Skocz do zawartości

Czy mogą mi ukraść dobry biznes plan?

pozwany

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zdywersyfikowania działalności gospodarczej a tu takie coś przeczytałem: https://www.kredyty-dla-firm.net.pl/2011/11...e-biznes-planu/

Czy w banku mogą mi zaj...ć dobry biznes plan, czy są to znane praktyki (z jednoczesną nieuzasadnioną odmową kredytu)??

jeśli chcesz tylko dywersyfikować dzialalność to pewnie już jakieś obroty i zyski masz.. w praktyce jeśli masz stałe (np. przez 2-3 lata) wpływy na konto firmowe i płacisz z niego zus, podatki itd, to kredyt do 100 tysięcy dostaniesz bez zaświadczeń czy biznes planów :).

a sam post z bloga idiotyczny.. po co maja krasc ci biznesplan, gdyby byli nieuczciwi to by z konta klienta wyjeli pieniadze i uciekli na seszele ;).

pozdrowienia.

googlerulz.

Też mnie ostatnio zaczyna denerwować wklejanie swoich (słabych na dodatek) wypocin i dopisywanie, że znalazło się ciekawy wpis na jakimś blogu ;)

Rozumiem ostrożność, ale niezdrowo popadać w paranoję. Ludzie pracują na tych stanowiskach bankowych, bo mają takie a nie inne wykształcenie i zostali do tego odpowiednio wyszkoleni. Ponadto, jeśli oni decydują o udzieleniu lub nieudzieleniu kredytu, to mają sporą odpowiedzialność i w związku z tym także całkiem zadowalającą płacę.

Nie każdy pomysł tak łatwo może zostać ukradziony przez takiego analityka. Najczęściej oprócz pomysłu, potrzebna jest też jakaś wiedza, jakieś doświadczenie w danej branży, lub kapitał ludzki, który również trzeba umieć znaleźć.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Co do pierwszej kwestii, to bronią się winni, wiec ja nie będę. A co do meritum, to bankowiec różni się tym od bankiera czym rencista od rentiera, to tak a propos satysfakcjonujących zarobków w bankach na stanowisku jakiegoś tam analityka kredytowego. Problem w tym, że biznes do którego ja się przymierzam nie wymaga żadnego know how w tym technologicznego, branżowego, po prostu znalazłem nisze w rynku jak mi się wydaje. I takich biznesów jest sporo.

To jak znalezienie niszy w reklamach Adsense poniekąd. Tworzysz stronę z kilkoma "przerobionymi" tekstami w branży o której załóżmy nawet pojęcia nie masz i pozycjonujesz, nieprawdaż?

To jak znalezienie niszy w reklamach Adsense poniekąd. Tworzysz stronę z kilkoma "przerobionymi" tekstami w branży o której załóżmy nawet pojęcia nie masz i pozycjonujesz, nieprawdaż?

Tak, ale jak znasz branżę od podszewki, to zawsze zrobisz to lepiej. Dzięki dobrym, merytorycznym tekstom sprawisz, że także inni będą do ciebie linkować ;)

A co do meritum, to bankowiec różni się tym od bankiera czym rencista od rentiera, to tak a propos satysfakcjonujących zarobków w bankach na stanowisku jakiegoś tam analityka kredytowego.

"Satysfakcjonujące" to oczywiście bardzo względne pojęcie.

Problem w tym, że biznes do którego ja się przymierzam nie wymaga żadnego know how w tym technologicznego, branżowego, po prostu znalazłem nisze w rynku jak mi się wydaje. I takich biznesów jest sporo.

Wiec jeśli się tak obawiasz o kradzież pomysłu poprzez wgląd do biznes planu, to będziesz musiał znaleźć inne źródło sfinansowania tego przedsięwzięcia.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności