Skocz do zawartości

2 Presell Pages - niemoderowane

aras126p

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wszystkie moje strony, które utworzyłem stały się popularne, więc postanowiłem z domen, które mi zostały zrobić precle. Częstować się, nie spamować syfem:

https://post4u.pl/

https://e-pzg.pl/

Hosting na których są powyższe precle utrzymuję od stycznia 2011 i będę utrzymywał jeszcze przez rok, więc nie ma obawy, że w przyszłym miesiącu strony znikną.

Dzisiaj polinkowałem trochę do tych stronek więc za jakiś czas PR powinien im skoczyć.

no chyba raczej niemoderowane to one nie są...

ale może lepiej jak zostaną moderowane...

jeszcze tylko jakieś zabezpieczenie przed autoamtami daj, i możesz na nich powalczyć...

poza tym, jeśli chcesz je utrzymywać tylko przez rok, to raczej nic wyjątkowo wartościowego nikt nie będzie pisał. Po co skoro tylko przez rok, będzie link... Myśle, że jak byś się postarał pociągnąć z nimi dłużej, to by wyszło raczej wszystkim na dobre...

no chyba raczej niemoderowane to one nie są...

Myślałem, że jest ustawiony brak moderacji... sorry za wprowadzanie w błąd

ale może lepiej jak zostaną moderowane...

jeszcze tylko jakieś zabezpieczenie przed autoamtami daj, i możesz na nich powalczyć...

Na razie mam czas więc zostawię moderowanie...

Możesz dać jakiś przykład zabezpieczenia? Nie miałem przedtem styczności z wordpressem.

wrzuć jakąś wtyczkę, dodającą Captcha do rejestracji... ewentualnie WP-Invites, wtedy do rejestracji potrzebny jest kod zaproszenia. To też zlikwiduje problem dodawarek, no chyba, że wolisz żeby z dodawarek masa syfu przychodziła codziennie na bloga...

Dodałem Captcha... Dzięki.

WP-Invites

w ustawieniach możesz wygenerować automatycznie kody albo ręcznie podać własne kody zaproszenia.

ustawisz 30 takich samych kodów, a jak sie wykończą to zmienisz na 30 innych takich samych a podasz go w regulaminie. Wtedy masz pewność, że to człowiek się rejestruje a nie automat... a nawet jak już ktoś ręcznie doda automat, to zawsze będziesz mógł ręcznie wywalić...

była jeszcze wtyczka co wykrywała Boty i blokowała ich IP, ale nie pamiętam jaka...

Jak na razie i tak są bezwartościowe wpisy od początku listopada bo google ich nie indekuje.

Dlaczego? Nic o tym nie wiem.

Najprościej sprawdzić wpisu dodawane przez użytkowników wpisując w wyszukiwarce site:www.link.pl

Jeśli wpis jest zindeksowany to wyświetli się link, jeśli nie to wyswietli się "Podana fraza - - nie została odnaleziona.

site:https://post4u.pl/

Około 69 wyników (0,11 s)

121 wpisów

PR: 0

GI: 67

GL: n/a

Cached: 9 Nov 2011

YL: 1

YLD: 1

YLD2: 1

BI: 1

site:https://e-pzg.pl/

Około 98 wyników (0,12 s)

119 wpisów

PR: 0

GI: 524

GL: n/a

Cached: 10 Nov 2011

YL: 3

YLD: 5

YLD2: 5

BI: 7

----------------

reasumując...

indeksowane są więc raczej do bezwartościowych nie należą.

Warto jednak jeszcze je trochę bardziej podlinkować, chociażby przez parę katalogów i innych precli. Można z uwzględnieniem oczywiście linkowania także kategorii w preclach.

Generalnie jest całkiem dobrze. Tylko troche cierpliwości i dbałości trzeba.

www.wheeltalkfixed.com/2011/najlepsze-meble-do-firmy/

hobbyfarmsite.info/szafy-i-szafki-do-biura

www.figurki-z-drewna24.wodzislaw.pl/article/category/nauka/

milongi-warszawa.yoricksoft.pl/szafy-szafki-biura/

www.ornament24.olsztyn.pl/klucze/meble/

jakoś mnie to nie dziwi skoro dokładnie ten sam wpis, słowo w słowo został wrzucony do 10 milionów innych blogów... (można się było chociaż a jakies synonimy postarać nie)

właścicielowi tych właśnie blogów, polecam przejrzeć wpisy pod kątem unikalności, a od dziś, przed akceptacją, sprawdź czy czasem nie jest już dany wpis zaindeksowany w google z innego bloga. Takie nieunikalne teksty nie wpłyną pozytywnie na bloga.

dajesz jedno zdanie wpisu do wyszukiwarki i jeśli pokaże Ci w wynikach inne niż Twoja strony to wywal... szkoda miejsca na nieunikalne wpisy...

• 1 miesiąc temu...

Precel != zainstalowany, czysty WP, z pierwszym artem i komentarzem.

Precel = zainstalowany + skonfigurowany WP(wgrane i skonfigurowane podstawowe wtyczki seo), podlinkowany i zadbany.

Postaraj się trochę bo może trochę wpisów złapią i ban poleci ja nie będziesz o to dbał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności