Skocz do zawartości

Domeny do stron zapleczowych

adamDx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czytałem ostatnio o zapleczu i nasunęło mi się kilka pytań.

Czy koniecznie jest wykupywanie domen dla stron zapleczowych? Chodzi mi dokładnie o to czy strona o adresie np. www.truskawki.pl ma większą moc od www.truskawki.host.pl ?

Koszt domen dla 100 stron zapleczowych to koszt ok 1100zł. Po roku będzie to ok. 4x tyle. Chyba, że nie będziemy ich przedlużać. I tutaj mam pytanie czy jeżeli nie przedłużę domeny i później kupię ją ponownie za 10 zł to czy za ten czas spadnie jej jakoś page rank ?

Gdzie można znaleźć taaanie domeny?

Pozdro

Jeżeli w ciągu roku domeny te staną się wartościowe, to nie opłacając ich za rok, część może być przechwycona przez inne firmy. Poza tym nawet jak je odzyskasz to musisz się liczyć że co najmniej przez kilka tygodni serwisy nie będą działały. Ew. zakup proponuje rozważyć w ovh, tam są chyba najniższe ceny za odnowienie domen.

Jeżeli w ciągu roku domeny te staną się wartościowe, to nie opłacając ich za rok, część może być przechwycona przez inne firmy. Poza tym nawet jak je odzyskasz to musisz się liczyć że co najmniej przez kilka tygodni serwisy nie będą działały. Ew. zakup proponuje rozważyć w ovh, tam są chyba najniższe ceny za odnowienie domen.

raczej w dropped.pl niz ovh

Linków w podpisie brak bo konfidencja nie śpi !!

Ale czy jest sens kupowania domeny? Jeżeli założę 100 stron na 100 różnych free hostach to czy nie osiągnę tego samego?

Nie masz żadnej gwarancji, że pewnego ranka nie zniknie darmowy hosting, tym samym jego subdomena.

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

Jeśli nie robisz zaplecza na sprzedaż, tylko na własne potrzeby to nie ma problemu, darmówki spokojnie nabierają PR i maja moc, jeśli nie przeszkadzają ci reklamy to można. Podstawa to rozrzucić po wielu różnych, tak aby jak znikną nie było dużo strat.

darmowe strony z zapleczem tez sie dobrze sprawdzają i nie trzeba placic za odnowienie domen ;) Moim zdaniem taki blogger czy wordpress sie dobrze do tego nadają. Jednak linkowanie z samych darmowych platform blogowych nie wygladaloby naturalnie także najlepiej mieć troche własnych domen z zapleczem :D.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

I postawionych na różnych systemach, żeby wszystko nie stało na jednym...Chociaż robię właśnie test odnośnie MINI-zaplecza w całości postawionego na WP.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

• 1 miesiąc temu...

Pozwolę sobie na odkopanie tematu, bo mam zbliżone pytanie.

Czy jest sens kupować domenę dla zaplecza, jeżeli mamy wykupiony hosting oferujący swoją domenę, np. domena.livenet.pl? Co mi da podpięcie własnej domeny (poza możliwością przeniesienia na inny serwer bez zmiany adresu)?

Ty też terefere!

Szkolenia językowe dla firm

Twoja domena jest Twoja i tyle. Nie dość że możesz dowolnie zmieniać hosting, masz więcej możliwości jeśli chodzi o pozycjonowanie - wiele (jeśli nie większość) katalogów i precli nie uznaje subdomen, poza tym ludzie jakoś poważniej traktują cośtam.pl czy cośtam.com niż cośtam.nazwahostingu.pl

Inna kwestia to że kupno jednej domeny na zaplecze to strzelanie kulą w płot, zupełnie nie ma sensu.

Fajna strona o capoeira

Inna kwestia to że kupno jednej domeny na zaplecze to strzelanie kulą w płot, zupełnie nie ma sensu.

Oj to zależy. Ja przygodę z pozycjonowaniem zacząłem od pozycjonowania jednej własnej strony. Fraza kosmicznie trudna nie była, ale katalogi nie wystarczały. Kupiłem 2 domeny, postawiłem 2 zapleczówki wysokiej jakości (pod ludzi)i Topy jakie miały być takie są ;) Oczywiście jeśli myślisz o zapleczu do pozycjonowania zarobkowego to 3-cyfrowa liczba domen to minimum (wykorzystując subdomeny), choć dodawarkami + xr + sb też się pozycjonować da, bez zaplecza.

Grisham to jest skrajny przypadek. Nie ma sensu się zastanawiać czy darmowa subdomena lalala.pl będzie dobra. Pewnie, że będzie dobra. Ale zazwyczaj jedna strona zapleczowa nie wystarcza więc i tak będzie musiał kupić kolejne domeny.

Albo następny hosting by znowu dostać darmówkę :P

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności