Skocz do zawartości

Czy warto wykupywać domenę pod zapleczówkę?

Gość Slawexsdz

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, zgadzam się i wiem o tym. Tylko pytanie czy warto ryzykować?

Może postawić na mało popularne domeny np. tereferererekumkum.pl ? :) Tego raczej nikt nie przechwyci...

W większości przypadków domeny nie są przechwytywane przez realnych userów ale automaty, które sprawdzają domenę pod jakimiś tam kryteriami ( PR, BL itd. ). Niekiedy sama nazwa nie ma znaczenia.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Przedłużacie domenę o następny rok, czy czekacie i rejestrujecie od nowa, żeby nie płacić?

Moim zdaniem to się nie opłaca, zresztą nie widziałem, żeby ktoś to praktykował w statlinku.

Czy pod zaplecze podpinacie płatne domeny, np ".pl", "com.pl" i inne, czy korzystacie z darmowych aliasów?

Darmowe aliasy nie przejdą, regionalek też nie ma sensu pchać (są traktowane jak subdomeny, zresztą teraz nałożyli limity na nie). Zainteresuj się funkcjonalnymi info.pl, net.pl itd., możesz też pomyśleć o funkcjonalnych IDN - te wychodzą najtaniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności