczy na darmowych blogach, hostinhach.

Zniechęcające są jedynie reklamy, które widnieją niemal na każdym darmowym hostingu.

A nie lepiej zamówić jeden płatny hosting i skorzystać z multidomen albo aliasów przydzielonych do jednego konta?

To samo IP odpada

Ale zaplecza głownie robisz pod roboty a więc reklamy nie gryzą tak :-) Dzięki za uwagę

To znaczy normalnie. Wszystko zależy od rozmachu z jakim chcesz pozycjonować. Musisz sobie stworzyć jakiś plan. Ja mam różne warianty. Gdy zaczynałem nie było mnie stać na zaplecze na wielu ipkach, więc zakładałem je na subdomenach. Mam je do dziś i świetnie się sprawuje. Grunt żeby je dobrze podlinkować. W tym konkretnym przypadku są to dobrze wykonane strony z unikalną grafiką i sensowną treścią. Z nich linkuję do paru innych moich stron.

Jeżeli chodzi o same IP dla stron docelowych, to stawiam na różnorodność. Dlaczego? Ponieważ pozycjonuję powiedzmy 5 stron na tę samą frazę. Chcę każdą wbić do TOP-u i dlatego zależy mi na jak najmniejszym ich powiązaniu.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności