Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

Podnieś cenę, bo ta jest śmiesznie niska.

Powiem szczerze, że nie dla każdego jest to cena niska.

mlody0072, za 200 USD u ukraińskiego kodera dostałem skrypt na wyłączność co robi to same co twój + niema ograniczeń w ilości monitorowanych domen, sam harwestuje i sprawdza proxy, wysala mi emalii jeśli mam site 0 lub padł hosting, niegraniczona ilość grup, podgrup, exporty rożnego rodzaju i td, nu i jeszcze parę funkcji których wymieniać nie zamierzam.

Wysyłanie maili o site 0 też mam i info o serwerach. Z ciekawości bym chciał zobaczyć chociaż screena tego Twojego skryptu mam nadzieje, że dostanę na PW.

gratuluje podejścia do biznesu biggrin.gif strategia "zbierania śmietanki" nie może być w tym przypadku zastosowana, z oczywistych przyczyn.

Tu nie chodzi o zbieranie śmietanki tylko o motywację do dalszej pracy czytałeś poprzednie strony tego tematu widziałeś jak było większe zainteresowanie to skrypt się zmieniał było coraz więcej rzeczy.

Do realizacji jest wiele i wiele dostaje pomysłów na maila pewnie po części zostaną zrealizowane lecz muszę uregulować pewne sprawy.

bilbord_opublikuj_mini.png

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z ciekawości bym chciał zobaczyć chociaż screena tego Twojego skryptu

a może cały kod wysłać, co się bawić w screeny :beee:. Odpowiedz brzmi NIE :P

Tu nie chodzi o zbieranie śmietanki tylko

zbieranie śmietanki to nazwa pewnej strategij biznesowe, a raczej strategij kształtowania ceny produktu. Chodziło mi o konkretne działania co w tym przypadku nie mogą być zastosowane.

Skrypt jest ok moim zdaniem, jak zniesiesz ograniczenia co do iloci domen, i trocha zadbasz o marketing, myślę ze zainteresowanie będzie satysfakcjonujące dla ciebie

a może cały kod wysłać, co się bawić w screeny biggrin.gif. Odpowiedz brzmi NIE biggrin.gif

Kod to sobie sam napisze

a co tam może być nadzwyczajnego przecież PHP i MySQL to tylko zapis, odczyt, edycja i usuwanie z bazy danych :)

Skrypt jest ok moim zdaniem, jak zniesiesz ograniczenia co do iloci domen, i trocha zadbasz o marketing, myślę ze zainteresowanie będzie satysfakcjonujące dla ciebie

Po myślę o tym a marketingu to żadnego nie było tylko to forum wie o tym skrypcie ale pracuje nad tym aby móc się z nim ogłaszać dalej.

Trochę mnie zmotywowałeś do pacy ;)

Mam nadzieje, że będzie tak dobry że stwierdzisz że Twój jest za słaby nie spełnia Twoich oczekiwań i kupisz mój :)

Dla tych co czekają na masową edycję parametrów dla stron to ogłoszę, że jest już gotowe oraz masowe kasowanie poniżej mały screen jak to by wyglądało

i262049_lista.png

Będzie to dodane w kolejnej aktualizacji dodatkowo dodałem trochę rzeczy w danych od serwerów które ułatwią opanowanie i ich możliwości.

Jak tam prace nad rozwojem? Pisałeś, że Max zmotywował Cię do pracy, więc mam kilka pytań bo byłbym zainteresowany:

1. Czy nadal będzie ograniczenie co do ilości monitorowanych domen?

2. Jeżeli nie będzie ograniczenia to jak zmieni się cena programu? Warto już teraz kupić czy poczekać może na jakieś zmiany?

3. Jakie są konkretne wymagania serwerowe? Skrypt działa poprawnie na jakimś sharedzie czy musi mieć "coś więcej"? :)

Dla tych co czekają na masową edycję parametrów dla stron to ogłoszę, że jest już gotowe oraz masowe kasowanie poniżej mały screen jak to by wyglądało

no w koncu :P

a jak tam z obciazeniem bazy? robiles cos w tej sprawie?

skrypt dobrze sobie radzi na sharedzie juz teraz, a gdy baza zostanie zoptymalizowana powinien byc niezuwazalny jak innego rodzaju monitoringi

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Jak tam prace nad rozwojem? Pisałeś, że Max zmotywował Cię do pracy, więc mam kilka pytań bo byłbym zainteresowany:

1. Czy nadal będzie ograniczenie co do ilości monitorowanych domen?

Jak na razie ograniczenie domenowe zostaje z tym trzeba po czekać jeszcze trochę

2. Jeżeli nie będzie ograniczenia to jak zmieni się cena programu? Warto już teraz kupić czy poczekać może na jakieś zmiany?

Jeśli ktoś teraz kupił wersję najtańszą to i tak będzie musiał dopłacić aby mieć ją bez limitu natomiast tych co mają "wyższy pakiet" jakoś nagrodzę za zaufanie i prawdopodobnie dam licencję bez limitu lecz jeszcze nie wiadomo :P

3. Jakie są konkretne wymagania serwerowe? Skrypt działa poprawnie na jakimś sharedzie czy musi mieć "coś więcej"? smile.gif

- PHP wersja >= 5

- MySQL

- biblioteka IonCube do dekodowania zakodowanych skryptów

- Trochę adresów proxy jak ktoś nie ma to mogę dać :P 1970 sztuk sprawdzanych jakoś tydzień temu.

- jeśli nie chcesz używać proxy można dać PHPproxy które też obsługuje mój skrypt

Wszystko zależy od ilości stron do monitorowania ja mam postawioną jedną wersję na hostingu za 49zł rocznie w linuxpl.com i tam jest około 50 domen codziennie wszystkie parametry są sprawdzane oraz mam 7 serwerów sprawdzanych z częstotliwością co 5 minut wszystko działa już jakieś 5 miesięcy i nie było problemu.

Testy były na netmark.pl też serwer w pakiecie mini i tam czasami było tak, że wywalało błąd 500 na serwerze przy próbie otwarcia panelu (jeden klient też tam ma mój skrypt i jak na razie nie pisał prośby o zmianę licencji na inny adres czyli powinien działać)

Przy większej ilości zalecam kupienia jakiegoś taniego najtańszego VPS'a albo po prostu spróbować jak to będzie działać na współdzielonym hostingu nic nas to nie kosztuje tylko trochę czasu. Licencję w każdej chwili można przenieść na inny hosting (domenę, IP)

a jak tam z obciazeniem bazy? robiles cos w tej sprawie?

na szybko znalazłem jedno rozwiązanie aby był lżejszy trzeba dodać taki kod do crona

flock -n /tmp/nazwa_operacji.$$$ wget -q -F -O - https://www.link_do_crona.pl/cron.php >/dev/null 2>&1

wtedy operację nie będą się dublowały i nas nie wywalą z hostingu współdzielonego.

Link ten zostanie dodany do okna ustawień aby każdy mógł sobie go skopiować i wkleić

skrypt dobrze sobie radzi na sharedzie juz teraz, a gdy baza zostanie zoptymalizowana powinien byc niezuwazalny jak innego rodzaju monitoringi

Tak jak napisałem powyżej

Na dzień dzisiejszy dodałem jeszcze dwie opcje sprawdzanie wieku domeny i geolokalizację IP dla tej domeny oraz serwerów, lecz ta wersja jest jeszcze nie do końca sprawdzona.

Licencje można dowolnie rozszerzać przy skoku z 100 na 200 jest dopłata 10zł i tak dalej, lecz jak będziesz chciał ze 100 od razu na 1K to różnica w cenie.

Nie ma z tym problemu wystarczy jeden mail do mnie i przelew na konto i przesyłam nowy kod licencji.

// edycja

Chciałem poinformować, że jeżeli będzie potrzebna przy zakupie faktura VAT to mogę wystawić.

Witam

Wrzuciłem dzisiaj skrypt na serwer aby nowy cron się po testował.

Dodałem parę rzeczy mianowicie:

- upragniona masowa edycja i usuwanie stron

- ile lat ma domena w formie [lata],[miesiące] jak ktoś chce to mogę to w innej formie przedstawiać

- majesticseo dopiero teraz zobaczyłem, że można tam pobrać więcej informacji o naszej stronie i dodałem:

- Link profile: Citation flow, Trust flow

- Educational Ref. Backlinks:

- Educational Ref. Domains:

- Referring IP addresses:

- Referring Class C subnets:

- Indexed URLs:

- jeśli jest coś jeszcze proszę pisać

- dodatkowo dodałem małą ikonkę wykresu przy danych majescicseo Referring Domains i External Backlinks która otworzy nam wykres zmieniających się danych jest to ten sam wykres co w majesticseo po prostu wczytuje obrazek w iframe ajaxowym.

- Geolokalizacja adresów IP rozpoznaje 237 państw dodatkowo mogę pobrać w jakim mieście jest serwer lecz na razie nie jest to dostępne bo nie wiem czy aż takie dane są potrzebne komukolwiek a z drugiej strony czy dane o mieście są w 100% prawdziwe.

zrzut ekrany przedstawiający dane

i268869_zestawieniemajesci.png

- zoptymalizowane zostały zapytania do bazy danych w pliku cron teraz nie powinno być dużego obciążenia bazy danych

- optymalizacja została przeprowadzona także w zapytaniach do wyświetlania danych powinno być dużo szybciej wszystko wczytywane przykładowo przed optymalizacja do wyświetleniu 6 serwerów w zakładce serwery i obliczenie w locie ich uptime z około 150 dni (monitorowanie co 5 minut jakieś 40 tys rekordów) trwało prawie 4 sekundy teraz 0.7794 sec nie raz nawet i 0.0415 sec.

- wyłączyłem podtrzymywanie wykonywania skryptu w plikach cron aby nie zapętlały się (możliwe, że przez to też było duże obciążenie jak dublowały się procesy)

Jak wszystko pójdzie dobrze to jutro powinienem wysłać wszystkim aktualizację.

no nareszcie :)

a czy te wszystkie nowe aparametry z majestica bedzie mozna wylaczyc w wyswietlaniu? bo jak kogos interesuje tylko liczba linkow do podgladu to pozostale kolumny beda wprowadzac niepotrezbny metlik - od czasu do czasu bedzie mozna sobie to wlaczyc do podgladu ale na codzien zadne swle z tego nie korzystaja wiec i dla nas nie jest to specjalnie przydatne do ogladania :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

@sleaquit: domniemam, że tak, teraz jest już możliwość wyłączenia z widoku niechcianych informacji (Ustawienia -> Wyświetlane kolumny) :)

nie do konca - teraz wylacza sie cale majestic - a mi chodzi o pozostawienie linkow majestica a wylaczenie ilosc ip z majestica itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności