Skocz do zawartości

Dopalanie wpisów SWLami

SobiePan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem nowy w temacie SWL więc proszę o wyrozumiałość.

Chciałbym dopalić SWLami wpisy na forach, blogach, katalogach itp wszędzie, gdzie są moje linki żeby się szybciej zaindeksowały. Mam w związku z tym kilka pytań:

1. Czy jest sens takeig odziałania?

2. Czy do przyspieszenia indeksacji lepsze są rotacyjne, czy stałe linki?

3. Ile punktów trzeba dać na jeden link, żeby mieć pewność, że go googlebot zaindeksuje?

Dzięki za pomoc.

Pozdr

p

Nie bierz udziału w programach wymiany linków służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności unikaj linków do spamerów sieciowych i witryn ze „złych okolic sieci”, ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.

więc polecam ostrożność, a sugeruję nie używać

Destrudo.plPortal psychologiczny, w którym znajdziesz sporo na temat manipulacji, ale również m.in. skrajne i drastyczne obszary psychologii, nie dla każdego...

Zapomniałem dopisać, że nie chcę pakować do systemu własnych witryn tylko kupowac punkty. Więc żadna z moich stron nie będzie brała udziału w systemie wymiany linków.

Tak, jak pisałem: dopalać chce na przykłąd profile userów na forach, na których jest link do mojej strony, po to żeby się szybciej zaindeksował.

Witam,

jestem nowy w temacie SWL więc proszę o wyrozumiałość.

p

Też jestem "nowy", nie zwalnia to jednak z samodzielnego myślenia...

A wystarczyło przejrzeć parę pierwszych linijek na tym podforum... https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=95077

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Osiek -> no niekoniecznie, zauważ że jeśli postarasz się o link tematyczny -> który wskaże na link tematyczny - to jest to znaczna różnica niż jak wrzucisz w RSS'a i podlinkujesz "czym popadnie" !!!

Mało tego - kto powiedział że za miesiac/dwa Twój link nie wyleci z indeksu. Mając "na nim" pare innych przyłożonych linków ta szansa jest znacznie mniejsza !!!

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Link tematyczny wolałbym, żeby prowadził na moją stronę niż do wpisu. Takie rzeczy się linkuje automatami i zdobywa się linki nie koniecznie tematyczne, które pomagają się wbić wysoko. Wystarczy spojrzeć na test it z frazą pozycjonowanie i to czym dysponował - ja tam tematyczności nie widzę :)

1. Czy jest sens takeig odziałania?

Tak.

Rotacyjne.

3. Ile punktów trzeba dać na jeden link, żeby mieć pewność, że go googlebot zaindeksuje?

Ilość / Czas

Większa ilość - szybciej

Mniejsza - wolniej

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Link tematyczny wolałbym, żeby prowadził na moją stronę niż do wpisu. Takie rzeczy się linkuje automatami i zdobywa się linki nie koniecznie tematyczne, które pomagają się wbić wysoko. Wystarczy spojrzeć na test it z frazą pozycjonowanie i to czym dysponował - ja tam tematyczności nie widzę :)

Jesteś pewny że na stronach linkujących do docelowej nie było tematyczności?

Stworzyc 100-400 blogow na roznych hostach typu wordpress, kazdy na innym. Wypelnic trescia z synonimizatora , polinkowac wzajemnie.

Kazdego dnia odpalic 1 raz xrumera linkujac wszystkie blogi naraz (czyli na jeden blog przypadaloby np 20-50 linkow).

Rotacyjne.

Uzasadnij dlaczego i pod jakim względem stałe są gorsze, bo ja nie widzę różnicy.

PS: Tylko nie pisz mi, że stałe można lepiej wykorzystać do czegoś innego, bo to nie znaczy, że są gorsze.

@piotr.k

AQQry nie napisał że stałe są gorsze, tylko że poleca rotacyjne (z czym się zgadzam). Po prostu używanie stałych do dopalania jest mniej ekonomiczne; jak ktoś ma punkty w stałym SWL'u to lepiej je wykorzystać na podlinkowanie własnego zaplecza czy np. długiego ogona strony docelowej, a nie na linkowanie wpisu w katalogu czy preclu, którego jutro może już nie być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności