Skocz do zawartości

co to jest współczynnik odrzuceń

lamcpp

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam w google analitycs współczynnik odrzuceń na poziomie 67% i zaczynam się tym martwić,

czy ktos moze mi wyjasnić dokładnie co to jest ten współczynnik,

czy chodzi o uzytkownikow ktorzy wejdą na moją stronę i od razu z niej wyjdą?

67 to sporawo ale zależy jakie treści oferujesz. Jeśli masz jakiś portal z newsami i ludzie wpadają często to wiadomo, że zerkną na stronę główną i nie będą się zagłębiać bo wsio jest na tacy.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Ja mam na jednym blogu współczynnik odrzuceń 89%, ale nie dlatego, że nie ma na niej wartościowej treści, a dlatego, że użytkownicy wchodzą na daną podstronę z wyszukiwarki, błyskawicznie otrzymują odpowiedź na pytanie i sobie idą. I w takiej sytuacji tak wysoki wskaźnik nie jest niczym negatywnym.

A, zapomniałam dodać, że czasem zanim zamkną, klikną w reklamy :)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

ban na google?

Made my day :D

7 odpowiedzi i dopiero w linku Xanna pada odpowiedź na pytanie autora, które brzmi po prostu "co to jest" a nie jaki macie i co o tym myślicie :P

Koro już wiemy co to jest, to dodam tylko, że Kojotek lansował tezę, że jak lecisz na Google Analytics i masz wysoki rzeczony współczynnik, to google jakoś karze Twoją stronę za to.

Wysoki współczynnik odrzuceń w wielu przypadkach nie jest wykładnikiem braku wartości strony , czasem jest wręcz odwrotnie - użytkownik trafił na stronę > dostał interesującą go informacje > zadowolony opuścił stronę.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Koro już wiemy co to jest, to dodam tylko, że Kojotek lansował tezę, że jak lecisz na Google Analytics i masz wysoki rzeczony współczynnik, to google jakoś karze Twoją stronę za to.

Kojotek sporo bzdur wypisuje, nie we wszystko trzeba wierzyć.

Sam współczynnik odrzuceń może mówić o słabej treści, ale w przypadku serwisów contentowych jest zwykle wysoki, bo użytkownicy trafiają na artykuł z google, czytają i opuszczają stronę.

Jeśli się boisz wysokiego współczynnika odrzuceń, to polecam Ci zapoznać się z tym trikiem: https://www.ittechnology.us/realny-wskaznik...ogle-analytics/

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności