Skocz do zawartości

Nowa reklama 300zł~ co i jak?

Matif

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Sądzę że w następnym tyg. będę reklamował moją stronkę o tematyce reggae przez google adwords.

Kiedyś już reklamowałem w ten sposób strony (2-3 razy) ale nadal mam z tym problem.

Otóż naszykowałem sobie 8 banerów (każdy rodzaj) i teraz nie wiem jaką ustalić kwotę za kliknięcie...

Kiedyś zauważyłem że z kolejnym dniem generowane było więcej ruchu przy jednakowej ilości wydanych pieniędzy (miałem chyba 30zł dziennie ustawione do wydania)

Pierwszego dnia kilkanaście osób. A pod koniec prawie 1000... Wiec różnica jest straszna...

Jak zrobić żeby od razu wchodziło jak najwięcej osób?

I 3 pytanie, jakie dać słowa kluczowe?

Czy lepiej dać np. muzyka reggae (tylko)

czy np. wypisać do tego wszystkie zespoły jakie mam na stronie, i pochodne reggae?

Forum King of Avalon - kingofavalon.pl

odpowiedz na pytanie co chcesz osiągnąć wejściami użytkowników na stronę

zbadaj w miare dokładnie jak szukają , czego szukają internauci zainteresowani tematem ile możesz się spodziewać wejść z tych fraz

ile kosztować bedzie CPC dla nich i wybierz frazy dające najwiekszą konwersje przy najniższym CPC

frazy możesz przebadać narzędziami google ale dawaj zawsze dopasowanie ścisłe

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to zastanów się nad skupieniem wokół tego społeczności oraz zoptymalizowaniem witryny pod popularnych wykonawców, tytuły , tytuły+wykonawca itp itd, nie ma w PL zbyt dużo reggae-maniaków ze stronami a sama strona tylko z filmikami z tuby moim zdaniem jest bez sensu

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pierwsza kwestia to dopasowanie fraz i sam wybór odpowiednich fraz.

Nie zgodzę się z Krzysztofem, że tylko dopasowanie ścisłe - nawet jeśli są to testy.

Wykorzystaj co najmniej dopasowanie do wyrażenia, czyli w nawiasie.

Poczytaj również o modyfikatorze dopasowania przybliżonego - da Ci to wiele podobnych fraz, na które będą odwiedziny, ale musisz kontrolować te frazy w odpowiednim raporcie.

Niestety mam dla Ciebie i złe wieści. Z tego co pamiętam to adwords nie pozwala w tej chwili reklamowania stron o polityce biznesowej jak Twoja, czyli wyświetlanie filmików z youtube. Reklamy mogą być odrzucone. Poczytaj dokładnie regulamin adwords.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności