Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

mam kilk pomyslow odnosnie zakladki komunikaty:

- zmniejszylbym napis Strona prawdopodobnie dostała bana w google wartość site spradła do zera z XXX bo to zajmuje pol ekranu na cos w stylu mozliwy ban w google, site spadl do zera z XXX - jak widac zajmuje duzo mniej miejsca

- dodac kolumne gdzie wypisane bylyby kategorie w ktorych znajduje sie strona (najlepiej oddzieone <br> bo jak domena znajduje sie 2-3 kategoriach i nazwy sa dlugie to moze rozjechac tabele poza ekran)

- dodac guzik zaraz za usunieciem komunikatu do usuniecia domeny z monitoringu

teraz skrypt mimo ze jest niesamowicie zyciowy to bedzie jeszcze bardziej ;)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ostatnio pojawiły się problemy iż wyświetlała się zagraniczna wersja GOOGLE dla niektórych adresów proxy i skrypt nie pobierał wartości SITE co prawda i tak była ona nieprawidłowa (była dużo niższa). Wydaje mi się (testuje cały czas) niektórzy mają już tą wersję i na razie nie otrzymałem żadnych informacji, że coś jest nie tak,

Problem był także z pobieraniem proxy z serwisu proxymarket.pl (gromadziły się nieaktywne proxy i nie można było ich skasować) - problem mam już rozwiązany pewnie w weekend wypuszczę aktualizację dla wszystkich,

dostałem sygnały iż nie pobierało niektórym użytkownikom PR - także jest już to rozwiązane.

Nie wiem czy takie ponawianie sprawdzania jeśli SITE spadło do zera będzie dobre jestem przekonany teraz, że ta wersja skryptu nie da się oszukać i nie pobierze niczego innego niż wartość SITE a jeśli nie znajdzie tej wartości po prostu nie pobierze żadnych danych i strona zostanie do ponownego sprawdzenia.

bilbord_opublikuj_mini.png

Miedzy czasie dodałem parę rzeczy ułatwiających wyświetlenie oraz export niezindeksowanych stron oraz zbanowanych dodałem także wykres dla statystyk kategorii mniej więcej wygląda to tak jak na zrzucie poniżej

webmonitor2_6_3.png

wszystkie te zmiany pojawią się w kolejnej aktualizacji

Przypomnę jeszcze ceny obecnej wersji aplikacji

- 100 stron 120zł

- 1000 stron 190zł

- 5000 stron 290zł

- 10 tys stron 390zł

Obowiązują do soboty. Oczywiście są to kwoty netto.

a bym zapomniał dodałem także:

- możliwość wymuszenia sprawdzania site dla wszystkich stron, PR, IP,

- przypisania stron do serwerów jeśli jakieś są nie przypisane

- sprawdzenie wieku domen

1db0895a763dd082.jpg

https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1db0895a763dd082.html

dodatkowo dałem podobne możliwości dla pojedynczych stron w menu rozwijanym na dole od masowej edycji a wygląda to tak

de0cb4936a593e9e.jpg

https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/de0cb4936a593e9e.html

• 2 tygodnie później...

Jeszcze nie, miałem dzisiaj przygotować pliki lecz świąteczne przygotowania może jutro uda mi się puścić aktualizację :)

// edit

Aktualizacja została wysłana powinien Wam się pojawić komunikat w panelu o nowej wersji.

Zmieniłem trochę menu, że się rozwija zakładka Dodaj jeśli ktoś ma coś takiego ale rozjechane to Ctrl+F5 powinno pomoc.

• 2 tygodnie później...

Demo może być trochę przymulone ponieważ stoi na serwerze który nie ma lekko jak wypuszczę kolejną aktualizację postawię na innym serwerze demo.

Przy okazji chciałem podać nowe ceny:

- 100 stron - 130zł

- 1000 stron - 210zł

- 5000 stron - 310zł

ceny aktualne do końca stycznia.

Wypuściłem małą aktualizację plików pobierających dane zauważyłem, że nie raz nie pobiera danych z MS wiec proszę się zalogować i wcisnąć przycisk aktualizuj.

Myślałem o tym lecz w tych aktualizacjach to praktycznie się zmieniło nie wiele,

poprawiono pobieranie PR bo były sygnały ze pobierało NA wina proxy niby działają a nie działają ale już wiem jak zrobić, żeby sprawdzać przed pobraniem czy na pewno wyświetliło nam stronę z PR czy też nie bo chyba wszyscy wiedzą, że jeśli strona nie ma PR to otrzymujemy pustą stronę i nie wiadomo czy to proxy złe czy strona po prostu ma wyzerowany PR ale spokojnie dodam tester teraz i będzie hulać :)

Poprawiłem majesticseo bo u mnie był problem z pobieraniem danych jakaś dziwna strona z zestawieniem się wyświetlała ale już powinno być dobrze bo u mnie problem znikł.

Dodałem automatyczne usuwanie nie aktywnych proxy przez crona bo jak ktoś ma proxymarket podpięte to można nazbierać sobie trochę prosiaków :D

Później dodam możliwość wyboru czy ma kasować czy nie kasować z automatu w ustawieniach.

Co w kolejnych a no wiele wiele ciekawych lub mniej nie no nie ma co żartować na początek chce poprawić wydajność ponieważ przy 3-4 tys stronach jest małe przymulenie na zestawieniu lecz już mam na kartkach rozpisane co i jak z tym zrobić ( do 1 tys stron jest to nie odczuwalne wcale lub jeśli mamy mocną maszynę)

Cieszę się, że automatyczna aktualizacja się podoba i nawet działa (wielu twierdziło, że może nie działać i będą same problemy) później planuje zrobić tak, że nawet nie będziecie wiedzieli o aktualizacjach i mój serwer będzie nad tym pracował i sam Wam aktualizował skrypt wtedy będą pokazywały się tylko chengelog, lecz to jeszcze nie tak prędko :)

gdy zrobilem automatyczna aktualizacje wyskoczyly mi jakies bledy (nie zdazylem skopowac jakie) ale po zalogowaniu wszystko wygladalo ok

teraz widze ze po dodaniu nowych domen do sprawdzenia wogole nie sprawdza ich site w google

w wypadku starszych domen monitoring sprawdza poprawnie, tylko tych dodanych po aktualizacji nie chce sprawdzac

nie pomaga wymuszenie sprawdzenia ani usuniecie/ponowne dodanie

w bazie danych w w tabeli strony gsite widnieje prawidlowa liczba, mozna normalnie modyfikowac czestotliwosc majestic i ose, teoretycznie google tez

ktos jeszcze ma ten problem?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności