Skocz do zawartości

Darmowe narzędzie do backLinków

gripek

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż, przetestowałem na jednej domenie wyniki czterech narzędzi:

- ahrefs

- majesticseo

- backlinkwatch.com

- opensiteexplorer.org

i wyniki różnią się od siebie zacząco...

Ilość zliczonych linków:

ahrefs = 7

majesticseo = 74

backlinkwatch.com = 0

opensiteexplorer.org = 0

Wydaje mi się, że spoglądałem w "odpowiednie" cyferki.

Poniżej zamieszczam dla pewności screeny (ponieważ już sam sobie nie ufam...).

P.S.

Jestem już na tyle zdezorientowany, że tzw. "External Backlinks = 74" w przypadku majesticseo mam rozumieć jako linki WYCHODZĄCE z witryny?!

ahrefs.th.jpg

majesticseo.th.jpg

backlinkwatch.th.jpg

seomoz.th.jpg

• 1 rok później...

Rzeczywiście różnice są ciekawe. Sprawdzałem swoją stronę i również jest róznica w wyświetlanej ilości backlinków. Wydaje mi się, że opensiteexplorer buduje bazę backlinków opóźnieniem, albo do jej zbudowania używa wyników z binga, bo moja strona jest zindeksowana w google i ma już trochę backlinków a ten serwis w ogóle nie jest w stanie podać żadnych danych na jej temat. Ahrefs i backlinkwatch wydają się wyświetlać ich podobną ilość tyle, że ahrefs robi to w o wiele bardziej przystępny sposób, bo bez nachalnych reklam i tworząc ładne wykresy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności