Skocz do zawartości

Prywatna strona na firmowym hostingu - podatek

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem specjalistą, ale tak na logikę, to wydaje mi się, że podatek płaci podmiot będący właścicielem konta bankowego, na które wpływają przychody. Zatem jeśli będzie to konto firmowe - firma, a jeśli konto osobiste - osoba X.

nrm dobrze mowi - liczy sie faktyczny wlasciciel. Moze byc tak, ze hosting mam od kolegi, domene od drugiego kolegi, ale strona jest moja i to ja jestem wlascicielem, niezaleznie od tego na kogo jest hosting czy domena.

Też nie do końca. Mógłbym przykładowo wrzucić AdSense na stronę kumpla (przy założeniu, że on by się na to zgodził). Właścicielem strony byłby kumpel, ale to na moje konto wpływałyby przychody, więc to ja bym się rozliczał z urzędem skarbowym.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

... o wykorzystywanie firmowego hostingu na własne potrzeby.

W takim przypadku urząd może zakwestionować zasadność wykazywania kosztu hostingu gdyż hosting "nie jest" wykorzystywany do uzyskania przychodu (nie jest wykorzystywany dla celów prowadzonej działalności).

... Strona zaczyna zarabiać. Kto płaci podatek dochodowy - firma czy osoba X?

W prostym przełożeniu abonent domeny/właściciel serwisu (osoba X).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności