Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A jaka cena? Bo dopiero teraz ten temat rzucił mi się w oczy a na pierwszej i trzech ostatnich stronach nic o cenie nie ma tak samo jak przy formularzu kontaktu :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Bardzo dobry skrypcik, informuje o wszystkim, można zapomnieć o sprawdzaniu BL SITE czy banach, to wszystko mamy na talerzu w postaci tego skryptu. Najważniejsze że autor ma kilka ciekawych pomysłów na rozwinięcie tego oprogramowania i cały czas wdraża nowe funkcjonalności co jest bardzo ważna i istotną sprawą przy takich projektach. Cena wydaje się być bardzo przestępna. Z mojej strony polecany skrypcik. Warto pobawić się demem które udostępnia autor.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Demo pobieżnie oglądnąłem i na PW poszło już zamówienie. Mam jeszcze jedno pytanie tylko czy tam można podpiąć API z proxymarket czy jakoś inaczej jest ta sprawa rozwiązana?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dostałem na maila takie zapytanie

Fajnie by było jakby była możliwość dodawania kont użytkowników bo mam różnych ludzi od każdego z zaplecz, a nie jest dobrym pomysłem dawanie każdemu full dostępu do panelu :).

Ile osób by było zainteresowanych taką opcją ?

bilbord_opublikuj_mini.png

Pomysł nie jest zły,s szczególnie kiedy masz parę pracowników. Jak wiadomo takie rzeczy najlepiej zęby nikt nie widział całości, a podzielnie dostepu jak dla mnie jest sensownym pomysłem, lepiej zęby 4 pracownicy wiedzieli każdy po 25% zaplecza, jak wszystkie 100%. Na temat wspólnego korzystania z zaplecze nie powiem, bo to dla mnie pomysł poroniony.

Z dostępami to całkiem dobry pomysł choćby dlatego, że ja np. również daję wjazd do monitora dla "oglądaczy" i lepiej, żeby im ręka nie zaswędziała i czegoś nie zmienili przypadkiem. Innego rodzaju restrykcje też mogą być. Napisałem też wcześniej o wprowadzeniu w finansach - oprócz miesięcznych i rocznych - również płatności kwartalnych. Ale również dobrze dodać półroczne. To wynika z praktyki. Czasem zamawiam jakiś hosting, podoba mi się, najczęściej jego cena :), ale nie jestem go pewien, więc biorę kwartał czy pół roku, bo miesiąc zbyt szybko mija :), a i zbyt opłacalny nie jest.

Z dostępami to całkiem dobry pomysł choćby dlatego, że ja np. również daję wjazd do monitora dla "oglądaczy" i lepiej, żeby im ręka nie zaswędziała i czegoś nie zmienili przypadkiem.

Czyli i chcecie wprowadzenia rang użytkowników "co który może" ?

Napisałem też wcześniej o wprowadzeniu w finansach - oprócz miesięcznych i rocznych - również płatności kwartalnych. Ale również dobrze dodać półroczne.

Nie wiem czy masz mój soft ale moduł finansów "zbiera" tylko informacje i tam się wyświetla dane z miesiąca lub z bierzącego roku.

Automatycznego zbierania opłat za domeny i serwery nie mam jeszcze wprowadzonego.

Jeśli zamówisz hosting na pół roku to wpisujesz w nim tylko kwotę za te pół roku i wszystko się zgadza, w zakładce serwery możesz ustawić co ile płacisz za serwer z dokładnością miesięczną.

bilbord_opublikuj_mini.png

• 4 tygodnie później...

Odnośnie modułu finansów mam takie pomysły:

- przypisywanie kosztu/zysku do kilku kategorii (chcę wiedzieć zarówno ile wydałem na domeny w ciągu jak również na dany projekt)

- kategorie powinny mieć możliwość grupowania (np. wydatki na usługi składałoby się z zakupu tekstów, zakupów blastów)

- grupa składająca się z kilku kategorii powinna pokazywać sumę wydatków/zysków wszystkich projektów wewnątrz

- wykresy!! oczami wyobraźni już widzę na pięknie pokazaną czerwoną linię kosztów ścigającą się z zieloną linią zysków - ułatwiłoby to projekcje finansowe i ocenę sytuacji

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności