Skocz do zawartości

własne IP a pozycjonowanie

torad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chce wykupić hosting na webd.pl z własnym adresem IP

czy takie rozwiązanie pozytywnie wpłynie na pozycjonowanie mojej strony?

jak wyczytałem na forum i w necie, na "share" hostingach często umieszczonych jest mało wartościowych stron które posiadają te same IP serwera a to negatywnie wpływa na pozycjonowanie przez Google.... czy mam rację ?

zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, webd.pl ma serwery w Holandii, czy to IP, które mi przydzielą będzie właśnie z Holandii ? czy nie będzie to miało wpływu na pozycjonowanie polskiej strony?

pozdrawiam,

Adam

Nie znam webd, ale zgodzę się po części z moim przedmówcą. Bardzo ważna w pozycjonowaniu jest stabilność serwera. O nią zadbałbym najbardziej. Co do adresu ip, to są różne szkoły. Wszystko zależy od tego, jaki masz plan na to pozycjonowanie.

seowyszbanner.gif

witam

dzięki za wszystkie cenne rady

sąsiedztwo na pewno ma duże znaczenie ale Google nie może kogoś gorzej traktować tylko dlatego ze nie ma własnego IP.

więc problem IP na razie chyba zostawię

webd też sobie opuszczę

zastanawiam się na 1and1.co.uk - mieszkam w UK

ale jest masa negatywnych opinii, czy ktoś z Was miał styczność z angielskim oddziałem tej firmy? jak sprawność serwerów ?

pozdrawiam,

Adam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności