Skocz do zawartości

spersonalizowanie wyników w Google

tomeksocko

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem sprawdzić w sposób ręczny pozycje strony na dane frazy w google.pl. Aby wyniki nie były spersonalizowane sprawdzam w Internet Explorer (nie jestem tam zalogowany do Google), a poza tym wyczyściłem historie przeglądania - tak jak na załączonym zdjęciu. Ponadto 10 wyników na jednej stronie.

878b6611bea8177c6ae26732fc9957fe9822_min.jpg

Jednak mam wrażenie, że przeglądarka mimo wszystko zapamiętuje jakieś dane, ponieważ w wynikach wyszukiwania Google przed opisem niektórych stron jest data. Domyślam się że jest to data ostatniej wizyty z danej przeglądarki na tej stronie z wyników wyszukiwania.

Czy to ma wpływ na kolejność wyników w mojej przeglądarce?

Na te same frazy pod IE i Operą (również bez logowania do Google i raczej bez historii, ponieważ sporadycznie z tej przeglądarki korzystam) jest rozbieżność w wynikach od TOP 3 do TOP15-20. Podobnie jest jak sprawdzam w IE w odstępach czasu. Są to frazy pozycjonowane aktualnie, więc może jeszcze wyniki nie ustabilizowały się?

Jednak mimo wszystko mam pytanie jak w ręczny sposób sprawdzać wyniki wyszukiwania aby były obiektywne?

pozdrawiam

W firefox masz coś takiego jak TRYB PRYWATNY w narzędziach. W tym trybie najlepiej sprawdzać takie rzeczy. Ewentualnie możesz skorzystać z jakiegoś systemu monitorującego frazy jak seo-stat.pl, czy web-tools. Obydwa sa w pewnej części darmowe i powinny Ci wystarczyć.

seowyszbanner.gif

Dzięki, znalazłem też w IE tryb "Przeglądanie InPrivate". Jednak teraz zauważyłem że w Firefoxie - w obu trybach, w IE i Operze przy opisie jednej ze stron przy wyszukiwaniach dla tej samej frazy ta sama data. Czy to jest data mojej ostatniej wizyty na tej stronie?

a najpewniej bedzie jak sobie w firefoxie wyłączysz ciasteczka przy sprawdzaniu

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności