Skocz do zawartości

jak u was ctr i cpm w listopadzie?

luman

Rekomendowane odpowiedzi

niestety tak się zarabia na wyświetlaniu banerów czasami zdarza się dobre CPC ale powyżej 0,1€ ciężko, natomiast reklamy tekstowe już przedział spokojnie 0,1 - 0,3 i tutaj zarobek jest konkretny ale CTR za to mniejszy, no cóż zróżnicowana tematyka zarobki również.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ułułu xD Żeś dojechał tym 100 euro

U mnie przy 4 500 000 odsłon mam 300 euro ;/

Edit:

Zresztą

4 151 000 odsłon

prawie 5 000 klików , CTR na poziomie uwaga ! - 0,12% ;d

CPC ok 0,06

Chętnie bym komuś nawet zapłacił za podciągnięcie CTR na minimum 0,5% - 1%

Fajnie by było xD ale jakoś chętnych nie ma ;d

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

To masz żyłę złota stary.

Przy jakim ruchu jak można wiedzieć ?

EDIT:

Nie boisz się trzymać reklam Google na stronach zapleczowych ?

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Ja troszkę odbiegnę od tematu:

Zauważyliście, że z rana między godziną 9 a 12 CPC reklam jest bardzo przyzwoite, zdarzają mi się kliki po 0,30E, natomiast po południu i wieczorem, gdy ruch jest dużo większy CPC spada kilkakrotnie ? Jest to prawidłowość którą obserwuję już od dłuższego czasu. Wszystkie strony mam po polsku.

Macie może pomysły od czego to zależy ?

- Wyczerpywanie budżetów już z samego rana firm, które płacą dużo za kliki ?

- Mniejszy ruch na stronie = wyższe CPC ?

Czy może coś innego ?

Zauważyliście, że z rana między godziną 9 a 12 CPC reklam jest bardzo przyzwoite, zdarzają mi się kliki po 0,30E, natomiast po południu i wieczorem, gdy ruch jest dużo większy CPC spada kilkakrotnie ? Jest to prawidłowość którą obserwuję już od dłuższego czasu. Wszystkie strony mam po polsku.

Jeśli się nie mylę to w przypadku spadków pod koniec dnia/miesiąca wchodzi w grę budżet dzienny/miesięczny. Przynajmniej kiedyś to tak było tłumaczone :hi:

Zauważyliście, że z rana między godziną 9 a 12 CPC reklam jest bardzo przyzwoite

(...)

Budżet dzienny zapewne ma znaczenie, ale sądzę, że może to mieć również związek z tym, że w godzinach rannych jest mniej "stonki". W godzinach przedpołudniowych "stonka" się kształci i po necie w większości buszują"panie domu" i "relaksujący się" w pracy

Bronuś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności