Skocz do zawartości

Drastyczny spadek odwiedzin

nick2008

Rekomendowane odpowiedzi

Bo to jest ciężko wytłumaczyć. To normalne jest że Google akurat ukarało jedną witrynę z pośród tysiąca. Zawsze jest problem z racjonalnym wytłumaczeniem takiego zachowania.

Pozycjonowanie polega na dociekaniu dlaczego tak a nie inaczej. Sprawdzając co jest przycyzną jedną z pierwszych czynności jest poszukanie kopii opisów - jesli one występują - należy je zmienić.

W Twoim przypadku własnie tak jest. Dodatkowo można jeszcze doczepić się do nagromadzenia znaczników H1. Przez moje ręce przewinęło się wielu klientów, którzy dostawali taką odpowiedź. Wielu się zastososwało do zalecęn wymiany tekstów i żyje im się dobrze, wielu tego nie zrobiło i nie istnieją.

Zaden pozycjoner nie posiada szklanej kuli aby jednoznacznie powiedzieć: to jest ten problem ! Tak se ne da.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok, to skoro nie masz szklanej kuli to skąd wiesz że strona na stałe zostanie na tak dalekich pozycjach? Najpierw piszesz głupoty, potem dochodzisz do wniosku że sam nie wiesz czemu pozycje spadły. Piszesz że nie czytam ze zrozumieniem, a to Ty masz z tym problem, to nie prawda że google ukarało tylko jedną stronę. W ostatnim czasie ten sam problem miało mnóstwo serwisów. Tak jak ktoś napisał, na razie minęło zbyt mało czasu żeby wyciągać wnioski., niepotrzebnie zakładałem ten temat...

Cóż ... bo to napisałem w 1 poście jest prawdą.

Załóż temat na forum google - dostaniesz taką samą odpowiedź :P

edit: głupota jest rzeczą ludzką. i każdemu w niej do twarzy :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie ma to jak próbować pomóc i dostać opr, co Zgred? :P

taki los Zgreda :D

edit: teraz powinienem nappisać - godzina konsultacji 500 zł ;)

strona zawiera skopiowane treści i jest bezwartościowa dla google - stąd została usunięta daleko w serpach.

zapomniałeś dopisać, że takie masz osobiste odczucia i przypuszczenia :P

Już bym go o to nie posądzał. Po prostu wybrał najłatwiejszą odpowiedz.

Widzisz kiepską stronę czy też taką z której by można wypunktować z góry na dół wiele problemów to automatycznie chce się powiedzieć, że to z tego powodu. Jakby SEO było takie proste i przewidywalne to by nas tu nie było :P

w każdym poście jest odpowiedź na twoje problemy. również w twoich własnych jest ona zawarta.

ja odpowiedziałem dosadnie - inni pewnie by słodzili. prawda boli - taki tego urok. pogódź się z tym i zacznij poprawiać serwis. za 3-4 miesiące wróć i pochwal się wynikami. SEO to nie jest wyłącznik światła - pstryk i działa.

Stronę poprawiałem jakis miesiąc temu, wydałem na ten cel ponad 1000 złotych, a prace były zlecone firmie z wieloletnim doświadczeniem. Wyniki pięły się w górę póki nie zmienili algorytmu. Nie pisz więc że strona zawiera błędy bo tak nie jest. Za bardzo nie mam czego poprawiać a opisów do 10 tysięcy filmów nie jestem w stanie samodzielnie napisać.

szkoda ciągnać wątek... niech ktoś koledze powie że

- ma spam w nagłówku

- ma powielone treści

i czeka go w cholere pracy

a więc utopiłeś 1000 zł. Twa frustracja jest zrozumiała, złość na Mnie też no bo nei udzieliłem odpowiedzi dzięki której Twój zacny, bogaty w treści, piękny serwis mógłby wrócić natychmiast do czołowej trójki ?

Nie było by mojej frustracji gdybyś odpisał normalnie, zamiast z zadowoleniem pisać że moja strona "nie wróci" i mam się z tym pogodzić. Najbardziej sfrustrowany to jesteś Ty, masz jakieś problemy i swoje niepowodzenia wyładowujesz na forum. Również uważam że temat jest do zamknięcia. Przez użytkownika Zgred zrobił się tylko off-topic.

Uhm. Masz absolutną rację ;P

Odpowiedź padła co jest źle z serwisem.

edit: kto tak raportuje temat że nrm co chwila zagląda w przerwie kiepskiego meczu ??? :)

https://www.google.com/support/forum/p/Webm...1b592&hl=pl

https://www.google.com/support/forum/p/Webm...44c8d&hl=pl - polecam szczegolnie ten wątek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności