Skocz do zawartości

Czy dużo reklam na stronie obniża jej pozycję?

Maxyma

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o boksy (fiszki) z programów partnerskich, bannery, itp. Czy jeżeli na pozycjonowanej stronie zajmują sporo powierzchni (w stosunku do treści), to czy wpływają negatywnie na jej pozycję w wynikach. Jak mniemam, reklamy Google Adsense oczywiście nie zaniżają pozycji ale chodzi mi o reklamy np. z PP bankiera, M2M, TD i inne tego typu banery / boksy.

Ogólnie jak weźmie się ocenę SEO to często można tam zauważyć stosunek tekstu do kodu, więc nie powinno się przedobrzać z reklamami jako kolejnym kodem. Ale ja bym patrzyła na to inaczej. Po co tysiąc reklam jak użytkownicy nie wyrobią i uciekną? Tu też inna kwestia, google chce stronę dla ludzi a nie dla siebie.

Samo Google też określa co z Adsense można łączyć a co nie https://www.google.com/adsense/support/bin/...-78DvXMCIkpxmWg

wielu użyszkodników sieci omija szerokim łukiem strony pełne reklam i boxów - wtedy nawet najwyższe pozycje nie pomagają ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Myślę, że im więcej reklam AS, tym dla Google strony powinny być wyżej ;) A tak na poważnie, to z każdą dodatkową reklamą wzrasta czas ładowania strony, co oficjalnie ma związek z ustalanym rankingiem, ale bardzo niewielki, więc z tego względu myślę, że wielkiej różnicy w serpach nie powinieneś zaobserować. Co innego to ostatnie słowa Mata C., który zapowiedział, że strony przeładowane reklamami mogą się mieć gorzej w serpach. Odsyłam cię do wąrtku na ten temat, który właśnie dziś powstał:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=136413

Im więcej linków wychodzących tym strona jest gorzej spostrzegana przez Google. Każda reklama to link wychodzący, do tego większości graficzny (Wolniej ładowana strona też nie działa korzystnie). Po drugie lepiej mieć mniej reklam, a od firm które są powiązane z tematyką portalu.

Wtedy zarówno użytkownicy chętniej widzą takie reklamy, a i reklamodawcy są chętni wyłożyć więcej grosza.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

blogi z 40 wychodzacymi tez zgarniaja ladny ruch z lt

fora z linkami w stopce rowniez

sam ten temat juz ma 35 wychodzacych a na tytul "Czy dużo reklam na stronie obniża jej pozycję?" jest juz pierwszy w googlu wiec nie pisz bzdur

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

https://www.optymalizacja-strony.pl/slownik-seo.htm - Tak na szybko, ale jak poszukasz to z pewnością znajdziesz tego sporo. Postaw stronę do której prowadzi 10 linków prowadzących a 1000 wychodzących to zobaczymy czy to takie bzdury. Jest jeszcze kwestia jakości oraz ilości treści na serwisie itd.

Nie będę się rozpisywał, ale chętnie poznam opinię innych użytkowników w tej kwestii

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

a jednak w swoim pierwszym poscie zapomiales wspomniec ze piszesz o farmach linkow a nie normalnych stronach... nie dziw sie ze ktos zwraca uwage :)

generalnie smialo mozna powiedziec ze jak strona jest linkowana i dla ludzi to 50 wychodzacych wcale nie szkodzi lt

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności