Skocz do zawartości

Google Adsense obsluguje jezyk polski

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

to teraz jeszcze poproszę o jakieś info jak się znaleźć w tym programie ???

trzeba sie zarejestrowac. https://www.google.com/adsense/?sourceid=as...subid=us-et-ads

Oki kliknołem wisisz mi piwo

dzieki i piwo postawie przy najblizszej okazji (nie wiem tylko kiedy to bedzie).

ale nie mozna za bardzo klikac, bo wtedy mi zablokuja konto, google jest bardzo wyczulony na click fraud.

Mam osobny channel na kazda witryne. :)

To jest wazna wiadomosc i na pewno bedziemi pierwszymi, ktorzy przeprowadza takie badanie.

bardzo prawdopodobne, ale niestety Adsense TOS nie pozwalaja na rozmawianie na temat zarobkow jak wiesz.

:o

Aaa, to przepraszam. ;)

Faktycznie tos nie pozwala, ale zawsze mozna sie prywatnie wymienic tymi niusami.

Ja caly czas zaluje, ze adsense nie podaje jakie sa bids (tak jak robi to overture).

nie no Michaś kliknięcie to max :)

jeszcze wykupisz polskę jak będę to robił za często ;)

Wyswiadczysz Michalowi niedzwiedzia przysluge.

Google przestaje placic po kilku kliknieciach z tego samego IP.

POza tym zwrocisz ich uwage na to, ze MIchal ma tzw. click fraud.

jeszcze wykupisz polskę jak będę to robił za często

Taki jest moj tajny plan 8) :twisted:

Wyswiadczysz Michalowi niedzwiedzia przysluge.

Google przestaje placic po kilku kliknieciach z tego samego IP.

POza tym zwrocisz ich uwage na to, ze MIchal ma tzw. click fraud.

Tak zle to chyba nie bedzie. Google bedzie blokowal klikniecia z tamtych IP i nie uwzglednial ich w rozliczeniach. Gorzej by bylo gdyby to samo IP generowalo duzo klikniec, co sie loguje do adsense. :)

• 3 tygodnie później...

mam pytanie, ile można wyświetlac reklam na 1 stronie - chodzi mi o 1 ekran, plik

bo z tego co wyczytałem można 1,

Tylko jedna jednostka reklamowa może byc umieszczeona na jednej stronie, niezależnie o jej układu, koloru czy typu. Nasze Zasady i Warunki mówią, że wiele jednostek reklamowych może być wyświetlanych na każdej ze stron, ale żadna z jednostek reklamowych nie może zawierać reklam mających coś wspólnego z inną jednostką reklamową. Obecnie nie ma mechanizmu zapewniającego, że nie ma duplikatu reklamy na tej samej stronie. Konsekwentnie tylo jedna jednostka reklamowa może zostać umieszczona na jednej stronie w tym samym czasie.

ale dosyc często spotykam się że na stronie są 2-3 reklamy, w ramkach to jeszcze zrozumiem, ale bez?

próbowałem wstawić 2 reklamy, po kilku wyswietleniach przestała się pokazywać jedna z nich, pomimo że był kod dla dwóch

mimo że jest napisane:

Wiele jednostek reklamowych może być wyświetlanych na każdej ze stron, ale żadna z reklam nie może zawierać reklam, które mają ze soba coś wspólnego. Serwowanie dwóch lub więcej identycznych jednostek reklamowych nazywamy podwójnym serwowaniem, którego Google nie popiara

co jest jeszcze zastanawiające w reugulaminie jest:

Zwodnicza lub zmanipulowana zawartość lub konstrukcja strony, aby poprawić ranikng PageRank dla danej strony

czyli można wylecieć za nic :?:

jeszcze jedno

Uczestnictwo w programie Google AdSense nie ma wpływu na pozycję strony w wynikach wyszukiwania Google. Google AdSense nie wpływa na otrzymywane przez nas wyniki. Google wierzy w wolność słowa i dlatego oferuje szeroki dostęp do zawartości WWW. Nasze wyniki wyszukiwania są bezstronne dla naszych wydawców i reklamujących. W dalszym ciągu będziemy wyświetlać wyniki w oparciu o technologię PageRank.

Dodając kod reklamy Google AdSense lub WebSearch do swojej strony, nie ustawimy jej do kolejki do zaindeksowania w naszym głównym indeksie. Gdy nasz robot (Mediapartners-Google/2.1+) indeksuje strony tylko do celów reklamowych, nie jest powiązany z naszym głównym indeksem.

https://www.google.com/adsense/faq#format3

najbardziej zaś zainspirowała do tego pytania Doro z https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic1598.html

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

bo z tego co wyczytałem można 1

Od niedawna mozna umieszczac do 3 jednostek reklamowych

stronie są 2-3 reklamy, w ramkach to jeszcze zrozumiem, ale bez

To jest kwestia dostosowania kolorow ramki, tla i tekstu. Zajrzyj jak to wygalda na mojej stronie (linki z dolu).

Zwodnicza lub zmanipulowana zawartość lub konstrukcja strony, aby poprawić ranikng PageRank dla danej strony 

czyli można wylecieć za nic

PR nie ma nic do rzeczy w przypadku adsense.

Zwodnicza zawartodsc strony to jest optymalizacja strony pod katem slow, ktore nie sa istotne w dla danej strony.

CHyba sobie z ciekawości założę i będę codziennie klikał

Oj to lepiej poczytaj jeszcze sporo. Oszczedzisz sobie sporo czasu i niepotrzebnego wysilku.

Moja rada: zanim zaczniesz kombinowac jak sie da z Google, poczytaj wpierw.

Pierwsze 10 pomyslow ktore wpadna tobie do glowy na przechytrzenie google sa bledne i google sie przed tym zabezpieczylo.

Oczywiscie sa drobne myki, ale w przypadku Polski najlepiej sprawdza sie po prostu wyskoka klikalnosc z roznych IP.

Tutaj oczywiscie musze wyprowadzic z bledu tych, ktorym sie wydaje, ze jezeli zachecac beda ludzi do klikania zarobia na tym.

Google wyraznie tego zabrania i takie przypadki mozna zglaszac.

Ja na pewno bede to zglaszal, bo jest to wbrew regulom i dziala na niekorzysc wszystkich.

Google czasami ostrzega, a czasami wywala z programu bez ostrzezenia zerujac konto.

Tak wiec: Czy warto kombinowac?

Czy nie jest wieksza satysfakcja zarobic cos uczciwie?

Dzięki tojan3 w szczególności za info
Od niedawna mozna umieszczac do 3 jednostek reklamowych

Hm, w środę umieszczałem reklamy u siebie i... jestem przekonany że gdzieś tam widziałem info o 1 jednostce reklamowej.

Test przeprowadzony na 2-3 skutkował... częstym nie wyświetlaniem 2-ej czy 3-ej jednostki.

Tojan3: 'od niedawna' tzn. od kiedy?

Hm, w środę umieszczałem reklamy u siebie i... jestem przekonany że gdzieś tam widziałem info o 1 jednostce reklamowej. 

Test przeprowadzony na 2-3 skutkował... częstym nie wyświetlaniem 2-ej czy 3-ej jednostki. 

Tojan3: 'od niedawna' tzn. od kiedy?

Nie wyswietlalo tyle reklamowek, bo po prostu nie bylo tylu reklam, ktore mozan byloby wyswietlic.

To tak jak w zwyczajnym google. Sa hasla ktore maja 10 reklamowek (po prawej stronie), sa hasla ktore maja 3 reklamowki, a sa hasla ktore nie maja wogole reklamowek.

Nie pamietam dokladnej daty, ale to bylo jakies 2 miesiace temu.

Szczerze mowiac jestem zaskoczony, ze google tak szybko wprowadzilo jezyk polski.

Zdziwiony jestem, bo w Polsce jest raczej nieduzo reklamowek w Google.

P.S. Wczoraj skonczylem prace, a jutro wracam do Polski.

Cholernie sie ciesze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności