Skocz do zawartości

Evolution Media, czy to kolejny szwindel ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jakis czas temu umoczylem troche pieniedzy w adnet ,

dawny prezes adnet, siedzi teraz za ta spolka i pojawiaja sie znowu problemy z platnosciami, mimo ze nieprzychylnie sie o nim wypowiadano w internecie postanowilem zaryzykowac,

czy wam takze zalegaja z platnosciami ? macie jakies sposoby jak sobie z nimi radzic czy trzeba szybko uciekac ? wie ktos cos ?

pozdrawiam

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

z grubej rury bo umoczylem sporo pieniedzy w adnet, gdybym wczesniej uciekl to by sie udalo, a ze nie szukalem informacji

bo dziwne dla mnie bylo ze firma ktora kroi 50% moich pieniedzy moze upasc to umoczylem,

nie chce powtorki wiec prosze o opinie osob ktore takze wspolpracuja z ta firma ? albo wiedza jak skutecznie egzekwowac od nich naleznosci ?

Witajcie,

Ja współpracuję z tą siecią i zaczynają się robić problemy... Nie otrzymałem do tej pory wypłaty za m-c wrzesień 2011 r. A już mogę generować wypłatę za miesiąc październik. Mało tego, ruch w serwisie miałem identyczny, jak w miesiącu wrześniu, a zarobiłem... połowę mniej. Zobaczę jeszcze listopad i jak dalej tak będzie to żegnam. Szkoda, że okres wypowiedzenia umowy z nimi to 3-miechy...

A teraz najciekawsze: niby termin realizacji faktury to 30 dni, a odsetki za każdy dzień zwłoki to... uwaga, uwaga: 0,01%

Śmiech na sali...

Czy jest w ogóle jakaś rzetelna Agencja pod którą mogę się podpiąć z dobrym ruchem?!

Również przeszłem do EV ale nie spodziewałem się cudów, z racji tego że serwis na którym mam emisje (Furious.pl) jest w przebudowie akurat. Miałem więc bardzo małe faktury które dopiero nie dawno wystawiłem, a więc póki co czekam też na przelew. Wcześniej współpracowałem z IDM, potem z upadającą Ad.net w której straciłem nieco pieniędzy - mogę więc też dołączyć do stwierdzenia że sieci reklamowe w PL to porażka, dlatego po współpracy z wspomnianymi wcześniej nie spodziewałem się cudów, w zasadzie nie szukałem nic po adnecie bo sami zaproponowali współprace. Zobaczymy jak to dalej pójdzie...

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

u mnie to samo, sami zaproponowali po adnet wspolprace,

co ciekawe, dostalem juz gotowy login bazujacy na nazwie mojej firmy ktora widniala na umowie z adnet (nie ma szans ze w inny sposob niz z adnet wynalezli jej nazwe),

wiec jest to tak naprawde przejecie dawnego adnetu, z tym ze adnet podobno mial problemy bo spolka ktorej wlasnoscia byl adnet miala problemy, myslalem ze teraz bedzie lepiej ale zaczyna sie robić identycznie

ma ktos mozliwosc sprawdzenia zadluzenia Evolution w KRD ?

też dostałem od nich propozycję zawarcia umowy, jednak zniechęca mnie póki co parę punktów długiej na 14 stron umowy, raczej odpuszczę sobie, aczkolwiek ciekaw jestem opinii innych użytkowników, bo jakby nie patrzeć, wg R.L. zarobki przy tych samych odsłonach miałbym ok 2-4 razy większe, niż używając adsense - co brzmi w sumie wg mnie dość nieprawdopodobnie (delikatnie rzecz ujmując) ;) A może to jednak prawda i warto? :D

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• 2 tygodnie później...

Ja też umoczyłem dużo "groszy" w adnecie, ale nagle z "pomocą" przyszła EvolutionMedia i zaoferowała "super" współpracę. Już na początku miałem wątpliwości bo za tą "firmą" stał ten sam pseodo-prezesik co w adnecie. Na poczatku było ok bo płatnosci były punktualnie, ale od ostatnich 3 miesiecy muszę błagać o to aby wypłacili mi moje zarobione u nich pieniądze.

Skandal! Wypisuje sie od nich z końcem grudnia i mam gdzies ich okres wypowiedzienia. Wyłączam reklamy i po zabawie. A zaległej kasy im nie przepuszczę tak jak adnetowi. Założę sprawę w sądzie i bedzie dopiero zabawa. Kurrr...de. Niepotrzebnie sie w tą firmę pakowałem.

Ich strona internetowa to pewnie taka sama propaganda jak to było w przypadku adnetu. Na stronie pisali ze wszystko pieknie ładnie a co do czego dupneło.

Nie polecam i radze Wam zebyscie uciekali z tamtąd jak najszybciej bo cos czuje ze bedzie mega upadek.

Wogóle jak to mozliwe ze oni biorą ode mnie 30 czy 40% i nie mogą mi wypłacić kasy. Co z tego ze np. dom mediowy im nie płaci. Co mnie to interesuje?! Oni są od tego zeby miec własny kapitał i płacic na czas firmom (wydowcom) dzięki którym ich firma istnieje. No poprostu AMATORKA!!!

Sory, ale (lekko mówiąc) wkurzyłem sie :-)

Ja też umoczyłem dużo "groszy" w adnecie, ale nagle z "pomocą" przyszła EvolutionMedia i zaoferowała "super" współpracę. Już na początku miałem wątpliwości bo za tą "firmą" stał ten sam pseodo-prezesik co w adnecie. Na poczatku było ok bo płatnosci były punktualnie, ale od ostatnich 3 miesiecy muszę błagać o to aby wypłacili mi moje zarobione u nich pieniądze.

Skandal! Wypisuje sie od nich z końcem grudnia i mam gdzies ich okres wypowiedzienia. Wyłączam reklamy i po zabawie. A zaległej kasy im nie przepuszczę tak jak adnetowi. Założę sprawę w sądzie i bedzie dopiero zabawa. Kurrr...de. Niepotrzebnie sie w tą firmę pakowałem.

Ich strona internetowa to pewnie taka sama propaganda jak to było w przypadku adnetu. Na stronie pisali ze wszystko pieknie ładnie a co do czego dupneło.

Nie polecam i radze Wam zebyscie uciekali z tamtąd jak najszybciej bo cos czuje ze bedzie mega upadek.

Wogóle jak to mozliwe ze oni biorą ode mnie 30 czy 40% i nie mogą mi wypłacić kasy. Co z tego ze np. dom mediowy im nie płaci. Co mnie to interesuje?! Oni są od tego zeby miec własny kapitał i płacic na czas firmom (wydowcom) dzięki którym ich firma istnieje. No poprostu AMATORKA!!!

Sory, ale (lekko mówiąc) wkurzyłem sie :-)

Dokładnie, ja mam takie samo zdanie. Co mnie interesuje, że ich Klient nie płaci? To po co go brali, ja wolę nie mieć w ogóle reklam przez jakichś czas od nich, niż "charytatywnie" reklamować potężne serwisy typu Groupon, Allegro, czy Orange. Evolution i tak ma kupę kasy na nas, powinni dbać o Twórców serwisów, a mają ich w du**e. To może my ich również będziemy mieć i... wiadomo co - wychodzimy z ich sieci? :jezyk1:

Bo to by należało zrobić tak że wszyscy niezadowoleni (czyli pewnie wiekszosc ich wydawców) powinni dać termin np. 1 tyg na urgulowanie zaległości. Jeśli nie to wypowiadać umowy i po robocie. W Polsce jest kilka firm które przyjmą nas z otwartymi ramionami. Nie wiem jak Wy ale ja wynosze sie z tej firmy z końcem grudnia, a z początkiem roku zaczynam współprace z kimś innymi - oby nie było tam Mincera i Musioła.

Jak mysle o tym całym EvoluionSredia to mam przed oczami AdNet - koszmar.

P.S. Komentarze na WM też wiele dają do myślenia:

https://forum.wirtualnemedia.pl/mincer-i-mu...net-t38206.html

A i jeszcze jedno, zobaczcie jakie jest jego (p. Mincera) motto życiowe:

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/macie...tek-do-biznesu#

haha, wszystkich elegancko zrobi w balona, chciwiec ***** :-)

• 2 tygodnie później...

ad.net padł bo jej włąściciel CR media padło na jakiś przekretach.

inwestorzy nie dogadali się z cr media zeby odkupic ad.net to załozyli wlasna siec

problem jest z płatnościami poniewaz z doswiadczenia wiem ze klienci maja bardzo długie terminy zapłąty czyli kampania się konczy jest wystawiana faktura a klient płaci po 60-90 dniach (o ile nie ma żadnej obsówki)

niestety tak ten rynek wyglada ale moze jest jakas siec ktora jest bardziej solidna wszystkich nie znam

Branżowy magazyn menedżerów transport kolejowy, port lotniczy - biznes i logistyka.

Szkolenia e-marketing i reklama internetowa na wszystkich poziomach

• 1 miesiąc temu...

Odkopię trochę temat bo nie wszystko zostało tu napisane. Współpracuję z Evolution Media Net od prawie roku. To prawda o pieniądze za faktury trzeba się upominać ale zapłata (po terminie płatności) nigdy nie przekroczyła 10 dni więc nie jest źle. Nikt tutaj nie napisał, że oferują oni bardzo dobre warunki bo biorą dla siebie tylko 25% (ArboNetwork dla porównania 45%). Dowiadywałem się ile mógłbym zarobić w podobnych agencjach reklamowych z moim ruchem to przeważnie było to 50% tego co zarabiam w Evo.

• 3 miesiące temu...

Witam,

Możemy podjąć się windykacji nieregulowanych zobowiązań Evolution Media Net. Mamy w zakresie tej firmy doświadczenie.

Kontakt: 66 992 995 0 / biuro@obligum.pl

Stosownie do zasad forum, ponieważ ta informacja może zostać uznana za reklamę/ofertę, podajemy nasze dane identyfikacyjne:

Obligum Debt Management

ul. Św Filipa 23/3 31-150 Kraków

NIP: 6782998635 REGON: 120718397

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności