Skocz do zawartości

częstotliwość słów kluczowych - gdzie sprawdzić..?

kachat

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie można sprawdzić, czy się aby nie przesadziło z częstotliwością słów kluczowych na stronie? Nie chciałabym, by moja strona została uznana za spamową :) W internecie znalazłam kilka serwisów oferujących sprawdzenie ile i czy nie za dużo danego słowa lub frazy jest na stronie, ale kazde z nich podaje zupełnie inne wartości..... Gęstość np. od 2,8% do 12%, więc różnice są zbyt duże i nie wiem, co robić... Będę wdzięczna za jakieś przydatne adresy :D

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

podaj adres strony to na czuja się sprawdzi

heh, na czuja to dziękuję :) Generalnie na stronie (na każdej podstronie) nie ma za dużo tekstu, i każde nawet jedno słowo kluczowe zmienia wynik "częstotliwości" diametralnie. Dużo tych słów jest w stałych elementach, jak top czy stopka, i jak na niemal pustej podtronie (w sensie, że w tej części co się zmienia, a nie w stałym topie i stopce) nie mam ani jednego słowa-klucza to według jednego serwisu "sprawdzającego" cała ta częstotliwość jest już za duża... Według innego za to jest ok, więc już nie wiem co robić, czy produkować jakieś kolejne teksty typu masło-maslane, byle zwiększyć ilość tekstu na stronie, czy sobie darować... :D

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

Jeżeli profesjonalnie to np SEO Friend, jeżeli domowo to firefox i keyword density do 3-4% (przynajmniej ja tego się trzymam od zawsze). Nie ma sensu upychać słów kluczowych do tekstu, stopek i innych miejsc, jeżeli po prostu tam nie pasują.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

• 3 lata później...

Odgrzewam starego kotleta ale może komuś się przyda ...

https://licznikslow.vmobile.com.pl/

Jakie progi gęstości są oceniane pozytywnie, a jakie negatywnie to podejrzewam, że jest zależne od średniej.

Znaczenie ma pewnie też sekcja strony, w której słowa się pojawiają.

Mój pozycjoner uważa, że w stopce gęstość słow kluczowych na poziomie 20% jest ok ...

Mój pozycjoner uważa, że w stopce gęstość słow kluczowych na poziomie 20% jest ok ..

Zmień pozycjonera bo strzela sobie w stopkę ... 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mój pozycjoner - masz na myśli siebie samego ? Bo słowo "mój pozycjoner" ma wiele znaczeń na forach
pozycjonowanie pojawia się u mnie przy okazji, a mój pozycjoner to chłopak, z którym współpracuje ;)

Beerbant odniósł się do tych 20%. Popełnimy zatem ekperymenty i odezwę się za jakiś czas ... jak nam stopy ozdrowieją ;)

• 2 tygodnie później...

Jakie progi gęstości są oceniane pozytywnie, a jakie negatywnie to podejrzewam, że jest zależne od średniej.

Lepiej po prostu przeczytać teksty albo dać do przeczytania komuś znajomemu spoza branży SEO i spytać czy brzmią naturalnie. Nie ma sensu patrzeć na zalecenia z konkretnymi liczbami tym bardziej, że warto używać odmian i synonimów zamiast tylko w kółko powtarzać kilka wybranych keywordów.

PS Spróbuj napisać tekst z zagęszczeniem keywordów 20% a się pewnie nieźle uśmiejesz ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności