Skocz do zawartości

Evolution Media, czy to kolejny szwindel ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy współpracuje ktoś jeszcze z tą siecią? Jak wygląda kwestia stawek i płatności?

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Współpracuję z tą siecią od stycznia tego roku. Na początku było trochę perturbacji związanych z ustaleniem i egzekwowaniem warunków umowy. Teraz już jest ok.

Kontakt jest dobry. Z płatnościami nie ma problemu chociaż muszę się przypominać telefonicznie.

Stawki, które oferują są zadaowalające.

• 6 miesięcy temu...

Nie polecam tej firmy. Kilka dni spóźniali się z płatnością, więc napisałem maila z prośbą o informację kiedy zostanie zrealizowana.

Dostałem informację, że coś się nie zgadza z fakturą, po wyjaśnieniu wyszło na to, że jednak wszystko jest ok.

Jeżeli zobaczyli, że coś się nie zgadza na fakturze, powinni mnie wcześniej poinformować, nie zrobili tego....

Ewentualnie nawet po terminie płatności nikt nie miał zamiaru jeszcze robić przelewu, więc dopiero po moim mailu sprawdzili fakturę.

W zeszłym tygodniu dostałem maila że jednak wszystko się zgadza, a mimo tego do dzisiaj nie mam kasy na koncie (ponad 2 tygodnie po terminie płatności).

Chyba nie zdarzyło mi się, aby zapłacili fakturę w terminie, zawsze było to kilka dni po.

[edit] dostałem informację, że przelew dzisiaj wyjdzie, zobaczymy jak będzie przez kolejne miesiące.. jeżeli znów zapłacą po 2 tygodniach to uciekam od nich.

podobne_firmy_468x60.jpg

W moim przypadku też zdarza im się spóźniać, ale po przypomnieniu przelew jest następnego dnia. Na maile odpisują dość sprawnie.

W sumie to jestem nawet zadowolony - ostatnio wpadło trochę kampanii z lepszymi stawkami.

Poza opóźnionymi płatnościami, wszystko jest w porządku. Dzisiaj dostałem przelew, nawet za fakturę której termin płatności był za 2 tygodnie. Oby tak dalej ;)

podobne_firmy_468x60.jpg

A ile masz wyświetleń ? Stawki niestety ale są bardzo niskie więc albo kantują albo dają bardzo duże rabaty. Co do płatności to co miesiąc jest ta sama historia czyli nie płacą w terminie i trzeba kilka razy się przypominać czyli dzwonić albo pisać meile.

Myślę, że w praktycznie każdej agencji trzeba się nastawiać na to, że duża część reklam to będą zasięgówki kupowane w dużych ilościach (a co za tym idzie dość tanio) - do tego jeszcze pewnie 50% rabatu, a z tego, co zostanie jakieś 30% trzeba oddać jako prowizję - wychodzi, że dostajesz 35% ceny katalogowej.

Zerknij sobie na cennik sieci i zobacz, ile Ci "wpadnie" do kieszeni przy zasięgówkach kupowanych przez reklamodawcę w milionowych ilościach.

Oczywiście czasem trafiają się zaskakująco drogie kampanie (nawet rzędu 200zł CPM), ale jest ich na tyle mało (przynajmniej w moim przypadku - rozrywka), że nie mają dużego wpływu na średni CPM (w dłuższym okresie czasu ze wszystkich reklam wychodzi pewnie coś rzędu 120-130% stawki przy tanich zasięgówkach z promocjami dla reklamodawców).

A ile masz wyświetleń ? Stawki niestety ale są bardzo niskie więc albo kantują albo dają bardzo duże rabaty. Co do płatności to co miesiąc jest ta sama historia czyli nie płacą w terminie i trzeba kilka razy się przypominać czyli dzwonić albo pisać meile.

Liczba odsłon wynosi prawie 600k.

Czyli tak naprawdę nie ma co oczekiwać kokosów ze strony EM?

• 3 tygodnie później...

Evolution Media to są zwykli [ nierzetelni partnerzy ] i złodzieje, nie radzę z nimi współpracować

Są mi winni pieniądze jeszcze za listopad 2012, wysyłałem maile do wszystkich możliwych osób z tej firmy dosłownie błagając o swoje pieniądze, niestety odpisują że zobaczą co da się zrobić lub nic nie odpisują i tak jest od 7 miesięcy

osoby takie jak Karol Kowalski czy Maciej Mincer (CEO) również niestety w tym uczestniczą, odpisują że 'sprawa zostanie wyjaśniona' 'pogadam z panem Karolem w tej sprawie' itp. itd. i cisza.

wysłaliśmy łącznie z 30-40 maili w tej sprawie do nich w ciągu ostatnich 8 miesięcy, cały czas moja strona ma ich reklamy więc są mi winni za wszystkie pozostałe miesiące również

nie wiem co mam zrobić, radzicie oddać sprawę do sądu? straszenie że oddam sprawę do firmy windykacyjnej też nie odnosi rezultatów, ogólnie ustawicznie olewają maile ode mnie w sprawie jakichkolwiek pieniędzy i robią to dośc selektywnie, jak był problem techniczny to na maila nagle odpisali.

Pół roku nie opłacają Twoich faktur i nadal masz wstawione ich reklamy ? Wydaje mi się, że musisz udać się do prawnika. On będzie wiedział co zrobić i jak najszybciej wyegzekwować od nich zapłatę zaległych faktur.

czyli nie bawić się w firmy ściągające dług jak to obligum które się reklamuje w tym wątku?

a co do pół roku - to raczej 7-8 miesięcy i jak chciałem ściągnąć reklamy to ten typek Karol Kowalski jeszcze był zdziwiony że chcę odejść i życzył 'wytrwałości' we współpracy z kolejną firmą ;)

kodów nie zdjąłem bo wydaje mi się, że jak ściągnę to na 100% nie zobaczę ani złotówki, ale chyba nie mam wyboru, trzeba iść do prawnika

to są złodzieje i ostrzegam przed nimi w każdym razie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności