Skocz do zawartości

Obszerny.pl - nowy katalog stron

infin1ty

Rekomendowane odpowiedzi

Panie administrator tego pięknego katalogu ładne jaja usuwasz wpisy nie wiedząc czemu i piszesz że nieunikalne wiec odpisałem na maila:

Jaja na całego wpis dodałem jako pierwszy do tego katalogu i go zaakceptowałes z 2 tyg temu, dziś go jedynie wyróżniłem kodem z pio a teraz piszesz mi bzdury że nieunikalny – zawsze daję UNIKATY kolego a że ktoś czy jakieś gó... je kopiuje nic na to nie poradzę – proszę daj mi link gdzie sprawdziłeś ta NIEUNIKALNOŚĆ – SZKODA SŁÓW

Na ch... Tyle roboty???????????????/

Gdzie ty widzisz NIEUNIKALNOŚĆ ???? TU MASZ LINKA Z GOOGLE:

https://www.google.pl/#q=Domy+jednorodzinne...680&bih=861

MASZ LOGICZNE DOBRE TEKSTY RĘCZNIE PISANE BEZ MIESZAREK :)

DRUGA MOJA DODANA STRONA TAKŻE JEST (BYŁA!:)) 100% Z UNIKALNYM OPISEM

BEZ KOMENTARZA - CO ZA MODERACJA

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panowie - przede wszystkim spokojnie. Mam w tym momencie młyn w biurze, ale postaram się Wam odpisać.

Po kolei:

1. @damcar: jeśli niesłusznie usunąłem Twoje wpisy wystarczyło się ze mną skontaktować mailowo. Uczyniłeś to, jednak nie dałeś mi czasu na reakcję i już wskakujesz na forum. Ok, rozumiem, możesz być sfrustrowany, jednak proszę, nie zachowuj się jak desperat. Twoje wpisy najprawdopodobniej usunąłem omyłkowo, za co przepraszam. W napływie SPAMU jaki otrzymuję do katalogu zdarzają się dobre wpisy i staram się je wyławiać. Jeśli to nie kłopot - dodaj je ponownie i w komentarzu wpisz swój nick z PiO. Postaram się wynagrodzić Ci moją pomyłkę.

Mam do Ciebie prośbę - zanim nazwiesz kogoś "nierzetelnym", poczekaj na jego odpowiedź. Nie jesteśmy dziećmi, każdy ma swoje zajęcia, nie jestem w stanie spędzać 24 h / doba nad skrzynką mailową i katalogiem. Jak widzisz wszystko można wyjaśnić, wyprostować, potrzeba jedynie odrobiny czasu.

2. @TRENS: Wpisy kwalifikuję jako nieunikalne, jeśli przy trzech losowych sprawdzeniach w Google zobaczę trzy identyczne lub prawie identycznie brzmiące zdania. Jeśli coś takiego występuje jednorazowo staram się modyfikować każdy wpis aby zyskał na unikatowości.

3. @martinewg: To samo co do kolegi TRENS. Jeśli uważacie moją decyzję za niesłuszną - zgłoście się na maila. Przyjrzę się temu jeszcze raz.

Informacja do wszystkich - jak widzicie, nie olewam katalogujących. Jednak jestem tylko (a może aż?) człowiekiem i jak każdy popełniam błędy. Nie róbmy niepotrzebnych nagonek i nie rzucajmy inwektyw czy oskarżeń bez uprzedniego zastanowienia.

Poszukuję dobrych precli - oferuję wysokiej jakości artykuły z wielu branż, pisane przez copywritera, bez mieszarki.

Mój wpis został usunięty bo miał za dużo głosów :D

Zapewne sztucznie je nabijałeś. Zauważyłem pewną dziwną tendencję. W ciągu chwili Twój (i kilka podobnych) wpisów odwiedziło powiedzmy 50-80 (różnych!) osób i wszystkie były tak nim zachwycone, że kliknęły najwyższą możliwą notę. Masz świetny współczynnik korelacji i satysfakcji użytkowników. Wręcz marnujesz się dodając wpisy do katalogów, powinieneś pisać przemówienia dla naszych polityków lub nawet tych, którzy siedzą w Białym Domu (bez cyrkowego dachu). Wszyscy polscy copywriterzy powinni całować Ci stopy. Ta grupa osób, która "rzekomo" oddała na Ciebie głosy stanowiła w tamtym okresie czasu 95% użytkowników online na stronie. Widzisz jak wszyscy zachwycili się Twoim wpisem? Czytali tylko jego.

Dla tych, którzy nie chwycili, w tym momencie - [/ironia].

Na serio - czy nie potraficie zachować choć dozy uczciwości i nawet w głupim głosowaniu manipulujecie wynikami, żeby pojawić się w 'najlepszych'? Wiem, że nasz naród nauczony jest kombinowania - jednak to nie znaczy, że ja będę tolerował takie zabawy pod moim nosem. Nikt, naprawdę NIKT, nie zmuszał nikogo do dodania wpisu. Robicie to dobrowolnie akceptując regulamin dodawania wpisów i korzystania ze strony.

Ja mógłbym olewać takie informacje, pozwalać Wam na wszystko - jednak tego nie robię. Bo chcę stworzyć przyzwoity katalog a nie kolejny, gó*****y, milon razy powielony, zapchany spamem, brudem i grzybem seok, który dostanie bana i dopiero wtedy wszystkie wasze wysyłki pójdą na marne. I później płaczecie w komentarzach, że 'administrator go nie pilnował'. A ja swojego nie pozostawię. Jeśli moja idea nie wypali - trudno. Ale będę na takich zasadach realizował jego rozwój.

Poszukuję dobrych precli - oferuję wysokiej jakości artykuły z wielu branż, pisane przez copywritera, bez mieszarki.

@damcar spokojnie, prosty błąd przy początkach moderacji. Miałem raz na początku własnej moderacji podobny przypadek. :P Ktoś dodał wpis, a za jakiś czas coś w nim poprawił. A jak sprawdzanie któregoś z rzędu powielonego wpisu już zmęczy to łatwo nie zauważyć że wynik w wyszukiwarce dotyczy własnego katalogu :D Opis siedzi w indeksie więc wystarczy go dodać ponownie do katalogu i po problemie...

w głupim głosowaniu manipulujecie wynikami, żeby pojawić się w 'najlepszych'?

Zdradzę Ci tajemnicę ... 99% stron dodanych do Twojego katalogu, tylko dlatego jest dodanych aby "manipulować wynikami i pojawić się wśród najlepszych" ...

Pierwsze 3 wpisy z TOP10 w Twoim katalogu, też są zmanipulowane, czemu jeszcze ich nie usunąłeś? Pytam poważnie, bez złośliwości :D

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

w głupim głosowaniu manipulujecie wynikami, żeby pojawić się w 'najlepszych'?

Zdradzę Ci tajemnicę ... 99% stron dodanych do Twojego katalogu, tylko dlatego jest dodanych aby "manipulować wynikami i pojawić się wśród najlepszych" ...

Pierwsze 3 wpisy z TOP10 w Twoim katalogu, też są zmanipulowane, czemu jeszcze ich nie usunąłeś? Pytam poważnie, bez złośliwości :D

święte słowa - kto nie podbija ocen stron by być w top 10 jak TYLKO ich właściciele? najlepiej zrobić wpisy by losowo się zmieniały i po problemie lub wyłączyć całkowicie głosowanie.

A co do infin1ty masz rację wkurzyłem się bo odwalam porządną robotę a tu takie jaja... dodałem ponownie strony z tymi samymi unikalnymi opisami....

Mam tego pełną świadomość. Jedną z idei tego katalogu jest promocja strony w wyszukiwarce. Jednak brzydko bawić możecie się na poletku wujka G, ja w swoim chcę utrzymywać porządek.

Co do tych stron, które obecnie mieszają w głosach - na każdego przyjdzie czas. Pracuję nad dużą przebudową katalogu (człowiek uczy się na błędach) i w nowej jego odsłonie będę miał możliwość takich delikwentów karać inaczej niż usunięciem wpisu. Jeśli okaże się, że przebudowa potrwa dłużej niż planuję to bez zastanowienia skończą jak Twój wpis.

P.S. Jeśli chcesz - dodaj stronę do katalogu jeszcze raz. Jeśli nie będziesz się brzydko bawił, to strona jak najbardziej zostanie. Pamiętaj o unikatowym opisie.

Dużo niepotrzebnych kategorii, tóre pewnie nigdy ine będą mieć wpisów (np. "bieguny" :) ). W dziale regiony usunąłbym miasta i zostawiłbym same województwa (jeśli już coś jest w kategoriach miastowych, to poprzenosiłbym). Aktualnie robi się za duże rozdrobnienie. Niepotrzebnie wymuszasz minimalną liczbę tagow na powyżej trzech.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

• 2 tygodnie później...

Cotygodniowa paczka kodów premium tylko dla użytkowników PiO!

Przepraszam, że w tym tygodniu była nieco opóźniona moderacja i zapowiadane duże zmiany jeszcze nie nastąpiły, ale miałem mały wypadek i musiałem się poskładać :). Wszystkie zapowiadane zmiany zostaną naniesione w tym tygodniu.

Dzisiejsze kody do zgarnięcia:

Obszerny1

Obszerny2

Obszerny3

Obszerny4

Obszerny5

Uwaga, jeśli wpis nie będzie unikatowy (i sensowny!) a tytuł będzie zawierał wyłącznie keywordsy - nie przejdzie moderacji.

Kto pierwszy ten lepszy, jednak jeśli nie zdążysz załapać się na kody - zawsze możesz dodać darmowy wpis :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności