Skocz do zawartości

Wyrażenia samopozycjonujące się firmy Procreate.pl

Rekomendowane odpowiedzi

To wyobraź sobie, że są tacy marketingowcy , którzy potrafią sprzedać arabowi piasek na pustyni .... :D Wypowiadasz się w temacie z perspektywy swoje wiedzy tematycznej - w przypadku kiedy jesteś laikiem w temacie i nie masz możliwości dokładnego sprawdzenia bądź też opierasz się na fałszujących rzeczywistość przekazach reklamowo-marketingowych to polegniesz :) .

Zobacz ilu ludzi poległo / polega na tych bzdurach o actimelu czy pneumokokach ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najpierw trzeba te szkodę udowodnić/wykazać i udowodnić , że firma wiedziała, że źle/nieoptymalnie dobiera frazy (co jest łatwiejsze w przypadku kiedy osoba/osoby zatrudnione w danej firmie posiadają certyfikaty AdWordsowskie)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Do udowadniania działań na szkodę bym się nie posuwał. Częściowo na moje pytania odpowiedź uzyskałem, ale aby tak doprecyzować pytania potania postawiłbym następujaco:

1.) Jakie kryteria spełnić powinno wyrażenie pozycjonujące, aby jego pozycjonowanie uznać za bezużyteczne dla jakiejkolwiek firmy (np. intitle:"wyrażenie kluczowe" < 1000)

2.) Jakie kryteria spełnić powinno wyrażenie pozycjonujące, aby było samopozycjonujące się czy bardzo łatwe do wypozycjonowania (np. gdy wystarcza jest dopisanie wyrażenia do meta tag czy gdzieś w treści strony). Przykładowo wyrażenie "sdsdfhjsdgjsjgsdhjg" zdaje się, jak umieszczę gdzieś na swojej stronie to się wypozycjonuje samo?

1.) Jakie kryteria spełnić powinno wyrażenie pozycjonujące, aby jego pozycjonowanie uznać za bezużyteczne dla jakiejkolwiek firmy (np. intitle:"wyrażenie kluczowe" < 1000)

Chyba tylko takie ktore daje ~0 wejsc mimo 1 pozycji ;) mozna to udowodnic robiac kampanie adwords na te konkretne frazy i zobaczyc ile bedzie wyszukan/wyswietlen/klikniec

akie kryteria spełnić powinno wyrażenie pozycjonujące, aby było samopozycjonujące się czy bardzo łatwe do wypozycjonowania

- brak frazy w wynikach

- brak frazy w h1/title/meta innych stron

- fraza na ktora nie ma stron konkurencji a jedynie np posrednikow typu katalogi firm/stron zaplecza

Co do fraz z poczatku to wiekszosc jest juz w topie dzieki temu tematowi :D

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Co do fraz z poczatku to wiekszosc jest juz w topie dzieki temu tematowi ;)

Także wyrażenie "cfc00af12dd4d3a" jakoś mi wskoczyło na pierwsze miejsce a i "puszczanie gołębi rzeszów" jest też już dość wysoko. Chyba więc zwrot "wyrażenie samopozycjonujące się" ma jakiś sens? Bo chyba istota pozycjonowania nie polega na wpisaniu gdzieś na stronie czy w nagłówku danej frazy, co można wykonać w parę minut?

Bo chyba istota pozycjonowania nie polega na wpisaniu gdzieś na stronie czy w nagłówku danej frazy, co można wykonać w parę minut?

Właśnie na tym polega, reszta to kwestia skali.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

chyba duzo latwiej bedzie dowiesc ze byly wybierane frazy na ktore nie ma w top5/3/1 stron pozycjonowanych linkami na dany anchor - tak aby wykluczyc z pozycjonowania konkurencje ktora weszla w top sila domeny i optymalizacji

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Bo chyba istota pozycjonowania nie polega na wpisaniu gdzieś na stronie czy w nagłówku danej frazy, co można wykonać w parę minut?

Optymalizacja strony tez jest elementem pozycjonowania. Przeciętny Klient zwykle nie wie co ma wpisać i gdzie, aby "było dobrze", podobnie jak nie wie na czym polega zdobywanie linków. Więc nie można powiedzieć, że łatwe frazy pozycjonują się same, ktoś musi je na tej stronie umieścić, podobnie jak jest z wymianą uszczelki czy też dokręceniem paru śrubek.

Natomiast wycena i proponowanie takich fraz klientom, to już jest inna sprawa. Pozycjonowanie fraz, z których klient nic nie ma, prędzej czy później odbije się źle na współpracy (pomijam częste przypadki gdy to sam klient chce bzdurne frazy pozycjonować "bo tak" i nie ma że nie dochodowe). Interesem pozycjonera powinno być to aby klient był zadowolony, to i kasa będzie, i to nie na wymuszone 6 miesięcy ale na lata. Ale jak widać podejście jest różne. Niektórzy wolą wyssać s Klienta ile się da i dopaść kolejnego. Tylko ile tak można...

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Tylko ile tak można...

Można, można! Dziś otrzymałem od nich telefon z ofertą pozycjonowania (tel. 61 415 15 ..). Na moje pytanie czy miła panienka coś wie na temat opinii o firmie której ofertę zachwala rozłączyła się !!!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A co tam, też się udzielę :)

1) Kwestia doboru fraz trudnych/łatwych do pozycjonowania- tutaj ile firm, tyle będzie sposobów na zarabianie $$$. Jedni robią to powiedzmy "przyjaźnie dla klienta", a inni żeby jednorazowo wyssać z niego kasę- kwestia moralności.

2) Z mojej perspektywy nie macie szans przed sądem- ktoś de facto musiał mieć jakąś wiedzę na temat pozycjonowania żeby te frazy (co za wyrażenie) "samopozycjonujące się" znalazły się w Top 10- więc za nic kasy nie wziął. Doskonały jest tutaj przykład z hydraulikiem powyżej.

Jeśli wiesz jak coś zrobić- zrób to. Jeśli nie wiesz- zapłać komuś kto wie jak to zrobić. Tyle w tym temacie :)

A co tam, też się udzielę :)

1) Kwestia doboru fraz trudnych/łatwych do pozycjonowania- tutaj ile firm, tyle będzie sposobów na zarabianie $$$. Jedni robią to powiedzmy "przyjaźnie dla klienta", a inni żeby jednorazowo wyssać z niego kasę- kwestia moralności.

2) Z mojej perspektywy nie macie szans przed sądem- ktoś de facto musiał mieć jakąś wiedzę na temat pozycjonowania żeby te frazy (co za wyrażenie) "samopozycjonujące się" znalazły się w Top 10- więc za nic kasy nie wziął. Doskonały jest tutaj przykład z hydraulikiem powyżej.

Jeśli wiesz jak coś zrobić- zrób to. Jeśli nie wiesz- zapłać komuś kto wie jak to zrobić. Tyle w tym temacie ;)

jestem tego samego zdania.

Po za tym, nie ma czegoś takiego jak samopozycjonujące się frazy.

Pozycjonowanie to m.in. optymalizacja strony pod wyszukiwarke.

Czyli

To, że można niektóre frazy wyciągnąć optymalizacją to nie znaczy, że strona nie jest pozycjonowana.

Więc

Pozycjonowanie składa się z optymalizacji strony i to też jest "pozycjonowanie".

Podsumowując:

To, że podpisałeś umowę na takie, a nie inne frazy to Twój wybór.

Pozycjonowanie to branża usługowa tak jak np. fryzjer. Jeden kasuje za golenie głowy 50zl, a inny 5zl - znam tez takich ktorzy kasuja 200euro. Idąc do niego znasz ceny widząc cennik mając również wybór.

Tyle w temacie.

laska.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności