Skocz do zawartości

Podstrony wątpliwości

dr_dzej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Buduje nowy serwis, jakiś czas temu kupiłem pod niego domenę wrzuciłem wordpressa i sobie leży w google

Wyjaśnie na przykładzie co mi chodzi:

Załóżmy, że mój docelowy serwis to sklep z winami. Nazwijmy go wina.pl

Obecnie postawiony jest blog na wordpress i założone podstrony:

wina.pl/wino-biale-sikacz-z-sandomierza

wina.pl/wina-czerwone-czarna-jagoda....

Czyli jednym słowem zamiast założyć podstrony ogólne typu wino.pl/wina-czerwone założyłem podstrony bardziej szczegółowe...

Wszystko się w google ładnie zaindeksowało i nawet wskoczyło na TOP50

Teraz jest problem bo chce wrzucić gotowy serwis a tam takich podstron nie za bardzo mogę zrobić.

Czy wrzucić nowy serwis tak jak jest czy zmieniać teraz na gwałt wordpressa dostosowując podstrony do takich jakie będą w orginale? Nowy serwis chce wrzucić za ok. dwa tygodnie

Zakręcone to ale może ktoś zrozumie:)

Dzięki

Albo zleć napisanie funkcji, aby przekierowywało z X podstrony na Y podstronę (możliwe, że nawet htaccesie można zrobić), albo po prostu dodaj do .htaccess poniższą linijkę, aby wszystkie nieznalezione podstrony przekierowywało (wraz z mocą) na stronę główną:

ErrorDocument 404 /404.php

i stwórz plik 404.php zawierający kod:

<?php
header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header('Location: https://www.stronaglowna.pl');
header('Connection: close');
exit()
?>

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności