Skocz do zawartości

W jaki sposób pisać unikalne teksty?

Gość Slawexsdz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Chciałem się zapytać jak najlepiej robić zaplecze pod systemy wymiany linków, m.in. pod Statlink.pl ?

Podlinkowanie zaplecza w dobie robotów i skryptów linkujących nie stanowi większego problemu. Nie wiem natomiast w jaki sposób zabrać się za pisanie unikalnego tekstu. Czy trzeba pisać z łapy, czy są może jakieś programy przyśpieszające pisanie?

Pozdrawiam

Ja zgadzam się absolutnie z Skream. Im więcej tekstów się piszę w ciągu dnia, tym częściej powtarza się zdania, bądź pojedyńcze słowa. Lepiej więc zlecić teksty kilku osobom, a jeśli sami bierzemy większą ilość tekstów na dzień, to chociaż sprawdzajmy, czy nie piszemy ciągle o tym samym, bo nawet pisanie za 1zł powinno mieć jakieś zasady/granice ;)

Jak zlecać to osobom, które się znają na danej branży. Teksty będę ciekawsze i pisarz napisze więcej, bo tematyka go interesuje i jest w niej na bieżąco. Myślę, że jeśli chcesz pozycjonować swoją stronę (czyli zakładam, że temat jest Ci bliski), to nie będziesz miał najmniejszych trudności z napisaniem niepowtarzalnych tekstów. Tylko nic na siłę:)

Ostatnio widziałem zaplecza gdzie tekst nie miał nic wspólnego z kilkoma frazami, które w nim występowały. Tzn. tekst był np. o serach a w nim występowały doczepione pozycjonowane frazy np. nieruchomości Warszawa. Ciekawe jak google to widzi? :)

| Praca www.s-ki.pl/praca| Ełk www.elk.info.pl jeśli szukasz pracy w Ełku | www.em-meble.suwalki.pl/ - meble Suwałki

Nie wiem natomiast w jaki sposób zabrać się za pisanie unikalnego tekstu.

Bierzesz klawiaturę, wymyślasz temat i jedziesz z nim. Problemem nie jest unikalność, a to, żeby tekst był z sensem (plus ew. poziom merytoryczny - w zalezności od tego gdzie chcesz tekst umieścić).

Jeśli będziesz zlecać napisanie na zewnątrz zawsze poproś o próbki. Wielu zleceniobiorców nie potrafi wstawić nawet akapitów - i to nie tylko tych najtańszych po 1 zł za 1000 znaków, to się zdarza nawet u tych biorących po 5 zł za 1000 znaków.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Ja myślę, że algorytmy google nie są aż tak zaawansowane, aby odróżniać znaczenie i sens zdań. Ale to tylko moja opinia.

i masz rację, liczą sie proporcje nasycenia frazą kluczową określającą tematykę - żaden algorytm określający logikę zdań i ich stylistykę jeszcze długo nie powstanie.

Stojąc ledwo na nogach, mając kredyt zaufania swojej skąpo odzianej w bieliznę kobiety - trzymał w prawej dłoni klamkę załadowaną dwunastoma argumentami w postaci 9 mm pestek ....

i jak to ma ocenić algorytm ? To o pestkach, o bieliźnie czy o producencie klamek do drzwi ?? :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ile średnio kosztuje zlecenie napisania tekstu (np. cena/ilość słów)?

To zależy od tego, komu je zlecisz. Gimnazjalista napisze za 1zł, a nierzadko zrobi to też dorosły człowiek, inny weźmie 4zł a jeszcze inny zażąda 10zł. Pytanie tylko, czy zależy Ci na tekstach logicznych i mających sens, czy na tanim laniu wody bez żadnej wartości, które możesz wykonać samemu, za darmo.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Już odpowiadam.

Chcę zrobić kilkanaście zapleczówek pod system statlink. Chodzi mi o to, żeby stronki przeszły weryfikację administratora, więc tekst musi być z sensem, w miarę poprawny merytorycznie, bez rażących błędów.

Jeśli sam czujesz się w danej tematyce dobrze, masz odpowiednią ilość czasu, żeby napisać kilkanaście/dziesiąt tekstów, to możesz je napisać samemu. Oczywiście w grę wchodzi też umiejętność pisania (brak błędów), logicznego składania zdań czy odpowiednia merytoryka tekstów (podejrzewam, że nawet w SWL nie przejdzie strona o babeczkach z czekolady, na której tak naprawdę znajdują się teksty o motoryzacji).

Jeśli nie spełniasz powyższych "warunków", to lepiej oddać pisanie tekstów seo copywriterowi.

Ewentualnie możesz spróbować najpierw sam stworzyć jedną taką przykładową stronę i wrzucić ją do moderacji - jeśli przejdzie, to działasz dalej:P

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Stojąc ledwo na nogach, mając kredyt zaufania swojej skąpo odzianej w bieliznę kobiety - trzymał w prawej dłoni klamkę załadowaną dwunastoma argumentami w postaci 9 mm pestek ....

i jak to ma ocenić algorytm ? To o pestkach, o bieliźnie czy o producencie klamek do drzwi ?? :)

Jak to o czym?! O kredytach! :rolleyes:

logomini.png
artykuły | opisy | tłumaczenia | synonimy | content marketing| prowadzenie FB

TXT4SEO.pl | txt4seo@txt4seo.pl| 516 423 653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności