Skocz do zawartości

Linki wewnętrzne, jak jest teraz?

Versis

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem w ten sposob bardzo latwo trafic do sandboxa. Mnie wystarczylo dodanie linkow tylko do 20 podstron linkujacych do strony glownej z tym samym anchorem i po miesiacu strona na to slowo wyladowala z 3 miejsca na okolo 150. Teraz juz usunalem te wszystkie linki i czekam na laske Googli :)

deluge ma racje. ja mam tak na kilku subdomenach. każdy nowo utworzony dział od razu dostaję kilkaset linków dzięki portalowej budowie serwisu i ląduję nei wiem czy w sandboxiem, ale w każdym razie nie ma go w setce, a pod allinanchor: slowo jest calkiem wysoko.

oczywiscie mam tu na mysli google bo w onecie nie ma czegos takiego jak za duzo linkow i za szybko. przynajmniej nie zauwazylem.

Chcialbym jeszcze zauwazyc jedna rzecz: mianowicie z moich kilkumiesiecznych obserwacji wynika, ze Google bardzo nie lubi jak linkujace do siebie stronki znajduja sie w tej samej domenie a nawet na tym samym IP ( wystarczy ta sama firma hostujaca ), dlatego skonczylem praktyki w stylu iles tam subdomen i podstron linkujacych do siebie z podobnymi anchorami itp. Dosc szybko zauwazylem poprawe w Googlach. Niby mniej linkow ale tylko wewnetrznych a stronki wspinaja sie do gory. Linki wewnetrzne OK, ale nalezy bardzo uwazac z anchorami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności