Skocz do zawartości

Dopalanie wpisów SWLami

SobiePan

Rekomendowane odpowiedzi

@Gentero: spotkałem się też z opiniami (m.in. Kojotka), że rotacyjne SWL w ogóle nie nadają się do podlinkowania wpisów. Wpisy wskoczą do indeksu, a potem wylecą w kosmos. Chociaż osobiście wpisy z seoków wrzucam do gotlinka i nie zauważyłem, aby zaraz po zdjęciu swl wypadły z indeksu.

do dopalania wpisów lepsze są rotacyjne, ale czasami warto sobie pytanie czy do podlinkowania wpisu w średnim blogu czy

podrzędnym bezpłatnym katalogu warto wydawać kasę na SWL (w najlepszych wpisy indeksują sie niemal w 90%) , czy też warto wydać tą kasę gdzie indziej.

To zależy, czy się dopala wpisy w katalogach zbanowanych czy nie :)

W zamierzchłych czasach, jak nawet płatne seoki potrafiły same zaindexowac wpis:) wystarczyło 1k e-weblinka na wpis przez tydzień.

Dzięki temu osiągało się skuteczność ponad 95%

Miesiąc po zdjęciu linków z swl wiekszy był odsetek nieistniejących katalogów niż wyindexowanych linków.

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

Uzasadnij dlaczego i pod jakim względem stałe są gorsze, bo ja nie widzę różnicy.

Gentero, odpowiedział.

Tak naprawdę stałe linki są najlepsze w dłuższej perspektywie, ale nie uzyska się nimi tak szybko efektu i większej ilości.

Myśląc, że mamy do podlinowania / zaindeksowania 1000 i więcej wpisów dla jednej tylko strony potrzebowalibyśmy bardzo dużych ilości linków ze stałych systemów (chyba że mielibyśmy szczęście i trafili na same PR5 itp, ale to jest teoretyzowanie, a tu próbuje opisać praktykę... ;-) ), gdzie przy linkach rotacyjnych dostajemy bardzo wiele linków, w bardzo krótkim czasie, co pozwala na szybką indeksację wpisów i relatywnie niskim kosztem zwiększenie ich mocy.

@Gentero: spotkałem się też z opiniami (m.in. Kojotka), że rotacyjne SWL w ogóle nie nadają się do podlinkowania wpisów. Wpisy wskoczą do indeksu, a potem wylecą w kosmos. Chociaż osobiście wpisy z seoków wrzucam do gotlinka i nie zauważyłem, aby zaraz po zdjęciu swl wypadły z indeksu.

Dlatego trzeba testować samemu wszystko, a nie wierzyć we wszystko co jest napisane, - nie mniej jednak mam pewien szacunek do postów kojotka i jego testów, pomysłow na nie itp, jednak staram się wszystko sam potwierdzać.

Niestety wiele osób z tego forum idzie w ciemno za tym co jest napisane - niektórzy nawet tworzą poradniki nie mając poparcia swojej wiedzy... ;-)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności