Skocz do zawartości

Sprawdzanie pozycji w Google

TheMatthew173

Rekomendowane odpowiedzi

Kilkadziesiąt złotych na proxy to tak dużo?

Jeśli uważasz, że na skanowanie top 1000/ 1000 fraz trzeba tyle proxy, to gratuluje miejsc gdzie tyle proxy za tyle kupisz.

Wiem co to statlink, mam również tam co nie co, ale obserwować top 1000 żeby zwiększyć zyski nie będę bo uważam to za bezsensowne marnowanie zasobów. Oczywiście każdy ma swoje sposoby.

Co do softu owszem jest, zennoposter,  prosty szablon multum publicznych proxy, lub mniej prywatnych + kasa OCR

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

prywatne nie współdzielone tyle kosztować nie będą, średnia cena za prawdziwe prywatne proxy to minimum ok 1 USD/ 1 szt. miesiąc..  Pomijam fakt ze prywatne proxy trzeba "ozywać" przez OCR a wspomniany przez Ciebie soft tego nie robi.

Prywatne proxy to proxy na login i hasło za którymi nic nie ma, z których korzystasz wyłącznie Ty. Są jeszcze współdzielone prywatne ( korzysta z nich ograniczona ilość osóB) i ala prywatne to takie gdzie użytkownik dostaje tunel a na wylocie stoją prywatne ale nie na wyłączność.

Tą cenę wziąłem z 2proxy.pl, dlaczego takie tanie i czy prawdziwie prywatne to nie wiem.
Gdzie jest ta cena w tym serwisie na jaki się powołujesz ? Bo ja takiej nie widzę:

15 prywatnych adresów IP proxy na okres 30 dni - 45 zł netto (55,35 zł z VAT)
50 prywatnych adresów IP proxy na okres 30 dni - 100 zł netto (123,00 zł z VAT)
100 prywatnych adresów IP proxy na okres 30 dni - 180 zł netto (221,00 zł z VAT)

:zdziwko:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Gdzie jest ta cena w tym serwisie na jaki się powołujesz ?

On i napisał

Widzę że najtaniej za 50 prywatnych to 123 zł brutto.

Ty zacytowałeś 50 prywatnych adresów IP proxy na okres 30 dni - 100 zł netto (123,00 zł z VAT)

@Tą cenę wziąłem z 2proxy.pl, dlaczego takie tanie i czy prawdziwie prywatne to nie wiem.

Wiec jak sam pisze wydawało mi się że są tanie więc raczej nie chodziło mu o te prawidłowe ceny

50 prywatnych adresów IP proxy na okres 30 dni - 100 zł netto (123,00 zł z VAT)

bo by nie uznał ich za tanie...

Zresztą nieważne .. napisal ze się pomylił

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

Podczepię się pod temat, choć mój problem jest trochę inny. Rozliczam się z niektórymi klientami także za pozycję mapek. Jakiś czas temu zauważyłem że w niektórych branżach (głównie hotele, restauracje itp.) z panelu map w serpie zniknął odnośnik do strony.

W związku z tym moje monitoringi (mam stat4seo i web-toolsa) nie zbierają pozycji mapy, mimo że są w panelu w serpach. Czy ktoś orientuje się może czy istnieje narzędzie, które pozwoliłoby mi na sprawdzanie pozycji nie tylko po URLu ale też po tytule wizytówki google? 

A ja mam jeden przycisk na literę B. Ty musisz zacząć się martwić. Bo piszesz z tego samego IP (!) co konto na W, które oferuje produkt do sprawdzania pozycji. Taka sytuacja....

p.s nawet nie wysiliłeś się na proxy. Konto oficjalnie już przestało być oficjalnie i trafiło "na dywanik" bo to recydywa. Jeszcze jeden wyskok ( były wcześniej inne również) i żegnacie się z PiO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności