Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

zwykły szared hosting + źródło proxy dobre (najlepiej coś z rotacja XPCP, porxymarket nadaje się) bez problemu 5k stron sprawdza site (codziennie) i PR (co 5 dni). Mam to podzielone po 5 k na jedna instalacje właśnie niema żadnego problemu z działaniem skryptu. Tylko pamiętać tzreba żeby dawać na jednej podstronie ok 100 stron w samym interface, kiedyś dałem 500 na podstronę i zamulało trocha.

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy jest opcja zeby licke 5k podzielic na dwie licki po 2500 w razie gdyby serwer nie dawal rady?

Po przydzieleniu licencji nie ma takiej możliwości trzeba od razu się decydować albo dwie albo jedna bez odwrotu :)

Proxy są jednorozowo przyznawane i dzialaja do bana czy na rotacja z puli (nie wiem jak to dziala w webmonitorze)?

Jest to pakiet jednorazowy tak jak w PM, wysyłam plik TXT z adresami proxy i działają do bana lecz nie są takie słabe (parę osób może potwierdzić że długo latają).

bilbord_opublikuj_mini.png

• 2 tygodnie później...

Jutro ostatni dzień promocji (do godziny 00:00) tak tanio już nie będzie więc ostatnia chwila na zakup.

Mam pytanie czy ktoś zaobserwował w swoich instalacjach fałszywe komunikaty o banach domen w google ?

Jeśli ma ktoś takie domeny to proszę o kontakt na maila i podesłanie adresu domeny i najlepiej cache strony google z systemu ułatwi mi to zdiagnozowanie problemu.

Kupiłem dzisiaj skrypt i na razie jest super.

Ale przydałoby się dodanie kilku funkcjonalności

Przy próbie ponownego dodania domeny do innej grupy wyświetla błąd że domena jest już dodana. Ale fajnie by było gdyby do tej już dodanej domeny dopisało tą druga grupę

Czy można by dodać dodatkowe custom-owe wymiary w statystykach kategorii? Np. potrzebował bym zliczania ile stron w danej grupie ma site powyżej „n”

Przy próbie ponownego dodania domeny do innej grupy wyświetla błąd że domena jest już dodana. Ale fajnie by było gdyby do tej już dodanej domeny dopisało tą druga grupę

Stronę można dodać do nieograniczonej ilości grup nie ma potrzeby dodawania jej dwa razy aby była w dwóch grupach.

Czy można by dodać dodatkowe custom-owe wymiary w statystykach kategorii? Np. potrzebował bym zliczania ile stron w danej grupie ma site powyżej „n”

Pomysł ciekawy lecz nie taki łatwy do zrealizowania lecz zobaczę w najbliższym czasie co da się w tym temacie zrobić.

Stronę można dodać do nieograniczonej ilości grup nie ma potrzeby dodawania jej dwa razy aby była w dwóch grupach.

Tak wiem tylko mam dwie grupy, do których do jednej chciał bym dodać 100 domen do drugiej 300 i kilkadziesiąt się pokrywa i ręczne wyłowienie, które się pokrywają jest dość uciążliwe

Pomysł ciekawy lecz nie taki łatwy do zrealizowania lecz zobaczę w najbliższym czasie co da się w tym temacie zrobić.

Myślę że sporo osób było by taką funkcjonalnością zainteresowane

• 2 tygodnie później...

Witam

Przesyłam link do pobrania aktualizacji https://wm.piersa.pl/...tor_install.zip należy pobrać i podmienić wszystkie pliki lecz nie wgrywać pliku install.php i baza_install.txt.

Niektórzy już mieli testowe wersje owej wersji było to parę dni temu więc zalecam pobranie jej jeszcze raz bo naniosłem parę poprawek.

Co się zmieniło, google trochę po zmieniało kod i nie pobierało danych dla świeżych stron z site <= 10. Dodałem harvester proxy z różnych źródeł jeśli miałeś pobierane proxy z proxymarket to zamień kod API na cały adres na przykład:

https://www.proxymark...api/get/API_KOD

możemy teraz dodawać różnego rodzaju strony na których znajdują się proxy tylko musi być to proxy razem z portem w innym wypadku skrypt nie rozpozna takiego proxy. Przeprowadziłem testy dla 25 źródeł wynik po dwóch dniach miałem około 3500 proxy działających dla majesticseo oraz prawie 1500 dla google wynik zadowalający.

Wszystkie adresy źródeł proxy muszą być dodawane z https:// na początku w sumie opisałem to w zakładce proxy :)

Zmieniłem serwer licencji teraz aplikacja jest przypisana tylko do adresu domeny. Jeśli licencja nie działa proszę spróbować bez www. lub z www w zależności od tego na jaki adres wchodzimy jeśli nie działa tak i tak proszę o kontakt.

Udanego weekendu życzę lecz ma padać :)

Pozdrawiam

Adam

Fajną opcją byłaby możliwość eksportu danych do np. PDF/HTML. Tj. eksport całej grupy stron bądź zaznaczonych do tabelki w PDF/HTML, a także możliwość zaznaczenia które dane mają być wyeksportowane. Ciekawą, dodatkową opcją była by też możliwość ukrywania adresów, czyli w wyeksportowanym pliku zamiast URL stron to np. jakieś xxxxxx.pl - naturalnie z możliwością wyboru czy ukrywać dane.

Ja mam 2 sugestie. Pierwsza - można by zrobić API prosiaków pod G, żeby pod linkiem były wyświetlane tak jak z PM (te co zebrał i sprawdził). Druga taka, że jak zebrałeś 1,5k prosiaków działających pod G to mógłbyś userom źródła podać :) Bo z tych co wrzuciłem to mam niewiele ponad 200.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Fajną opcją byłaby możliwość eksportu danych do np. PDF/HTML.

Jest taki plan aby wprowadzić eksport danych tylko najbardziej myślałem o eksporcie do CSV lecz PDF może być fajniejszym pomysłem i można by było zrobić zestawienia oraz wysyłać raz na 24h raporty dobowe na maila.

ukrywania adresów, czyli w wyeksportowanym pliku zamiast URL stron to np. jakieś xxxxxx.pl

Pewnie aby generować listy katalogów ? :)

Pierwsza - można by zrobić API prosiaków pod G

Miałem już taką wizję lecz na razie nie chce zabierać chleba proxymarket :P oczywiście żartuję postaram się coś takiego wprowadzić z możliwością ustawienia większej ilości parametrów.

Druga taka, że jak zebrałeś 1,5k prosiaków działających pod G to mógłbyś userom źródła podać

Na razie przeprowadzam testy i nie będę ukrywał ale chce udostępnić własne API z proxy dla mojej aplikacji oczywiście płatne za jakieś grosze :)

Wczoraj siedziałem nad możliwością wprowadzenia kont użytkowników takie pod klienta albo współpracownika aby mógł mieć dostęp do niektórych kategorii stron, powoli idzie lecz aplikacja jest praktycznie cała do przepisania na nowo i może trochę to potrwać.

Wczoraj dostałem kilka pomysłów na nowe funkcjonalności dla aplikacji które na pewno ułatwią życie :)

Jeszcze jedna sprawa wiem nie wszystkim może się to spodobać pewnie większości się to nie spodobać, jak przepiszę aplikację na nowo będzie to praktycznie jak nowy produkt lecz pod tą samą nazwą lub inną i pewnie zostaną wprowadzone płatne aktualizacje co w rodzaju subskrypcji na aktualizacje, schemat jak w popularnym systemie nawigacyjnym automapa tylko ceny inne (nie wygórowane) :) Chcę być z Wami szczery jeśli nie będzie zmieniona polityka aktualizacji produkt i tak upadnie i tak a aktualizację będą wprowadzane rzadko albo wcale. Opłata nie będzie abonamentem jak ktoś chce aktualizacje to płaci jeśli nie aplikacja nadal działa.

Wprowdzenie platnosc za updatyczy abonamentu niekoniecznie sprawi ze program bedzie updatowany. Widac to na wielu przykladach. O ile uwazasz ze taka forma groszowego abonamentu zalatwi sprawe rozwoju softu to jasne ze to dobry pomysl. Daj jakis okres free przy zakupie (np 6 miesiecy) i potem abonament. To pomoze nowym userom podejmowac zakup a starym oplacac abonament ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Soft będzie działać i bez opłacenia abonamentu, wiec schemat jak najbardziej uczciwy. Rynek polski na tyle jest hermetyczny ze jest pewna pula osób co kupują softy SEO, jak wszyscy oni już kupią, to tylko abonament może być źródłem finansowania kolejnych wersji softu.

Oczywiście jak by soft był sprzedawany na całym świecie to byłby ciągły przypływ gotówki od nowych użytkowników, ale na razie niema żadnego softu SEO z polski co odniósł sukces na rynku globalnym, ale dążyć do tego trzeba i osobiście kibicuje każdemu co robi takie próby.

• 3 tygodnie później...

Jako że dzisiaj mam urodziny to mała promocja 2 licencje WEBmonitor z limitem 100 stron za darmo :prezent: dla dwóch pierwszych osób które wyślą wiadomość z adresem (domena/subdomena) instalacji skryptu za pośrednictwem formularza kontaktowego na mojej stronie, kilka wiadomości wcześniej znajduje się adres strony kontaktowej. Darmowe licencje mogą dostać tylko NOWI klienci czyli tacy którzy nie posiadają jeszcze mojej aplikacji, przy zamówieniu proszę podać dane firmy/ imię nazwisko jeśli osoba prywatna.

Dodatkowo promocja dla wszystkich nowych i dotychczasowych klientów CENY:

WEBmonitor limit 100 stron - 70zł netto, standardowa cena 150zł netto. (80 zł taniej) :prezent:

WEBmonitor limit 1000 stron - 150zł netto, standardowa cena 230zł netto. (80 zł taniej) :prezent:

WEBmonitor limit 5000 stron - 230zł netto, standardowa cena 330zł netto. (100 zł taniej) :prezent:

Do każdego pakietu 300 proxy na start GRATIS koszt takiego pakietu w PM to 24zł :):prezent:

CENA: systemu wymiany linków miniSWL:

miniSWL - 50zł netto, standardowa cena 80zł netto. (30 zł taniej) :prezent:

Oraz dwie darmowe licencje zasady jak wyżej tylko NOWI klienci.

Oferta nielimitowana ważna do końca dzisiejszego dnia (5.06.2013 godzina 23:59)

Zamówienia podając nazwę licencji, adres instalacji i dane do faktury proszę kierować przez formularz kontaktowy umieszczony na mojej stronie.

Darmowe licencje wyczerpane na miniSWL i WEBmonitor.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności