Skocz do zawartości

Jak zweryfikować stronę w google?

promujący

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, wcześniej miałem domenę newsmodel.pl teraz do tej domeny chcę przyłączyć dodatkową domenę e-targimeblowe.pl jednak jak chcialem ją zweryfokować w narzędziach dla webmasterów, pomimo tego, że zrzuciłem plik weryfikacyjny google na serwer nic to nie daje. Jak można to zrobić?

katalog firm

Okucia meblowe wirtualne targi meblowe pierwsze w Polsce

W panelu Google masz 3 opcje z tego co wiem, które są przejrzyście opisane.

Wrzucasz ten plik do folderu, do którego przypisana jest dana domena czy po prostu byle gdzie na serwer? Jeśli do folderu domeny to musi działać

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

W panelu Google masz 3 opcje z tego co wiem, które są przejrzyście opisane.

Wrzucasz ten plik do folderu, do którego przypisana jest dana domena czy po prostu byle gdzie na serwer? Jeśli do folderu domeny to musi działać

to nic nie daje

katalog firm

Okucia meblowe wirtualne targi meblowe pierwsze w Polsce

Pamiętaj też, że google weryfikuje to w taki sposób, że odpytuje czy istnieje plik google-XXX.html ale jednocześnie sprawdza czy plik non-existent-XXX.html zwraca bład 404 - żeby się upewnić, że ten plik jest rzeczywiście na serwerze a nie jest "wirtualnie" wykreowany przez zapisy w htaccess.

• 9 miesięcy temu...

Mam pytanko, czy skasowanie pliku po werysikacji jest szkodliwe czy plik weryfikacyjny musi pozostac na serwerze?

Zupełnie nie wiem, czy skasowanie jest szkodliwe. Wiem, ze ja zaraz po wprowadzeniu algo Pingwina, skasowałem te pliki na wszystkich moich stronkach. Nie zaobserwowałem, żadnych z tym związanych problemów.

Best military dog tags in the world.  :peace:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności