Skocz do zawartości

Program No Hand SEO - co sądzicie?

webman2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowy na forum i w temacie seo... Szukam softu który ułatwia pracę pozycjonera. Ostatnio znalazłem program "No Hand Seo" - w sumie bardzo ładny i prosty, w pełni automatyczny. Mam tylko jedno pytanie? Czy ktoś z Was miał z nim odczynienia i jakie są faktyczne efekty jego działania.

Dzięki za pomoc.

Moim zdaniem szkoda kasy, to samo potrafią inne narzędzia, a do serwisów typu who is to możesz sobie dodać za darmo

edit:

co do skuteczności, to program megaspamerski, jeżeli zaczynasz przygodę z pozycjonowaniem, to zainteresuj się seolight lub seobohaterem, zabawki automatyczne w rękach osoby początkującej mogą tylko stronie zaszkodzić ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

dzisiaj na to dopiero wpadlem, jest opcja z jakims trialem, ale nie sprawdzalem.

jezeli jest tak, jak pisza, ze nie musisz martwic sie o nic , ustawiasz anchor/url a on leci prawie na autopilocie to wydaje sie spoko, ale na jakas superefektywnosc bym nie liczyl.

jezeli ktos z tego korzystal to tez bym chetnie uslyszal cos wiecej

max 30 BL tym zdobędziesz przy bardo dobrych wiatrach.

Kilka godzin działania programu. Świeża domena. Po 3 dniach ponad 600bl w yahoo.

A co do opinii:

Według mnie jest to jedno z ciekawszych narzędzi do SEO (oczywiście z wielkimi machinami nie ma co konkurować), ale:

-Jest mega prosty w obsłudze

-Wszystko odbywa się automatycznie - aby zdobywać linki z blogów wystarczy podać anchory, keywordy pod które ma wyszukiwać blogi oraz adres strony.

-Jak wspomniałem wyżej, program sam harvestuje blogi i umieszcza na nim komentarze. Jeżeli ktoś nie ma czasu lub umiejętności w tworzeniu baz, to został właśnie wybawiony ;)

-Program ma możliwość podlinkowania także podstron serwisu. Załóżmy, że mamy sklep z komputerami, z 6 kategoriami i 14 produktami. Po podaniu liczby podstron (20) program automatycznie podlinkuje stronę główną, 6 kategorii oraz nasze 14 produktów (sam je pobierze) - a to szansa na lepszy long tail.

-Stosunkowo niska cena

-Po zastosowaniu programu, odczułem po 10 dniach dosyć spore wzrosty na "blastowanych" stronach.

Minusy:

-Program nie jest demonem szybkości. Musimy pamiętać, że program w czasie działania harvestuje, filtruje blogi oraz postuje, więc ma co robić ;)

-Brak wbudowanego Proxy Checkera - testować proxy musimy w zewnętrznych programach typu SB, strony online etc.

Podsumowanie:

Program idealny dla początkujących pozycjonerów (prostota działania), dla tych bardziej zaawansowanych, którzy potrzebują dodatkowego i automatycznego źródła linków oraz dla osób chcących podlinkować np. listy katalogów/precli itp.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Sens takiego softu byłby wtedy, gdyby autor założył z 10000 profili w katalogach i serwisach typu bookmark i na bieżąco dostarczał nowe; wtedy wpisywałoby się adres strony, krótki opis i kluczowe, naciskało się start i jazda, wtedy to rozumiem no hands seo ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

mental, czarodzieju ty nasz :crazy: chyba miałeś mocne wiatry, lub ja nie miałem wcale , lub bardzo wypity to testowałem :D Lub chodzi o refa w stopce :D

Nie chodzi o refa ;)

A co do samego programu - mi się podoba. Jak na razie nie ma chyba na rynku softu typu "Uzupełnij 3 proste pola i `pozycjonuj`" :)

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

@mental

Soft to badziew, można go potestować "za darmo". Do spamowania blogów lepiej już kupić Scrapeboxa ewentualnie program Miona.

Nazywaj go jak chcesz. Dla mnie jest bardzo użyteczny i od sporego czasu szukałem takiego rozwiązania :D

Przykładowa opinia na temat tego toolsa od osoby, która nie jest w affiliate, nie dostała linka za review lub discounta na PM:

I ran this for 24 hours targeting 5 buffer pages. The settings I used were:

1. Whois = off

2. Max outbound links = 0

3. Max PR = 0

4. Prevent posting to root domain - checked

5. Broad keyword search - checked

6. Exact keyword search - checked

7. Max threads = 30

8. No proxies

9. Blog commenting - post one per domain only - checked

10. No blocked domains or bad words

Results

74,000+ attempted postings (trackbacks and comments)

685 confirmed links

No a great success rate but as SEOWizzard said, I did nothing...

@Robbieriviera

Też umiem przytoczyć jedną opinię, na BHW też widać pozytywy... :P Poza tym, dobrze, że nie dotyczy to mnie ;) Tak czy siak, jeżeli ktoś ma pomysł, to soft będzie użyteczny, więcej nie będę dyskutował - nie mój program - oprócz tego, aby działał, mnie nic więcej nie obchodzi. To była moja subjektywna opinia i koniec, KROPKA ... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności