Skocz do zawartości

jak u was ctr i cpm w listopadzie?

luman

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja w sumie sie poważnie zastanawiam nad rezygnacją z adsense. W grudniu będę miał 20% tego co przed rokiem. Odwiedzalność strony wzrasta, wyświetlenia i kliknięcia reklam spadają. Co ciekawe dwa lata temu miałem sytuację odwrotną, z dnia na dzień wzrosła mi skokowo ilość wyświetleń i kliknięć - nie pamiętam dokładnie ale co najmniej kilkukrotnie - do tego stopnia ze raportowałem to do supportu, bo bałem się ze mi ktoś naklikuje.

Nie wiem czy to kwestia adblocków, czy google zlicza źle wyświetlenia/kliknięcia ale faktem jest, że dostaję teraz takie grosze, że niewiele jest już alternatyw, na których zarobiłbym mniej niż adsense.

Może tak być jak masz stałych userów i wiedzą oni już gdzie są reklamy oraz jakie one są

Z klikaniem to jeszcze bym zrozumiał nie wyjaśnia to jednak mniejszej ilości wyświetleń reklam. Dopasowania mam, reklamodawców tez jest sporo, strona znana (8 lat) reklamy w 90% dopasowane tematycznie i ładnie dopełniają treść strony. Brak zmian od roku na stronie, reklamy w tym samym miejscu, spory napływ nowych userów -ta mniejsza ilosć wyświetleń reklamy mnie zastanawia - i różnica jest mniej-więcej proporcjonalna do spadku kliknięć i zarobków. Skoro analytics podaje wzrost wyświetleń strony a adsense spadek wyświetleń reklamy to albo google sobie leci w kulki albo adblock jest za**scie popularny.

Podepnę się do tematu by nie zakładać już nowego:

Jak to możliwe że przy podobnym ruchu każdego dnia co 7-8 dni mam z tych samych osób 10x więcej kasy niż na co dzień? Możliwe jest że na reklamy jest jakiś filtr nałożony i wyświetla tylko chłam?

Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich!

Reklamy są wyświetlane nie tylko przy doborze słów kluczowych do Twojej strony ale także zainteresowań odwiedzającego.

Jezeli user wcześniej szukał sklepu z gwoździami a następnie przejdzie na Twoją strone, reklamy pokażą się takie, które mogą go zainteresować.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Podepnę się do tematu by nie zakładać już nowego:

Jak to możliwe że przy podobnym ruchu każdego dnia co 7-8 dni mam z tych samych osób 10x więcej kasy niż na co dzień? Możliwe jest że na reklamy jest jakiś filtr nałożony i wyświetla tylko chłam?

Ja mam zawsze największe zarobki w niedziele i tak od 6 lat.

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Niecały tysiąc kliknięć dzisiejszego dnia i 4 euro zarobku, CPC 0,01EUR.

To i tak wychodzi CPC 0,004€ ... Nie wiem czy są zliczane ułamki ojro, ale jeśli nie, to wychodzi, że masz około 60% nieprawidłowych kliknięć, a pewnie więcej, bo wśród takiej ilości kliknięć raczej zdarzą się więcej warte kliki niż 0,01€

Bronuś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności