Skocz do zawartości

Zmiana adresów DNS dla strony - jak z czekaniem?

juzio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko. Mam pewną stronę internetową.

Chciałbym zmienić hosting, a więc musiałbym zmienić adresy DNS dla domeny.

I teraz jest taka sytuacja: Załóżmy, że mam już kopię strony na nowym hostingu, zmieniam adresy DNS.. i muszę czekać do 24 h (chyba) aż NASK u siebie zaakceptuje, czy tak?

Czyli domena ma zmienione DNSy ale zanim NASK zaakceptuje - to strona najzwyczajniej nie działa, tak?

Jak można uniknąć tej przerwy w działaniu strony? Chyba, że coś źle kombinuje.

Żadnej przerwy nie będzie, jeżeli stary hosting będzie działał. Do czasu faktycznej zmiany DNSów i rozejścia się ich strona będzie działała pod starymi adresami.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Postaw stronę na nowym serwerze, zmień DNSy i nowi użytkownicy trafią prawie natychmiast na nowy serwer,

użytkownicy którzy ostatnio Cie odwiedzali i mają jeszcze cache starych DNS będą nadal widzieć stary serwer przez maksymalnie 48 godzin.

Możesz u siebie na komputerze w etc/hosts wprowadzić nowy IP serwera albo oczyścić cache DNS żeby samemu też widzieć nowy serwer wcześniej i wyłapać ew. problemy w konfiguracji np. haseł dostępu do bazy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności