Skocz do zawartości

Co jeszcze trzeba zrobić, aby efektywniej wypozycjonować?

Destrudo

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o portal https://destrudo.pl

Temat będzie podobny do tego o "pozycjonowaniu w pigułce", ale bardzo zależy mi na radach, co jeszcze mógłbym zrobić, aby efektywniej wypozycjonować portal.

Co już zrobiłem?:

• Przekierowanie z www na bez www
  • Codziennie dodaję do katalogów (nie mam regularnej ich liczby, ale tak mniej więcej 10-30 katalogów dziennie)
  • Zastosowałem się do większości rad z tego poradnika - https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=65285 (oprócz budowania nowej strony i używania SWL [nie jestem przekonany do nich])
    i tego - https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=51
  • Udzielając się na forum dopisuję w podpisie link do portalu i forum.
  • Dodałem kilka przycisków społecznościówek z Addthis (m.in. Facebook, Google +1, Twitter)
  • Staram się linkować wewnętrznie.
  • Zrobiłem chmurę tagów.
  • Dodałem fanpage.

Obecnie więcej istotnych rzeczy nie przychodzi mi do głowy i już powoli kończą mi się pomysły co do efektywniejszego wypozycjonowania portalu. Bardzo chciałbym usłyszeć sugestie, co jeszcze powinienem zrobić. Pozdrawiam.

Destrudo.plPortal psychologiczny, w którym znajdziesz sporo na temat manipulacji, ale również m.in. skrajne i drastyczne obszary psychologii, nie dla każdego...

Pewien mankament który mi osobiście się nie podoba w tego typu serwisach: forum powinno mieć top taki jak na stronie głównej, żeby sprawiało to wrażenie całości.

Poza tym z forum masz link do portalu głównego: "przejdz do portalu", to powinno być z lewej strony, a anchor tekst mógłby być najbardziej interesującą Cię frazą.

@myfinancecompl

Co do wartościowej treści, to dużą uwagę przykładam do tego, żeby artykuły miały zadowalający poziom merytoryczny, więc artykuły nie powstają zbyt szybko (w porywach do dwóch tygodniowo). Dla mnie 1 dobry artykuł jest o wiele więcej warty niż 5 artykułów służących tylko spowodowaniu sztucznego życia na stronie.

Co do pozyskiwania linków - co masz konkretniej na myśli?

@kikas

Co do przebudowy forum, to jeszcze będę musiał to jakoś rozplanować, więc trochę może potrwać, ale jeśli mówisz, że to pomoże - zrobię to.

Co do "przejdź do portalu", ok, dam z lewej strony, ale nie bardzo rozumiem zdanie: "anchor tekst mógłby być najbardziej interesującą Cię frazą" - mógłbyś sprecyzować?

Destrudo.plPortal psychologiczny, w którym znajdziesz sporo na temat manipulacji, ale również m.in. skrajne i drastyczne obszary psychologii, nie dla każdego...

A, ok, już rozumiem.

Jeszcze co do zwiększenia skuteczności pozycjonowania - jakieś jeszcze rady, czy to powinno póki co wystarczyć?

Anchor zmieniony, mógłbyś zobaczyć czy ok? - https://forum.destrudo.pl

Obecnie stale monitoruję indeksacje wpisów w katalogach, jednak wciąż mam problem ze skuteczniejszym pozycjonowaniem, a konkretniej - z zainteresowaniem portalem nowych gości.

Jakie by jeszcze mogły być pomysły na zainteresowanie portalem szerszego grona, hmm... wykop ew. ale już więcej pomysłów nie mam.

A, jeszcze mi się przypomniało, że dodaję artykuły do eioba i artelisa. Są jeszcze jakieś ciekawe sposoby na dotarcie do szerszego grona?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności