Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zakupić skrypt i póki co się nie zawiodłem i sprawdza mi wszystko ładnie. Ale póki co dodałem około 300 stron. Mam nadzieję, że przy większych ilościach będzie wszytko chodziło jak należy :)

WEBMonitor - artykuł na blogu seo-z.pl

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Hicarian

Wiem o tym dlatego ciągle przy kolumnie Frazy jest znaczek (beta) :)

System monitorowania fraz jest całkowicie to przerobienia i zostanie to zrobione lecz muszę wszystko sobie dobrze przemyśleć.

@arve_lek

Dzięki za opisanie nawet ja na stronie swojej nie mam tak dobrze tego opisanego ;)

Chyba zrobie u siebie odsyłacz do Twojego opisu

Jeszcze raz dzięki.

bilbord_opublikuj_mini.png

Wysłałem dzisiaj aktualizację było mało zamieszanie bo zapomniałem wrzucić pliku do aktualizacji bazy danych później poszła poprawka :)

Następnie znalazłem istotny błąd i puściłem automatyczną aktualizację czyli obecna wersja jest 2.6.5.

Co się zmieniło:

- poprawiono pobieranie site w google czasami dla nowych stron a tam czasami zawsze dla nowych stron site skacze bo na różnych DC jest inna wartość i mój skrypt informował o fałszywych banach (pozdrowienia dla MaxPan). Teraz jeśli skrypt wykryje za duży spadek zaznaczy stronę do ponownego sprawdzenia za godzinę i tak maksymalnie 6 prób, jeśli po sześciu próbach nadal będzie site = 0 to zaznaczy stronę jako zbanowaną i według mnie to już będzie na 100% ban,

- komunikaty przerobione aby cały komunikat nie był zapisywany w bazie (stare komunikaty nie będą się wyświetlały więc proszę skasować),

- poprawiono błąd sprawdzania bana w google był błąd - podziękowania dla sleaquit za wykrycie :),

-poprawiono generowanie raportów zbiorczych czasami pokazywał głupoty, że stron jest niej zaindeksowanych i takie inne cyrki suma site sie nie zgadzała wszystko jest poprawione i działa jak trzeba,

- dodano wykresy dla OpenSiteExplorer dla pojedynczych stron,

- dodano zestawienie TLD na razie testowe w wersji (beta) wiec proszę błędy zgłaszać, generowane są razem z zestawieniem zbiorczym przez plik cron_stat.php raz na dzień lub w nocy zależy jak kto ma crona ustawionego,

automatyczne usuwanie niedzialajacych proxy usunelo mi adres ip serwera (dostalo bana)

jak go przywrocic? :)

poza tym wszystkie proxy teraz odrazu laduja jaka dzialajace - skrypt sprawdza je teraz jakos 'w locie' z pominieciecm crona od sprawdzania proxy?

edit

wyglada na to ze dodajac proxy, ip serwera samo sie przywrocilo...

generalnie jednak nie powinno byc automatycznie usuwane

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

automatyczne usuwanie niedzialajacych proxy usunelo mi adres ip serwera (dostalo bana)

jak go przywrocic? :)

W zakładce proxy przy dodawaniu jest przycisk "Usuń IP głównego serwera... " Klikając zmieni się na "Dodaj IP głównego serwer .. "

poza tym wszystkie proxy teraz odrazu laduja jaka dzialajace - skrypt sprawdza je teraz jakos 'w locie' z pominieciecm crona od sprawdzania proxy?

Dodaje jako działające lecz ich nie sprawdza, system sprawdzający jest tak napisany, że same się sprawdzą i nie będą przeszkadzały podczas pobierania danych.

generalnie jednak nie powinno byc automatycznie usuwane

Mogę dodać aby IP serwera nie było usuwane z bazy.

gdy dodaje sie nowa strone do sprawdzenia, comunikat z crona sugeruje ze nastapil spadek site o polowe i flaguje strone do ponownego rozpatrzenia

jezeli tak jest faktycznie to w praktyce dodajac sporo nowych stron potrafi to mocno zwolnic sprawdzanie bo po godzinie skrypt wraca do poprzednich domen i znowu je sprawdza...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Adamie,

Skrypt ma problemy z wybraniem najwyżej rankującego wpisu. Na kilku domenach funkcjonalnych i regionalnych informuje o pozycji dużo dalszej, niż to wynika z jej(domeny) właściwej pozycji. Dla przykładu:

domena.net.pl/podstrona1 - jest cały czas w top 10

domena.net.pl/podstrona2 - śmiga około 60-80 miejsca.

Obydwie podstrony pokazują się na wybrane słowo kluczowe. Skrypt sprawdza te słowo, ale zamiast pokazać tą wyżej rankującą informuje mnie o pozycji drugiej pozycji, która jest hen daleko.

Druga sprawa z rozpoznawaniem wyniku adwords i organicznych, gdzie skrypt też się gubi.

Jeszcze jedna rzecz. Czy jest możliwe ustawienie sprawdzania pozycji co kilka godzin, tak jak to było w poprzednich wersjach? Bo (popraw mnie jak się mylę) teraz skrypt sprawdza wyniki minimum co 24h, lub gdy fraza została dodana w przy następnym wywołaniu crona?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Skrypt ma problemy z wybraniem najwyżej rankującego wpisu. Na kilku domenach funkcjonalnych i regionalnych informuje o pozycji dużo dalszej, niż to wynika z jej(domeny) właściwej pozycji. Dla przykładu:

Może być to wina tego iż skrypt był przygotowany tylko do monitorowania domeny głównej lub subdomen, lecz tak jak pisałem wcześniej system monitorowania pozycji jest do całkowitej przebudowy.

Jeszcze jedna rzecz. Czy jest możliwe ustawienie sprawdzania pozycji co kilka godzin, tak jak to było w poprzednich wersjach? Bo (popraw mnie jak się mylę)

Monitorowanie jest tylko co 24h. Miał być taki plan aby można było monitorować częściej lecz został zaniechany :)

Nie mówię ani nie obiecuje, że takie coś się pojawi ale możliwe, że może się pojawić aby można było ustawić czas z dokładnością co do godziny.

Obecnie pracuje nad innym systemem oraz jednym dodatkiem do webmonitora.

Przypominam że ceny zostały podniesione i wyglądają następująco:

- 100 stron - 150zł

- 1000 stron - 230zł

- 3000 stron - 330zł

podane ceny są cenami netto.

Aktualna wersja aplikacji to 2.6.7 (poprawiłem pobieranie site dla nowo dodanych domen aby nie była kwalifikowana jako domena zbanowana to o czym pisał @sleaquit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności